• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHfotky > větrné mlýny & majáky ►█◄
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    pekne, vlastni foto?:-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    White Cliffs of Dover
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    TSOH: tak rozhodne bykla drive krajina mnohem bohatejsi na mlyny, existuje ale i soupis zaniklych vetrnych mlynu a zrovna ten jak jsme se bavili tam nebyl....

u nas totiz vesnice koncivaji obvykle na -ce:-) tak to prasti do oka i ucha.
    TSOH
    TSOH --- ---
    PLAVEVA: do okolí jezdim velice často... ohledne Tveho zajimaveho dotazu - vubec netušim proč tam jsou ta O ... :)
    jinak ten letak bude asi trochu vysvetlovat jak jsme se zde pred casem bavili o tech bývalých mlynech vyznacenych na mapach... vypada to ze v minulosti jimi byla krajina prímo posetá a sem tam se najde na mapach znacka ,zaniklých mlýnů,...
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    pekne:-)) opraveneho a znovuzpustleho mlyna u Vratna je vylozene skoda...

btrw jste nekdo z okoli? proc tam vlastne kdeco koncui na - no nebo -o? Vratno, Krnsko, Vtelno, Skalsko, Slivno, Hlavno, Bukovno...nevite?
    TSOH
    TSOH --- ---
    tak se mi dostal do ruky pekny leták, který zde vkládám... V současné dobe je na mape vyznačen jen mlýn u Vrátna... (Kokořínsko)

-
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    tip na darek: V Levnych knihach se objevily nastenne kalendare Vetrne mlyny a Majaky, cen 49,- nekupte to:-)
    MIYU
    MIYU --- ---
    jj, je to tam opravdu moc hezke :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    AAA!
    krasa:_)
    MIYU
    MIYU --- ---

Tamtez. Nachazi se zde soubor 19ti mlynu, chranena pamatka Unesco, na vylet lze jen doporucit.
    MIYU
    MIYU --- ---

Kinderdijk - Nizozemi
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    hmmm...pjekne.:-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    ostrov v Chorvatsku, který stejně jako ostrov Vis byl dlouho uzavřen pro turisty (zabran armadou). Diky teto ,izolaci, je tam hafo zajimavosti...

( zde info nejen k majáku... http://www.stoplus.cz/archiv/opomijene_lastovo.html )
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    vypada pekne - kde ze to je?
    TSOH
    TSOH --- ---

Lastovo - Struga
    a vůbec celý ostrov doporučuju na vejlet...
    TSOH
    TSOH --- ---
    PLAVEVA: to bude asi opravdu nějakej ,expert, když ani není schopnej odepsat... :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    a nepise nic:-(
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    aha:-) no jsme zvedava co pan Vesely odepise..
    TSOH
    TSOH --- ---
    uplně náhodou... dival jsem se na fotomapy míst kde jsem vejletil a pak pro zajimavost jsem překlikl na turistickou mapu a tam se objevi toto info...

zříceniny to asi nevyhledává...
    http://www.mapy.cz/#mm=TP@sa=s@st=s@ssq=v%C4%9Btrn%C3%BD%20ml%C3%BDn@sss=1@ssp=129932992_137444800_130048064_137533120@x=140258867@y=131651106@z=13
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jak to vlastne hledas?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam