• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HUMANBEINGHorrorové filmy
    Tento klub je určen pro volnou diskusi o horrorových filmech. Podělte se o svoje tipy, které by mohly ulehčit fanouškovi horrorů hledání rezavé jehly v kupce hnijícího sena.
    Současné téma: Definice hororu.
    rozbalit záhlaví
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    HUMANBEING: Pěkně řečeno (myslím Kinga).
    Jinak bych nebyl na zombíky tak zlý, některé - zpravidla starší filmy - měly/mají mimo krve a hnusu dost hutnou atmosférů a oblíbené klišé s kamarádem/milenkou/příbuzným , který se pokousám mění v masožravou bestii...
    HUMANBEING
    HUMANBEING --- ---
    dobre prvni tema.

    definovat filmovy horror je docela problem. souhlasim, ze o vyvolani strachu by v nem melo jit predevsim, ale pak jsou tu dalsi horrorove subzanry, ktere se strachem nemaji moc spolecneho - predevsim ty, ve kterych tecou proudy krve anebo se pojidaji vnitrnosti (zombie). docela zajimavy clanek o definici horroru se ted objevil na strankach Fangorie, a myslim,
    ze pomerne dobre vystihl horrorovy zanr Stephen King:

    "I recognize terror as the finest emotion... and so I will try to terrorize the reader. But if I find I cannot terrify him/her, I will try to horrify; and if I find I cannot horrify, I'll go for the gross-out."
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Oceňuji existenci klubu.
    Popravdě nevím, jak asi budou vypadat příspěvky, ale už sleduji!

    BTW, chtěl bych nadhodit první téma:
    Definice hororu.

    Podle té prapůvodní - jak jsem odposlechl z dokumentu o natáčení prvních hororů - se jedná o "vyvolávání strachu a hrůzi na základě fikce", kdy fikcí není myšlen fiktivní příběh nebo fikce vědeckofantastická, ale fiktivnost toho děsbudícího ZLA. Podle této definice pak ale celá řada "kultovních hororů" - Psycho, Ptáci, Vřískot (XD) , Helloween a další - vůbec není hororem.

    Co vy hororfani na to?
    HUMANBEING
    HUMANBEING --- ---
    Vitejte,

    mozna si nekdo vzpomene, ze klub horrorove filmy tu kdysi pred par lety byl. jeho zalozeni probehlo asi v roce 2002 a zhruba po trech letech to tu umrelo. rozhodl jsem se pro jeho obnovu, protoze sam jsem nikde na ceskem webu nenasel pouzitelnou diskusi o horrorech. verim, ze by se to tu mohlo opet rozjet. bez potu a krve dalsich diskutujicich to ale nepujde, takze budu rad, kdyz se prida vic lidi. :) obsah prispevku si predstavuju ve volne diskusi o horrorech a popr. v tipech, co jste zrovna videli za film.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam