• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HUMANBEINGHorrorové filmy
    CANIS_LUPUS
    CANIS_LUPUS --- ---
    FOSSY: aha
    tak som sa trochu omrkol a wikipedia napriklad oznacuje Night of the Living Dead (1968) od George A. Romera ako prvy velmi popularny splatter... co by potom casovo nespadalo s Bad Taste (1987)... ale nic blizsie o tom zial neviem. kazdopadne to nic nemeni na uzasnosti Bad Taste :)) a Night of the Living Dead sa mi este zial nepodarilo skuknut, musim zmenit:)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    CANIS_LUPUS: Tuším, že zrovinka Jacksson a jeho Braindead a Bad Taste se zasloužily o vytvoření subžánru splatter (extrémní černý humor založený na kýblu červené barvy vychrstnutému proti kameře ve vhodný moment) - mimochodem oba jsou přes nizoučký rozpočet geniální a skvělé!!!
    SHIWA
    SHIWA --- ---
    neuchvátila, však vystrašila Karanténa - Quarantine
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    CANIS_LUPUS:
    TIGRE:
    FOSSY:
    COMODORRE:
    Osobně jsem ho viděl už mnoho let nazad a nepamatuju si z toho skoro nic. Ale vim, že se mi to nějakym způsobem líbilo, i když mi tam něco vadilo. Ale bohužel to nedokážu definovat. Jenom tak zhruba vim, co to ve mě zanechalo za pocit. Asi jak píše Comodorre "Docela" je asi nejvýstižnější.
    CANIS_LUPUS
    CANIS_LUPUS --- ---
    COMODORRE: No tiez pozeram horory vacsinou sam... Lenze niektore su tak vynikajuce komedie, ze sa na nich clovek radsej pozrie s ostatnymi :)

    Napriklad taky Bad Taste od Petra Jacksona (mimozemstania si prisli spravit zo Zeme fast food...) ma cenu pozerat jedine vo vacsej spolocnosti. A vobec kombinacia hororu a komedie je rozsirena, cize to nejako (snad?) aj vylucuje definiciu hororu ako zanru na vyvolanie strachu...
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    N0NECZ: Horizont Udalosti jsem videl uz davno a docela se mi libil, ale to je prave ono - docela.
    CANIS_LUPUS: Mas pravdu v tom, ze si clovek pri podobnych zapletkach uz zvykne byt ke strachu trochu otupelejsi, ale to podle me neplati jen pro scifi filmy - treba kdyz se na "vec" podivam dnes, uz se vesmes taky zadne sceny nebojim, ale v dane dobe, s danymi moznostmi po strance efektu - taky zalezi jakou atmosferu si clovek ke sledovani vytvori - napriklad od jiste doby uz se nikdy nedivam na horrory behem dne, ale pouze v cernocerne a pokud mozno jeste sam:-)

    No a kdyz tak pisu a pisu, najednou mi do pameti vkrocila vzpominka na jednu super zalezitost! Film se jmenuje DAGON a je to podle povidky od H.P.Lovecrafta, coz je mimochodem v literature pro me naprosty KRAL!
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    CANIS_LUPUS: Ono shodni se na dobrém hororu, když každého děsí něco jiného :-DDD Byly doby, kdy jsem nemohl pavouky. Dostal jsem se z toho. A najednou mně děsily jiné filmy.
    N0NECZ: Výborný film, podle mně ale zabitý dabingem (nezapomenu na dementní intonaci věty "Co to máš s vočima?" - zničilo to celou scénu).
    TIGRE: Vystačí s málem a funguje - to platí skoro na všechny japonské horory, dokud je nedostanou do tuky amíci.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    N0NECZ: horizont udalosti je rozhodne prijemny film - vystaci si s malem a funguje :)
    CANIS_LUPUS
    CANIS_LUPUS --- ---
    N0NECZ: ja som to videl iba raz... a aj to som ho nedopozeral, akosi som sa nedokazal bat:) A mozno na mna jednoducho nefungoval

    Inac nemate skusenost, ze je tazke zhodnut sa s ostatnymi, ktore horory su dobre? Pricom pri inych zanroch to je ovela jednoduchsie...
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    Když už jsme u těch sci-fi horrorů. Co třeba Event Horizon? Pamatuju si, že se mi kdysi celkem líbil.
    CANIS_LUPUS
    CANIS_LUPUS --- ---
    FOSSY: presne to mam na exorcistovi velmi rad, nehovoriac o genialnej scene ako bezi po schodoch po styroch... take inspirativne :)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    COMODORRE: Věc je výborná, Vetřelec taky. Nicméně uzavřený prostor lze zajistit i jinak, než vesmírem (třeba zrovinka Věc) - ostrovy, prokleté domy, lodě... Neznámo, snaha dopídit se, co nás to vlastně žere,... Pomáhá (vesmír), ale není nutný. Sci-fi horor je super podžánr hororu. XD
    CANIS_LUPUS: Točení hlavy o třistašedesát stupňů, zelené blití plošně... :-D

    Radši mám rád jednotlivé filmy, než celou "kategorii" hororu. Vyvaruji se pak zklamání, že oblíbené téme selhalo (Duchové Marsu u sci-fi, Páter Thomas co se exorcistů týče) a občas rád ulítnu na hororech, případně splatterech, u kterých se zasměju (Critters, Braindead, Bad taste, Miláčku, koupil jsem upíří motocykl, opravdu špatný Upír z Brooklynu,...). :-DDD
    CANIS_LUPUS
    CANIS_LUPUS --- ---
    COMODORRE: no na scifi horroroch nemam rad to, ze si ich zvyknem pozriet iba raz... potom to uz vo mne nevyvolava nic okrem akutneho pocitu nudy :). Ja mam radsej klasiku na sposob exorcistu.

    A na definiciu si netrufam, ale urcite by malo byt zakladnym zaujmom kazdeho hororu vzbudit napatie a hlavne strach. Zvysok je uz na horore snad nepodstatne, ale rad sa necham opravit :-D

    Inac tento klub je skvely napad, dufam ze sa dozviem o zaujimavych hororoch co mi unikli....
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    thing je bajecna vec, vim jak me to fascinovalo, kdyz jsem to videl poprvy jeste jako malej :)
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    Nejradeji mam Scifi Horrory - jde-li v cloveku vzbudit dojem silny pocit strachu, pak je k tomu vesmir dost casto velmi napomocny - uzavreny prostor vesmirne lodi=neni kam utect, nezname bio,techno,psycho formy, vedecke pokusy atd.

    Dodnes radim mezi top spicku horroru film "The Thing" Johna Carpentera a "Vetrelce" Ridleyho Scotta. Prvni jmenovany sice nema s vesmirem nic spolecne, ale pecka to je..
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    DRE:
    HONCKA:
    Jup, je to prostě o striktnosti dodržení definice :-D OK, příště zkusím něco "klasičtějšího" XD

    BTW, všem vřele doporučuji podívat se na Draculu s Bellou Lugosim v titulní roli, je to tučím rok 1936, z dnešního pohledu samozřejmě úsměvné a naivní co se zpracování týče, ale ti herci jsou divadelnící a jejich herecké výkony jsou ... Prostě to stojí za to. A nemyslím to jako ironii nebo pro zasmání.
    DRE
    DRE --- ---
    čímž zase k začátku... Obecně Smrtihlav hororem není, ale probouzí-li v někom hrůzu, pak proč by jím být nemoh'? Nakonec, staré 'horory' (od Universal třeba) jsou dnes spíše legrační, zatímco spoustu třeskutých 'komedií' bych směle označil coby horor... Mimochodem, Hitchcock, tolikrát označovaný jako mistr (král, atd.) hororu, vlastně nikdy žádný nenatočil. Všechno jsou to psychothrillery (jo a nějaká drámata plus sem tam taky ta komédije)!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FOSSY: nevim, jestli Dark City bych povazoval za horror, spis za noir sci-fi
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    SMRTIHLAV (DARK CITY)

    *špatný kompík v práci, omezený net, čili pardon, ale obrázek nebude

    J. Phoenix v roli chlapíka, který jednoho dne ráno nedostane sérum na změnu paměti. Temné město je experimentální laboratoří zvláštních individuí, která zkouší, zda odlišné životní podmínky mají vliv na lidské chování a pudy. Přes noc proto všichni obyvatelé prodělají výmaz paměti, samo město se přestaví, sociální postavení obyvatel je změněno a nastává nový den. A hlavní hrdina se pojednou z tohoto kruhu vymaní. Přirozeně začne zkoumat, co se to vlastně děje a tím ze sebe udělá veřejného nepřítele číslo jedna.
    Film má hutnou pochmurnou atmosféru, nepostrádá originální nápady a i když nejspíš nesedne všem, nejspíš nezklame a neznudí.

    Soukromě 7/10
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    HUMANBEING: Pěkně řečeno (myslím Kinga).
    Jinak bych nebyl na zombíky tak zlý, některé - zpravidla starší filmy - měly/mají mimo krve a hnusu dost hutnou atmosférů a oblíbené klišé s kamarádem/milenkou/příbuzným , který se pokousám mění v masožravou bestii...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam