• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMOPRAAfrika v ČR
    NEJBLIŽŠÍ AKCE
    17.1.2010 - 21:00 - CROSSCLUB - Trabantem napříš Afrikou - http://www.crossclub.cz/program-detail/1066/ 
    19.1.2010 - 17:00 - MĚSTSKÁ KNIHOVNA MALÝ SÁL - Luboš Kropáček o islámu , http://www.hedvabnastezka.cz/spolecnost-pratel-afriky/lubos-kropacek-o-islamu
    24.1.2010 - 16:00 - CROSSCLUB - Afrikanistika - http://www.crossclub.cz/program-detail/1078/ 
    31.1.2010 - 21:00 - CROSSCLUB - prodejní vernisáž O.S. WAKITAKA  v doprovodu bubeníků http://www.wakitaka.com/ 
    17.2.2010 - 19:30 - PALAC AKROPOLIS - koncert  TARTIT /Mali/ - http://www.myspace.com/tartit
    21.2.2010 - 17:00 - CROSSCLUB - Afrikanistika
    
    
    PRAVIDELNÉ AKCE:
    SONIC AFRICA @ RADIO ETHNO. 90,7FM středa,21-22:00,  Radio Ethno - www.ethnoradio.cz
    AFRONOMAD-SOUNDSYSTEM - neděle - Crossclub - 21:00
    rozbalit záhlaví
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    AfroFilmes II: ostrovy paměti / Ilhas de memória - Národní filmový archiv
    https://nfa.cz/cs/kino-ponrepo/program/dramaturgicke-cykly/31687-afrofilmes-ii-ostrovy-pameti-ilhas-de-memoria

    Kino Ponrepo uvádí druhý ročník filmového festivalu AfroFilmes, který se zaměřuje na kinematografie afrických lusofonních zemí. Letošní program s podtitulem Ostrovy paměti pojí téma afroostrovanství a uchovávání audiovizuálních materiálů. Těšit se můžete na kurátorský výběr filmů současných kapverdských, guinejsko-bissauských, mosambických, brazilských a portugalských režisérů a režisérek. Festival se uskuteční za podpory Portugalského centra v Praze, Camões, I. P. a Arsenal Institut für Film und Videokunst e.V.
    DOROTHY
    DOROTHY --- ---
    Ahoj, rada bych zde zpromotovala projekt - Rafiki Means Buddy, ktery vznikl, tak trochu neplanovane z meho unoroveho volunteeringu v nejvetsim slumu v Africe- Kibere, kde jsem vedla workshopy pro holky a pro hodne mlady mamy. Tento projekt je zamereny na 6 divek 14-15 let, na jejich podporu, aby se dostaly na stredni skolu (v Keni neni bohuzel vzdelani zadarmo). Tady jsou linky na stranky:
    https://www.rafikimeansbuddy.com/, facebook: https://www.facebook.com/rafikimeansbuddy/?fref=ts, dekuji,dorka
    RASFARITA
    RASFARITA --- ---
    Benefiční koncert na podporu vzdělávání dětí v Ghaně, spojený se sbírkou školních pomůcek. Bude to v rytmu reggae, trochu říznutý hip hopem.

    Pá 5.5. (20:00) CR - Praha - Fatal Music Club, Praha 3 - Žižkov

    Tentokrát svým vystoupením podpoří:
    URBAN ROBOT
    AFARASTAFA & Dj F.I.L.
    Dj ANDYSS B2B Dj JENNES (Unity)

    KIKU
    KIKU --- ---
    Ahoj, chystáme charitativní kampaň pro Integrační centrum Praha a sháníme cizince ze zemí mimo EU, který by se nechal vyfotit a sdílel s námi svůj příběh. Kampaň je určená pouze pro Prahu. Fotky pak budou po Praze na CLV a v tiskovinách ICP. Focení bude probíhat tento pátek a sobotu. V případě zájmu prosím do zpráv. Díky!
    SVA
    SVA --- ---
    Dovolím si malou propagaci na veřejně hlasování finalistů v Social impact Award. PROJEKTY se zaměřují na práci s komunitami, sociální dopad, udržitelný rozvoj.


    SIA Czech Finalist 2016: Amani
    http://www.youtube.com/watch?v=L-TGlHsU7h0


    Social Impact Award Czech Republic - Empowering students to make a difference
    http://socialimpactaward.cz
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    Keňsko-Česko-Slovenský film o největších příbězích z milionového slumu Kibera. Podpoř i ty, a třeba se potkáme na premiéře. Už jsme za půlkou! https://www.hithit.com/cs/project/2255/stan-se-producentem-filmu-z-afriky
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Ráda bych vás pozvala na zítřejší přednášku:
    [ Pomoc Africe - kdo komu ve skutečnosti pomáhá? / ostatniother / 14.4.2016 / CR - Praha - Cross Club - kavárna (salonek) ]
    V Evropě převládá stereotypní povědomí o Africe jako chudém kontinentu, kterému je potřeba pomoci. Je to opravdu tak? A co když naopak Afrika pomáhá zbytku světa? Jak souvisí charita s reprodukcí stereotypů a mocenských struktur? Jak přispět k rovnovážnému nastavení vztahů mezi “bohatým západem” a “chudým jihem” v charitativním iniciativách a vyvarovat se šíření rasových a kulturních stereotypů a negativních dopadů projektů?

    Přednáška se uskuteční v rámci akce [ Energy of Dub - Harambee Edition / partyparty / 14.4.2016 / CR - Praha - Cross Club - Praha ]
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Keňská reggae zpěvačka Black Omolo míří do ČR!
    17/7 Trutnov [ Black Omolo (KEN/NL), Peeni Walli, DJ Dread K / partyparty / 17.7.2015 / CR - Kralovehradecky kraj - Klub Kabinet, Trutnov, Křížkovského 1 ]
    18/7 Opava https://www.facebook.com/events/1581336402091355/
    21/7 Praha [ Black Omolo (KEN/NL),Peeni Walli,Dread K,DJ Lazer / partyparty / 21.7.2015 / CR - Praha - Cross Club, Plynární 23 ]



    Video natočené v Keni, částečně ve škole, jíž společně se svou maminkou provozuje na západě Keni:
    Black Omolo - Love Your Life (Love & Life Riddim) 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=oNfShr2uoNM
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    [ Energy of Dub - Harambee Edition / ostatniother / 6.2.2015 / CR - Praha - Prostor HUSITSKÁ 23 ]



    Zveme vás na benefiční vydání pravidelné dubové akce „Energy of Dub“, která se tentokrát ponese v duchu keňského konceptu „harambee“.

    Výraz „harambee“ lze do čestiny přeložit asi jako „táhnout za jeden provaz“. Když se v Keni řekne „harambee“, znamená to, že se sejde větší počet lidí za účelem společně se vidět, pokecat, popařit, ale zároveň – a to především – pomoci někomu, kdo je zrovna v trablu. Jednoduše vyfundraisovat cash pro kamaráda (či třeba celou jeho rodinu) a prostřednictvím výtěžku z komunitního setkání dostat někoho z nesnází. Prostě taková východoafrická komunitní verze sociálního pojištění.

    * * *
    V rámci únorového vydání akce „Energy of Dub“ proběhne přednáška, která představí koncept „Harambee“ a nastíní zároveň prostředí lokálních keňských svépomocných iniciativ. A protože Keňu v únoru čeká jeden významný den, povíme si též něco málo z historie.

    Program:
    od 19:00 Benefiční africký trh: Šperky, rasta doplňky
    od 20:00 Přednáška: „Keňa: Harambee a princip komunitní vzájemnosti a svépomoci”
    od 21:30 Energy of Dub: Djs Abbasta, Satiwa, Czenda
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---


    Přijďte s námi strávit poslední předvánoční sobotní podvečer s nádechem Afriky. V Prostoru Husitská chystáme malý africký trh v duchu direct trade, spojený s přednáškou o tuarežské kultuře. Večer pak bude prostoupen dubovými vibracemi – čeká nás Energy of Dub a za gramci Satiwa a Czenda.

    AFRICKÝ TRH:
    Nebaví vás lítat před Vánoci po pražských obchoďácích a vymýšlet dárky? Doražte na Africký trh! Nabídneme vám ručně vyráběné originální výrobky přímo z dílen ze Sahary a Východní Afriky.

    Tuareg Shop
    Tuareg Shop nabídne tradiční, ručně vyráběné tuarežské šperky a originální dárkové předměty pocházející ze severní části afrického státu Mali, ze srdce Sahary. Veškeré africké šperky, jakož i ostatní zboží, které obchod nabízí, jsou uměleckým dílem místních kovářů a řemeslníků. Nejpoužívanějšími materiály jsou kov, stříbro, kůže a dřevo.

    Makeda Arts & Designs
    Makeda Arts & Designs vám představí direct trade sortiment přímo z rukou keňských umělců. Těšit se můžete na šperky z nejrůznějších materiálů, dárkové předměty z mastku a výprodej rasta wear, zejména ručně šitých či pletených dreadbagů.

    PŘEDNÁŠKA S DEBATOU:
    Tuaregové a Sahara
    O tuarežské kultuře, historii Tuaregů a současné komplikované situaci na Sahaře pohovoří Romana Kratochvílová - cestovatelka, pedagožka a autorka blogu http://www.tuaregove.cz/. Romana je odbornicí na kulturní areál západní části Sahary a neustále sleduje spletitou bezpečností situaci v Mali. Pokud tedy nemáte zcela jasno v tom, o co vlastně v konfliktu, který si vynutil stovky tisíc IDP's (vnitřních uprchlíků), jde, nebo pokud vám čistě jen učarovala kultura Tuaregů, pak si přednášku určitě nenechte ujít.

    HUDBA
    Během afrického trhu se můžete těšit na hudbu z Mali a Keni. Večer však Prost Husitská rozvibruje pravidelná akce Energy of Dub. Za gramce se postaví tradičně Satiwa a Czenda, podporou jim tentokrát bude Abassta. Neváhej a doraž!
    HELLAISER
    HELLAISER --- ---
    Zdravím všechny, v nejbližší době vyjde kniha gen, Dallaira o jeho působení ve Rwandě během genocidy - zatím se shání prachy, tak jestli vás tohle téma zajímá, přihoďte nějakou kačku:
    Hithit - Roméo Dallaire: Podat ruku ďáblovi
    https://www.hithit.com/cs/project/914/romeo-dallaire-podat-ruku-dablovi
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Nesleduje to tu nejakej odbornik pres imigraci africkejch obcanu do CR?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Náhodou jsem si všimnul drobné zmínky, že Galerie Anderle v Pelléově vile končí. (Zavírají už 30. 3.) Až do konce se už za prohlídky nebude platit - není tedy možné se na nic vymluvit. ;) Nehledě na váš vztah k modernímu umění, i kdybyste Anderleho tvorbu měli jen za divné fleky na zdi, stojí za to si na Hradčanskou zajet a prohlédnout si umělcovu sbírku domorodého afrického umění, je poměrně rozsáhlá a zajímavá...
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    Ahoj vsem, moc rada bych Vas vsechny pozvala na kurzy africkeho tance s africkym lektorem z Gambie, vice informaci zde: [ Kurzy africkeho tance / workshopworkshop / 30.9.2013 / CR - Praha - CVC Karliln - Modry sal, Kollarova 6, Praha 8 ]
    Pokud se sem tato akce nehodi, omlouvam se, jinak se na Vas tesime a dekujeme.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    Ahoj vsem, moc rada bych Vas vsechny pozvala na kurzy bubnovani na Djembe, vice informaci zde: [ Kurzy bubnovani na Djembe / workshopworkshop / 9.10.2013 / CR - Praha - Trinecka 650, Praha - Letnany, Sportovni areal ].
    Pokud se sem tato akce nehodi, omlouvam se, jinak se na Vas tesime a dekujeme.
    GOLDSTAR
    GOLDSTAR --- ---
    V pátek na Džbáně afro party s TiDiTaDe, Marimbou Mámou & Djem Goldstarem
    - aneb už od odpoledne africké rytmy na písku.
    https://www.facebook.com/events/328465170618451
    TREA
    TREA --- ---
    MANSA CAMIO / WORKSHOP BUBNOVÁNÍ + KONCERT
    s mistrem a šamanem, rodákem z vesnice Baro (Guinea, záp. Afrika).
    5.-7. dubna 2013, Ostrava.
    Jedinečná příležitost zakusit opravdu tradiční hudbu.
    http://www.soro.cz/letacky/mansa_2013.jpg
    Cena: 900 Kč začátečníci, 1300 pokročilí, oba kurzy 1800 Kč.
    Přespání možné na místě za 50 kč/noc.
    Více info na letáčku nebo na www.soro.cz.

    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    Ahoj vsem, rada bych si Vas dovolila pozvat na Den Afriky, jiz zitra v sobotu 16.3.2013 od 15:00 v Letnanech. Prijdte se k nam ohrat ;-) Vice informaci zde: [ Den Afriky a jeji kouzla a kultura (A Day of Afric / ostatniother / 16.3.2013 / CR - Praha - Sportovni areal, telocvicna, Trinecka 650, Letnany ]. Tesime se na Vas :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam