• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HUMANBEINGHorrorové filmy
    Tento klub je určen pro volnou diskusi o horrorových filmech. Podělte se o svoje tipy, které by mohly ulehčit fanouškovi horrorů hledání rezavé jehly v kupce hnijícího sena.
    Současné téma: Definice hororu.
    rozbalit záhlaví
    BORG
    BORG --- ---
    GULDUR: To si beru osobne .))
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    BORG: anebo naopak ona...
    BORG
    BORG --- ---
    GULDUR: Ták... jako bejt ze těch všech okolností zavřenej ve zhasnutym podkroví s anorektickou zombicí jejího vzhledu, tak jsem taky pod stolem a ani nedutám :))
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    Oběť zla / Timber Falls (2007) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/237312-obet-zla/
    Docela příjemně překvapilo. Není to žádná pecka, ale určitě jsem se nenudil.
    HOLAN
    HOLAN --- ---
    FURYAN: presne. dobrého pomálu. nadprirozeno jasne, ale pokud to tam beha celej film od zacatku do konce, pozbyva to kouzla. nechci tady chytracit, jen sem se ozval :)
    a at nejsem uplne OT, jako decko jsem byl hotovej z Pyramidy hruzy. Dycky sem si malem strikl do textilu, kdyz vecer nekde neco zacinkalo :)) http://www.csfd.cz/film/5960-pyramida-hruzy/
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Mam radeji filmy s mene konkretni "obludkou"... typicky priklad je napr. Omen. Mam rad tajemno, mysticno, ale nekonkretno. Konkretnose musi umet trochu lepe, opet typicky zastupce - prvni Vetrelec, na ktereho se proste nedotahuje snad nic (nevidel jsem vsechny horrory na svete, tak me nechytejte za slovo, treba nejaky jiny typictejsi existuje ;)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    chlapci, to jsou filmy pro nás, ve kterých neumřelo to dítě, které se choulí pod peřinu při gradující horrové hudbě a které pořád věří na zlé nadpřirozeno....REC v tomhle není vyjímkou. Podobně jako Inside na to prostě musíte mít krevní skupinu, abyste se dokázali vcítit do toho všudypřítomného nadpřirozeného zla, které se prostě projevuje irracionálně (vetchá mrtvola se silou stáda koní) a lidé na plátně v jeho přítomnosti panikaří...nic nikomu nevyčítám, ale jak říkám někdo Prince of Darkness a někdo Halloween, kterej třeba mě osobně nic moc neříká, a to ani první film..
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    HOLAN: Nevim, ja neusnul, ja se jen nudil. Navic tyhkle typy iracionalnich filmu me trochu i stvou - vzdy si rikam, sakrys, kdo je cilovka? Vzdy nejaka zdegenerovana "bytost", ktera je rada, ze vubec drzi pohromade, pobije partu normalnich lidi. Nevim no.
    M0R
    M0R --- ---
    HOLAN: njn, kvuli huleni a tak jsem taky prospal spoustu dobrejch filmu :)
    HOLAN
    HOLAN --- ---
    jsem tu jedinej, kdo u REC malem usnul?
    CDR
    CDR --- ---
    M0R: to mi došlo trochu později :D
    M0R
    M0R --- ---
    CDR: král spoilerů :)
    TEOCZE
    TEOCZE --- ---
    CDR: Máš pravdu v tom, že spojování ďábla a zombie úplně nesedí, ale zase na druhou stranu je to jiný pohled na věc, tak proč ne ;-) Mě u trojky hrozně vadil ten přenudnej začátek a zbytečně přehnané scény, kde chtěli za každou cenu akci při každém záběru. U prvních dvou dílů se mi právě líbilo, že to nebylo nic přehnaného, občas se tam proběhl nějaký zombie, žádné vražedné masy nemrtvých a na konci jsem se bála dojít i pro pití. Ale zase já jsem spíš na horory u kterých se bojím, než na litry krve v každém záběru, takže je na každém, co preferuje :-)
    CDR
    CDR --- ---
    CDR
    CDR --- ---
    mně se na REC líbila hutná atmosféra a "uvěřitelná" ruční kamera, která měla i dobré logické zdůvodnění.
    REC 2 - osobní kamery vojáků - hroznej profíků, kterří ihned jeden po druhým, mě víceméně sraly. Dále se mi nelíbilo prohloubení náboženského motivu, i když pointa na konci byla zas dobře vykonstruovaná. Ale mé mysli zombiefila se příčí spojování ďábla se zombíky.
    REC3 genesis - no, žádné veledílo, poměrně přímé a jednoduché. Ale o to méně vykontruované a děj odsýpá, závěrečný polibek je opravdu třešnička na dortu :)
    TEOCZE
    TEOCZE --- ---
    M0R: Jojo, máš pravdu, zrovna se na to dívám :-). Nezbývá než doufat, že se vrátí k původní myšlence, bez jakéhokoliv love story, trapném pobíhání zombie všude kolem a konečně rozvinou myšlenku o posednutí a nějak dořeší. Nic proti trojce, mě se prostě nelíbila :-/
    M0R
    M0R --- ---
    TEOCZE: no ja myslim ze se prave rozdelili, trojka je od jednoho a ctyrka od druhyho
    TEOCZE
    TEOCZE --- ---
    KOZICH2: Zrovna dneska jsem shlédla všechny tři díly. Bomba! Jednička super, dvojka se mě osobně líbila ještě víc, trojku jsem se přemáhala dokoukat. Trojka se mi opravdu vůbec nelíbila a celkově mi zkazila dojem z těch dvou :-/ Ještě se bude točit čtyřka a ta by měla být od tvůrců prvních dvou, tak snad to vylepší :-)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    ...vy se mate, ze to na vas takhle pusobi :/
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    CDR: já se bál dojít si na záchod potmě..
    CDR
    CDR --- ---
    KOZICH2: tak jestli si nechceš zkazit chuť, tak vynechej rec 2 a dej si rovnou trojku... Ale je pravda, když jsem viděl REC poprvé, tak jsem z tý hutný atmosféry byl úplně odvařenej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam