• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    Taky podepisuju. Ja hral poprve Outlandy a pak Pandalendy a naposledy jsem se vratil na Shadowlandy+Dragonlandy. Pokazdy mi prislo ze je tezsi hrat na stejny urovni jako predtim. Naposledy jsem se snazil o cutting edge a tam uz je minimum umet ovladat alespon dve specky a prepinat mezi nima na jednotlivy bosse. Na kazdy specce 40+ bindu. Na kazdyho bosse nejakejch 8WA + x addonu bez, kterejch se hrat neda. Mezi behanim raidu a m+ jsem chodil tocit panaka abych si zlepsoval svalovku, protoze me prislo ze to proste porad neni ono. Mam to hru rad, ale uz mi prijde ze je to moc. Pro moji vekovou kategorii 40+ uz je to naprosto mimo. Vlastne to uz je jen pro specificky lidi..
    Jsem si vzpomel na excel tabulky s rozepsanejma CD na vteriny na kazdej boss fight.. ble
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    LAAZI: Přesně. Něco jako tohle je dneska nezbytné pro každou specku a ještě ti o některých řeknou, že to prostě nemá cenu hrát. Představuju si krásnou utopii, kde endgame není to jediné, na čem záleží, a hra se hraje (tedy prochází se příběh a nové části světa) klidně měsíc nebo tři a ne maximálně týden, když se flákáš. A ty se neflákáš, protože samozřejmě je třeba naskočit na endgame kolotoč. Ale to se nestane, ani když jednoho dne vyjde třeba Fellowship a odláká některé na výkon zaměřenější jedince.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Ja myslim, ze problem demonstruje nasledujici hodinu a pul dlouhe video od Hopefula o tom, jak hrat arcane maga
    TEACHING YOU(and Daizr) HOW TO PLAY ARCANE MAGE! | Hopeful Arcane Mage Guide ft. @yumytv
    https://www.youtube.com/watch?v=oe3wWVsFgNk

Dival jsem se na to asi 15 minut a pak sem si rek, ze stejne raci zustanu ve frostu. Ted si predstav, ze neco takovyho chces po nekom, kdo wowko v zivote nehral.
    V Blizzardu by mozna chteli, aby jim lidi jenom neodchazeli, ale obcas treba nekdo novej zacal hrat.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    FUMO: V tom to právě je. Mně to totiž přijde hlavně jako funkce pro lidi, kteří nemohou nebo nezvládnou dělat tolik věcí najednou, nebo si prostě nezapamatují, co a jak dělat. Ne, že nechtějí. Ale budou tam určitě i tací, co nechtějí, o tom žádná. Nicméně s tím prodlouženým GCD je dané, že na nic kompetitivního to nebude dobré. Sám to určitě zkusím na nějakém altovi, kde prostě chci sbírat kytky a nechci řešit, že netuším, jak se hraje.
    WRATA
    WRATA --- ---
    Kdyz menim classu tak sem zvyklej zapinat Hekilli abych to dostal do ruky a menit to asi nebudu. Ten delay mi tam prijde jako obrana proti tomu abys tocil jako lidi na manualu a prijde mi to fakt divny. Sem ale zvedavej jak to bude reagovat na single vs multi target
    FUMO
    FUMO --- ---
    ETHAN: Vubec ti to nerozporuju, mozna mas dokonce pravdu, jen mi to prijde jako fce pro lidi, kteri uz nechtej delat vubec nic. Osobne si myslim, ze prave urcita bariera a nutnost ji prekonst je zabavna. Ale jasne, kazdej chces hrat wowko a koukat u toho na Netflix a jetse minimalne jist pizzu, tak to asi potrebuji.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WOLFGAR: Asmongolda neřeším. Ten ksicht jsem viděl párkrát v životě a párkrát i slyšel mluvit a je to jen attention whore, což mu ale lze mít těžko za zlé, když ho to živí. Nicméně říká k čemukoliv mě asi mine, protože jinak než omylem ho asi neuslyším :) Ale prostě reálně neexistuje způsob, jak by to v té navrhované podobě mohlo hře uškodit. Nic, nad čím si kdokoliv mastí ego, to neohrozí.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ETHAN: Presne, Rift tohle mel integrovane do maker pred patnacti lety a to byl na buildovani a raidovani tezssi nez wowko. Dokud to nedojebou tak, aby pouzivani zjednodusovaciho systemu nebylo lepsi nez full imput tak to nikomu neskodi a pomaha to dostat novy lidi do hry. Ono je sice impressive as fuck kdyz se typek bez ruky nauci to cvakat nohama, ale to neznamena, ze je spatne udelat neco pro to aby nemusel. Wowko je v dnesni dobe casual tak jako tak a jen mu schazely nejkay rozumny accessibility moznosti, za me je jen pozitivni ze to pridavaj a Asmongold je akorat ublizenej ubrecenej gatekeeper.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    FUMO: Umím si představit hodně situací, kdy tohle může být užitečné:
    - chci představit hru novému hráči a nechci ho odradit tím, že na to má hrát jako na varhany
    - chci to samé, co v bodě 1, ale jako bonus ten někdo není ještě vůbec hráč - typicky rodič, potomek či přítelkyně, které bych rád přizval do svého světa, ale oni prostě zatím hry moc nehráli
    - chci hrát na konzolovém ovladači z gauče a nic neřešit (už dneska to lidi nějak zvládli, ale můj tajný tip je, že tohle je příprava BLizzardu na to, aby takhle šla hrát v budoucnosti každá classa)
    - mám zlomenou ruku, ale rád bych dál dělal daily a podobně (nebo dokonce nemám ruku odjakživa a konečně se budu moct v něčem přidat ke kamarádům)
    - zkouším novou classu/specku a musím se ji teprve naučit
    - hraju novou classu, ale nechci se ji učit - chci jen pety a mounty z order hall nebo profese, transmogy, atd.

Zajímal by mě příklad situace, kdy to někomu uškodí. Nic kompetitivního se s tím vyhrát nedá.
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    FUMO: a cim to skodi? pro nove hrace co nevi neumi a vice je to nezajima to je zpristupneni hry. pro me kdo dela jen konkretni content kde se s timhle nikdo nedostane se nic nemeni. tak nevim proc kvuli tomu delat sceny. asmo asi ma elitarske tendence ale je to taky herecka takze dela jen co je mu vlastni. pro to na to ani nehodlam klikat.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    FUMO: Mno presne... Lip bych to nerek :)
    FUMO
    FUMO --- ---
    LIQUIDFREAK: Asmongold je dement, ale to neznamena, ze nema pravdu. Tohle je prece uplne lol picovina, ktera jde proti smyslu hry. Doprdele zlatej classic.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    N4RC0T1C: j taky ho dvakrat nemusim, hrozny kkt.. Ale jde spis o sauce :D
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    LIQUIDFREAK: nikdy nepochopim, kto a preco toho chlapika sleduje :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    LIQUIDFREAK: Konecne zase budou mit hraci vanily a retailu neco spolecnyho ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    18/2

REFLEX
    REFLEX --- ---
    LAAZI: directed by Tuentin Qarantino
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    SKAUT: To je právě ten problém. Pro grupu na M+ to není, protože beze mě by byli 4 a nebo by nás bylo víc, ale pak by mě nepotřebovali a na raidy to není, protože nikdo nechce člověka, co si najde možná občas jeden večer týdně, takže to nemá nacvičené s ostatními a pokulhává i v equipu. Kdyby nebyli random lidi takoví kreténi, tak by mi bohatě stačily pugy M+, ale oni jsou. A proto vítám delvy. Můžu to jít, kdy chci a jak dlouho chci. Když uprostřed musím jít něco řešit s dítětem, není to problém, protože dokud mě to neodloguje, jsem v pohodě. A je z toho nějaký equip, takže když se najde šance jít něco organizovanějšího, snad nebudu tentokrát tolik pozadu.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    SPOILERS

TWW story in a nutshell:

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam