• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FENRISMOLESKINE
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    OVERDRIVE: Už to tu někdo psal, že Berlíně mají plno variant bločků s gumičkama, a s opravdu kvalitním papírem, v přepočtu kolem 2-3 stovek takže potom je výběr jiných než černých obalů. V Boesnerovi, v Moduloru..
    Ty si kupuju radši, protože u moleskine mi příjdou desky těžký, jiný značky je mají odlehčenější. Moleskine je opravdu bytelnej,asi vazba hodně vydrží, ale mě příjde důležitější netahat zbytečně těžký věci. Ta light verze moleskinu je zase úplně tenká, nic mezi. Ale je to opravdu bytelná věc, a to je na ní pěkný a asi to legendární, připomenutí toho jaký se vyráběly věci dřív, ne na jedno použití ale bytelný a na dlouhou dobu.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    (to je veta omg :))))
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Ja teda nevim, jak snadno se da nosit pero za gumickou?
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    PLUMM: v mem pripadeš jako darek pro nekoho. stejne je vetsina lidi posranejch jen z toho obalu (viz predesle nazory, ze je to moda a in). proto bych z toho nedelal takovou vedu... jestli ti to rve srdce, tak na to zapomen
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    hmm, docela zajimave, tady je videt, proc je moleskine opravu asi legendou:
    http://www.moleskine.com/eng/_interni/storie/immagini.htm
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak chtel bych cervenej nebo nejak jinak barevnej nez cernej, da se nekde v praze koupit? treba v luxoru tusim je mivali, al enevim, jestli jeste porad.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Krtci kuze jako obal na iPod je docela srandovni napad uz jen kvuli tomu, ze pokud mas opravdu cernou krtci kuzi, neni na ni nic zajimavyho a je mozna lepsi si podobnou fintu udelat s bloku s tvrdou vazbou, co stoji sest petek a ma barvicky [v kazdem papiraku] misto dvoustovkoveho bloku s pomerne kvalitnim papirem.

Sranda je, jak moleskiny maj takovou jakoze auru posvatnosti. Taky, kdyz jsem dostal prvni [predtim jsem mel vzdy nejaky podobny, ale ne moleskin], dlouho jsem nevedel, co mam napsat jako prvni text do nej, abych ten dennicek nejak dobre vyuzil. Schodou okolnosti je to text ze 17.3. 2008, a je to dopis na rozloucenou, pred pokusem o sebevrazdu [jak je videt neuspesnym].
    Porad jeste tenhle moleskin mam a je nedopsany, protoze posledni dobou hodne pisu rovnou do pocitace a blok nosim v zadni kapse u kalhot pro pripad potreby akutnich poznamek, takze mi jeste nejaky cas asi vydrzi [hrozne nerad prepisuju dlouhe texty z papiru do kompa, proto jsem dlouhe texty temer prestal psat rukou, posledni, co jsem do moleskinu napsal jako dlouhy systematicky text je tenhle scenar: http://overdrive.omnicorp.biz/moje_texty/Katarze%20-%20sc%C3%A9n%C3%A1%C5%99.html]

Jinak diky gumicce se da v moleskinech snadno nosit plnici pero, coz presne delam, vetsinou je v nem bombicka s cervnym nebo tirkisovym inkoustem.

Na obalce meho moleskinu je nekolik nalepek a uz je pekne odrbanej. Jediny, co se snazim nedelat, je trhani listu z nej, ale uz dva jsem z nej vytrhnul.

Jinak ta gumicka je bezva idea, asi jedina zajimava vec, cim se ten blocek lisi od jinejch, levnejsich, poprve jsem to videl v nejakem indiana jinesovi, nebo tak, a od te toby jsem vzdycky mel blocky ztazene pevnou gumickou a nosil jsem v nich tuzku nebo pero. Hooodne pozdej jsem teprve zjistil, ze existuje znacka Moleskine a teprve az kdyz jsem jeden ten blok mel, tak jsem zjistil, ze je to nejaka "legenda" asi jako noze opinel.

Jinak dostal jsem pred moleskinem jiny, italsky denicek stejne velikosti, lepsi papir, opravdu rucni vyroba a docela zajimavejsi povrch kozene vazby, podobny knize. Jen nemel tu chytrou gumicku, ale to uz jsem se naucil DIY ;]
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ZATRSATR: ok, tak mi smysluplně odpověz na jednoduchou otázku: "proč řezat do jakýhokoliv zápisníku abys v něm moh mít ipod a proč vůbec chtít mít ipod v jakymkoliv zápisníku?". Když ta odpověď bude mít hlavu a patu, třeba uznam, že máš recht. Což samozřejmě mít nebude, takže to neuznam;)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    MYDRIM: lol, nějak moc lpíš na věcech... jak řiká Zatr: je to furt jenom blbej notes
    (ale máš pravdu, s Moleskinem je to zbytečný... když už obal na iPod, tak Bible je stylovější)
    MYDRIM
    MYDRIM --- ---
    ZATRSATR: ale aj mne sa to zda ako hlupost. Ved, naco? Moleskine je sice sexy stylovy a tak, ale stale je to skicar a platis si aj za tie kvalitne papiere, ktore chces ty zahodit, aby si mohol spravit s vreckoveho ipoda velky nespratny. congrats

KTAIWANITA: Lenze ja som naozaj na Slovensku a do 8.1. sa to uz nakreslit a pripadne poslat nestiha
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    sory ze se k tomu zase vracim...
    PLUMM: 1)nevidim duvod proc si veci neprizpusobovat 2)nedelej z moleskinu nedotknutelnou modlu, je to vec
    FENRIS
    FENRIS --- ---
    ZEPHID
    ZEPHID --- ---
    Jsem tu...
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    FENRIS: výborně.) no to on je boží.tvorba pecka, ale mě dostali právě ty skicáky...a ty oldskůl uplně nejvic
    FENRIS
    FENRIS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: doplnuju o link na stranky :) http://www.jamesjean.com
    FENRIS
    FENRIS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: jo ten je perfektni.. nemoh sem ho naját.. dik :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    MYDRIM: tady je máš http://www.george.dj/ ;)
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    MYDRIM: Ano, nabádání k zneuctění moleskine byl takovej oslí můstek se sem vspamit:) ale nicměně od tebe bysme viděli 20x20 moc rádi!
    MYDRIM
    MYDRIM --- ---
    PLUMM: neveril som, ale teraz som vygooglil, ze naozaj: In addition to those sizes, there is also an extra-large 19 x 25 cm (7.5 x 9.75 inches) size. O boze, to musim mat!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam