• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HUMANBEINGHorrorové filmy
    Tento klub je určen pro volnou diskusi o horrorových filmech. Podělte se o svoje tipy, které by mohly ulehčit fanouškovi horrorů hledání rezavé jehly v kupce hnijícího sena.
    Současné téma: Definice hororu.
    rozbalit záhlaví
    HOLAN
    HOLAN --- ---
    SADAKO: a to dost rozmanita..
    ja treba filmy tohoto typu jakoze jo. jak psal REFALLENONE, je to asi hlavne pro ty, co do toho jdou srdickem :)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    REFALLENONE: S tím pocitem moc nesouhlasím. "Zoufalá snaha" byla až v opakových pokusech, první zhlédutí, které jsem absolvovala, bylo s relativně čistou myslí (jasně, věděla jsem, že je to ten slavný pseudokument atd., ale nic podrobného), očekávání jsem neměla žádná, pouze zvědavost, jaký ten film je.
    O Paranormal Activity jsem věděla ještě méně, očekávání veškerá žádná a...hrůza, ten film mě akorát vytáčel.

    Holt vkus a působení filmu, zejména horrorového, na každé jednotlivé individum je věc rozmanitá.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    SADAKO: Tyhle filmy stojí a padají na pocitu, s jakým na ně jdeš. Právě přesně tyhle pseudodokumenty jsou na to nejvíc citlivý. Blair Witch má velmi citlivej scénář, skvělou gradaci úzkosti, dobrou kameru a vůbec práci s perspektivou. Já ji viděl celkem náhodou, netuše žádného hypu kolem, a prožil si to se vším všudy.
    Nezlob se, ale když jdeš na film "v rámci zoufalé snahy zjistit, co je na tom tak geniálního", tak to ovlivní výsledný dojem. Díky nevědomosti jsem si užil i Paranormal Activity, ačkoliv objektivně je to blbost.
    Já idiot si takhle zkazil spoustu hororů, včetně rec, jednoduše tím, že jsem o nich moc věděl nebo od nich moc čekal. Vlastně jsem si to uvědomil až teď, dík:)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    HOLAN: Hm, mně teda Blair Witch přišla jako nadhodnocená hovadina, viděla jsem to (v rámci zoufalé snahy zjistit, co je na tom tak geniálního) několikrát, s nikým se u toho nebavila, nikam neodbíhala a nula, nula nic. Pokaždé jsem se jen našňupla. Jediné, co mě tam zaujalo v kladném slova smyslu, je asi úplný závěr, takže posledních pár minut, to už to předchozí utrpení moc nevytrhlo.
    I jsem přemýšlela, jestli za to zčásti nemůže fakt, že tyhlety pseudodokumenty a roztřesené kamery mě serou jaksi od podstaty...ale např. Cloverfield je taky rozstřesený až běda a jak se mi zamlouval, takže tím to asi nebude.

    Paradoxně se mi docela líbil (žádný zázrak, ale ušlo to) druhý díl, sice je to taková celkem konvenční záležitost, ale neměla jsem u toho chuť mlátit hlavou do stolu a i nějaká atmosféra by se tam našla.
    HOLAN
    HOLAN --- ---
    MANXX: ja byl tenkrat na premiere Blair Witch a predemnou sedely nejaky holciny, co furt odbihaly na cigo a u filmu se bavily. A ty si myslely, ze to je kravina, jak vysita. Pro ty, co davaji pozor, je to pomalu gradujici, nervy napinajici podivana s paradnim zaverem, kdy pri navratu z kina mestskym parkem ma kazdej stazenou rit :D
    YARIN
    YARIN --- ---
    jezero smrti je imho hodne podareny, krasne beznadejnej konec a ty decka jsou tak realisticky zahrany sigri, ze to snad ani nemohly hrat...
    MANXX
    MANXX --- ---
    REFALLENONE: A Blair Witch do toho pleteš úplně zbytečně, ten byl už rovnou uveden s tím, že je to mystifikace. Navíc kravina jak vyšitá, to jsem nikdy nedokoukala, hrozná nuda.
    MANXX
    MANXX --- ---
    REFALLENONE: Jo, když tam je napsáno, že je to podle skutečnosti, tak jsem tomu věřila.... že se to aspoň přibližně inspirovalo.
    MANXX
    MANXX --- ---
    SADAKO: Jo, je to furt dokola :) Takovej průměr.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Na podobný téma je ještě Easy Day http://www.imdb.com/title/tt0119041/ s Frankou Potente. Ale ten se mi sehnat zatím nepodařilo.
    A nenávist vůči cikánům se dá ještě krásně přiživit Raimiho Drag Me to Hell (http://www.imdb.com/title/tt0119041/)


    MANXX: LOL :DDD a ty tomu věříš? To je úplně běžnej fabulační trik. Doufám, žes nebyl s kámošema sejmout v lese nějakou houbařku, s tím, že je to Blair Witch :D

    Já si teda dovolím krátký OT, protože jsem shodou okolností procestoval něco rumunskejch lesů a venkova a setkával se pouze s pohostiností (vyjma divokejch psů). Ve Skotsku jsem si na podobný cestě skoro zažil Jezero Smrti (akorát ve Skotsku, ne Walesu). Dodnes si pamatuju teror ze strany 8-14 letejch zmetků a následný schovávání před skupinou ožralejch vesničanů, kteří nás v noci hledali, aby nás zlynčovali za děckama vymyšlenej zločin. To byli prosím přímí dědicové velké árijské rasy. Nech si tyhle předsudky do diskuze na idnesu;)

    Komu se to nechce číst až sem, tak jednoduše, kdo nemá rád cikány, ať mi dá mínus.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MANXX: A bylo to dobré? Já to před časem nechtěla koupit, že podobných záležitostí už jsem viděla tuny a fakt mě nebaví, protože je to furt dokola.
    MANXX
    MANXX --- ---
    O víkendu jsme viděli tohle: http://www.csfd.cz/film/223656-broken/
    Bylo tam taky že je to podle skutečnosti. Což mě vzhledem k závěru filmu docela překvapilo, ale zas je fakt, že ten konec byl takovej nedotaženej. Asi aby si každej domyslel podle sebe :)
    MANXX
    MANXX --- ---
    SADAKO: Když u těch rumunských cigáňat se tomu i docela věří ;-))
    Jezero smrti jsem viděla dvakrát, to hodnotím celkem kladně. Stejně tak celej počin Mistři hororu, i když některý díly byly slabší.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MANXX: To filmaři tvrdí u kdečeho, vzpomeň na Blair Witch nebo Fourth Kind. :) Tady je to taky fikce, hláška "podle skutečných událostí" prostě líp prodává.

    Podobné filmy - předesílám, že jsem neviděla, takže je to doporučení naslepo...od zhlédnutí Funny Games, které ovšem nebyly horror, se tomuto typu filmů vyhýbám, neb mě příšerně rozčilují, pak jim sázím odpady a vůbec).

    http://www.csfd.cz/film/230542-oni/
    http://www.csfd.cz/film/246283-jezero-smrti/

    A když už jsem tady, nevím, jestli se tu už probíral 5 let starý seriál Masters of Horror - ještě jsem neviděla všechny díly, ale rozhodně za to stojí Carpenterovo Cigarette Burns - na mistra velmi netypick a velice povedený snímek, též Miikeho Imprint stojí za to a docela mile mě překvapil i Stuart Gordon s lovecraftovským Dreams in the Witch-House.
    http://www.imdb.com/title/tt0448190/
    MANXX
    MANXX --- ---
    REFALLENONE: No právě že ne. To bylo podle skutečných událostí :-)
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    MANXX: Klid, je to jenom film.
    MANXX
    MANXX --- ---
    NENUPHAR: Hm, moc pěkný :-( Doufám, že na těch fakanech provedli dodatečný potraty. A na jejich rodičích kastrace zaživa.
    BLOND
    BLOND --- ---
    LSDMASACRE: v poho
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    BLOND: je to doma. díky :)
    BLOND
    BLOND --- ---
    tenhle byl taky dobrej
    Proie (2010) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/297476-proie/
    s divokyma prasatama :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam