Krtci kuze jako obal na iPod je docela srandovni napad uz jen kvuli tomu, ze pokud mas opravdu cernou krtci kuzi, neni na ni nic zajimavyho a je mozna lepsi si podobnou fintu udelat s bloku s tvrdou vazbou, co stoji sest petek a ma barvicky [v kazdem papiraku] misto dvoustovkoveho bloku s pomerne kvalitnim papirem.
Sranda je, jak moleskiny maj takovou jakoze auru posvatnosti. Taky, kdyz jsem dostal prvni [predtim jsem mel vzdy nejaky podobny, ale ne moleskin], dlouho jsem nevedel, co mam napsat jako prvni text do nej, abych ten dennicek nejak dobre vyuzil. Schodou okolnosti je to text ze 17.3. 2008, a je to dopis na rozloucenou, pred pokusem o sebevrazdu [jak je videt neuspesnym].
Porad jeste tenhle moleskin mam a je nedopsany, protoze posledni dobou hodne pisu rovnou do pocitace a blok nosim v zadni kapse u kalhot pro pripad potreby akutnich poznamek, takze mi jeste nejaky cas asi vydrzi [hrozne nerad prepisuju dlouhe texty z papiru do kompa, proto jsem dlouhe texty temer prestal psat rukou, posledni, co jsem do moleskinu napsal jako dlouhy systematicky text je tenhle scenar:
http://overdrive.omnicorp.biz/moje_texty/Katarze%20-%20sc%C3%A9n%C3%A1%C5%99.html]
Jinak diky gumicce se da v moleskinech snadno nosit plnici pero, coz presne delam, vetsinou je v nem bombicka s cervnym nebo tirkisovym inkoustem.
Na obalce meho moleskinu je nekolik nalepek a uz je pekne odrbanej. Jediny, co se snazim nedelat, je trhani listu z nej, ale uz dva jsem z nej vytrhnul.
Jinak ta gumicka je bezva idea, asi jedina zajimava vec, cim se ten blocek lisi od jinejch, levnejsich, poprve jsem to videl v nejakem indiana jinesovi, nebo tak, a od te toby jsem vzdycky mel blocky ztazene pevnou gumickou a nosil jsem v nich tuzku nebo pero. Hooodne pozdej jsem teprve zjistil, ze existuje znacka Moleskine a teprve az kdyz jsem jeden ten blok mel, tak jsem zjistil, ze je to nejaka "legenda" asi jako noze opinel.
Jinak dostal jsem pred moleskinem jiny, italsky denicek stejne velikosti, lepsi papir, opravdu rucni vyroba a docela zajimavejsi povrch kozene vazby, podobny knize. Jen nemel tu chytrou gumicku, ale to uz jsem se naucil DIY ;]