• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nahodou nekdo kod na Timestore?diky
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    JJOXER: tak ono hlavne zalezi odkud to amazon posila... ja objednal knihu, standart shipping do 3 tydnu z UK. 2 mesice balik nikde, amazon vratil penize a za 3 tydny mi prisel z celnice dopis, takze jsem musel vyplnit na celni sprave formulare, zaplatil 40kc dan... ale nor ebay to ma resene tak, ze kdyz si nechas poslat neco z mimo EU, tak pri checkoutu platby po zadani sve adresy se ti automaticky vypocita dan a nekdy i clo do dane zeme. Vopruz je to, ze ceska posta, dhl apd nepozna, ze dan je zaplacena. Pokud je zaplacena prijdou ze spedicni firmy emaily, ty vyplnis a neplatis nic, jen na celnici ti to zdrzi o dva 3 dny. U ceske posty se to da vyresit tak, ze kdyz ti treba ebay posle sledovaci cislo, tak hned ho dam do trackingu ceske posty, tam zjistim, ze to je v jejich systemu, vyplnim ty formulare a balik potuje rovnou k tobe. Treba ty Seiko hodinky byly odeslany v pondeli ze Singapuru ecenomy shipping a v patek tentyz tyden jsem je mel doma a podle trackingu to vubec pres celnici neslo. ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PEJR
    PEJR --- ---
    BOBASH: Dulezity je si overit kdo v danym pripade hradi celni zalezitosti. Muze jak prijemce, tak odesilatel.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JJOXER: Jo Amazon nebo něco jinýho, co je lokalizovanýho sem, to asi umět bude.

Ale normální zahraniční eshop ti neukáže českou DPH.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    BOBASH: Tohle vyjádření mi dal specializovaný útvar celní služby.
    Plus jsem balíky objednával na Amazonu a přišlo to přesně jak říkám.
    Ale pokud máš lepší zdroje, tak si je samozřejmě rád přečtu.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JJOXER: Ne, nemá, protože nemůže mít. Může v sobě mít maximálně nějakou lokální obdobu DPH, která ale u nás jaksi nemá význam. Musí se zaplatit evropský DPH.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    BOBASH: Koupit věci na eBay nebo na Amazonu se dají tak, že člověk “zaplatí” to DPH už v rámci poštovného.

Ona ta cena na webu kterou platíte například v USD už v sobě to DPH má. Reálně je to potom jen o vyplnění správných formulářů pro naše byrokraty, aby to člověk nemusel platit dvakrát.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nikdy to neni dragon, vzdycky je to nejakej jeho kamos.
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    Tak jsou doma ;)
    NITE Hawk Nightfall s trubicema T100

BOBASH
    BOBASH --- ---
    KALIBAN: Tak clo je 6%. Zbytek je DPH, kterou u věcí koupených tady platíš taky, jen se koukáš akorát na ceny s DPH.

DRAGON: No ono je to nejen ojebávání státu, ale taky nefér konkurence pro všechny, který tady ty samý věci prodávají poctivě a zaplatí z toho daně. Nebo i pro ty, co to tady vyrobí, protože ti z toho taky zaplatí tu DPH.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XMEDA: simtě, nezapomněl sis vzít prášek na hlavu? Víš že je máš brát pravidelně!
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DRAGON: to je mile, ze kryjes trestnou cinnost
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Jo me to taky krapet prekvapilo, cekal sem max clo 5 procent.. 25 bylo neprijemny prekvapeni...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak jde to nějak vochcat, přiznat míň, nedat to clít automaticky prodavající stranu (tedy ne sellera, ale chrono), nicméně já bych to asi nepokoušel. Kdyby někdo chtěl, můžu sehnat návod od kámoše, kterej nakupuje v Japonsku elektroniku za staticíce skoro měsíčně a ten to fejkuje ve velkym.
    MULISAK
    MULISAK --- ---
    PEJR:
    KALIBAN: děkujeme za info ! Každopádně mě ty sazby přijdou hrozný :-(
    PEJR
    PEJR --- ---
    KALIBAN: Clo + dph, podle tabulkovyho zarazeni zbozi pri cleni, takze cca 21+6%
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    RODWY: na 20k hodinkach to bylo 5k - z japonska
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Dostanu k narozeninam

CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    RODWY: zalezi za kolik ty hodinky koupis, clo je myslim od 150eur a za zasilky ze zemi mimo EU, vzdy platis dan cca 21%. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam