JJOXER: tak ono hlavne zalezi odkud to amazon posila... ja objednal knihu, standart shipping do 3 tydnu z UK. 2 mesice balik nikde, amazon vratil penize a za 3 tydny mi prisel z celnice dopis, takze jsem musel vyplnit na celni sprave formulare, zaplatil 40kc dan... ale nor ebay to ma resene tak, ze kdyz si nechas poslat neco z mimo EU, tak pri checkoutu platby po zadani sve adresy se ti automaticky vypocita dan a nekdy i clo do dane zeme. Vopruz je to, ze ceska posta, dhl apd nepozna, ze dan je zaplacena. Pokud je zaplacena prijdou ze spedicni firmy emaily, ty vyplnis a neplatis nic, jen na celnici ti to zdrzi o dva 3 dny. U ceske posty se to da vyresit tak, ze kdyz ti treba ebay posle sledovaci cislo, tak hned ho dam do trackingu ceske posty, tam zjistim, ze to je v jejich systemu, vyplnim ty formulare a balik potuje rovnou k tobe. Treba ty Seiko hodinky byly odeslany v pondeli ze Singapuru ecenomy shipping a v patek tentyz tyden jsem je mel doma a podle trackingu to vubec pres celnici neslo. ;)