• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby



    Zkušenosti, rady, doporučení, ...

    Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..



    rozbalit záhlaví
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, tak takova nevyzadana recenze. Koupil jsem si pastu Crest s peroxidem a jedlou sodou kvui beleni zubu. Po druhem cisteni vnimam podrazdene dasne a po tretim vidim jasne to podrazdeni u krcku, a tak vzdavam pouziti. Mate nekdo zkusenost?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Zdravím a chtěl bych se zeptat na názor na ultrazvukové čističe. Můj zubař postupně zvyšuje cenu za odstranění zubního kamene až na aktuálních 1400 korun (přitom se jedná víceméně jen o čtyři zuby vpředu dole) a navíc už dlouho před další pravidelnou prohlídkou za půl roku tam zubní kámen zase je, zřejmě by to chtělo ho odstraňovat častěji.
    Můžete případně nějaký ultrazvukový čistič doporučit?
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Taky jsem se chtěla zeptat na bělící pásky - po jakekch se koukat a má smysl si je nechat dovézt od kamarádů z USA? ( slyšela jsem, ze tam mají “účinější”, ale vlastně nevím, co si pod tím představit)
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, bělí pásky i kousací plochy zubů, a nebo jen viditelnou vertikální plochu? Díky.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    VORONDE: jasne, bežne používam bežné silikony,,,,,,
    ..ide hlavne oto, aby to tuhlo totálne max rýchle. Jedná sa o "krádeže" ornamentov:)
    umelecké silikony tuhnú pomali, respektíve aby tuhli rýchlejc, potrebuju dalšie tvdidlo, respektive dokonalé premiešavanie... to "v teréne" nemam šanci...
    ZuboSilikon známy z mojej mladosti tuhnul fakt rychle a stačilo málo požmolit...
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    COLOMAN: To je dost široký pojem, těch silikonů je bambilion. Jen teda na šperky bych spíš pátrala v uměleckých potřebách, zubní budou zbytečně drahý. (a bacha na ty v dvojitých tubách, ještě je potřeba pistole na vytlačení).
    Silikony - Dentamed
    https://eshop.dentamed.cz/e-shop/ordinace/otiskovani/silikony/
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    zdar,
    asi v roku 2008 som mal možnost používat dáky "zubotechnický dvojsložkový silikon" na otisky ornamentov a šperkov atd...
    bolo to čosi dvojsložkového, v kelimku hmota a v malej tube tvrdidlo, ale hlavne čo je dôležitého, po namiešaní to tuhlo hodne rychle, snat do minuty už to bolo sundatelný...
    Mohli by ste mi poradit co to mohlo bejt? respektive zo sučasného sortimentu niečo takého podobného?
    FRAUZEZEK
    FRAUZEZEK --- ---
    Pardon, ja som blbka. V Prahe. Ďakujem.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    FRAUZEZEK: na Marsu, nebo... ?
    FRAUZEZEK
    FRAUZEZEK --- ---
    Ahojte, neviete o nejakej zubárke/zubárovi, ktorí by mohli brať nových pacientov a nepýtajú si za jeden kaz 5000 Kč? Ďakujem.
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    IF_: dcera chodí sem: https://rovnatka-andel.cz/ jsem opravdu nadšená z jejich přístupu. Když si tam zavoláš, řeknou ti, kdy budou danou věkovou kategorii zase nabírat.
    IF_
    IF_ --- ---
    GILRAEN: A jo, díky. Tak na základě tipů nás za 2 měsíce vezmou tady, tak to zkusím.

    Ortho Hering
    https://www.orthohering.cz/
    GILRAEN
    GILRAEN --- ---
    IF_: Co ty Modřany níže? V květnu ještě brala.
    IF_
    IF_ --- ---
    Ahojky, už jsem trochu nestastna, chci dceru objednat v Praze na ortodoncii a vsude kde mi to bylo doporučeno neberou nové pacienty. Máte prosím nějaký tip, ideálně ne zařízení, kde je to nějak předražené.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MISSDNB: Řešila bych to přes čoiku, nebo pak právníka.. zeptej se v právním auditku, tam ti jistě poradí, jaký je správný postup v tomto případě. Každopádně ti držím palce a přeji rychlou nápravu, tohle je hrozný podraz.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    KAIAFOX: Diky. Koukal jsem na ty jejich pasty. Nicmene kdyz zacinam cist o tech ruznych zpusobech beleni a jak to je nebezpecne pro zuby, tak tedy nevim, jak s tim nalozit.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Ahojte, zkusím se poradit ještě tady.
    Před rokem jsem absolvovala první konzultaci na ortodoncii v Opavě. V dětství jsem absolvovala léčbu fixním aparátem, jenže zuby se po vyklubání osmiček hnuly, sice nijak dramaticky, ale vadí mi vykřivení předních jedniček. Má sestra právě podstupuje léčbu neviditelnými foliemi Invisalign a její výsledky mě přiměly jít do toho také.
    Při konzultaci jsem tedy projevila zájem o folie této značky (jiné doktor v nabídce neměl). Po pár týdnech jsem se dostavila k podpisu plánu léčby, oči mi samozřejmě hned sjely na cifru - 110000,- Kč. Doktor mi vysvětlil, že léčba nebude probíhat klasicky, nejprve se bude muset začít řešit problém okluze (což je poměrně častý postup). Předléčba trvala pár měsíců, rozhodně mnohem déle, než mi bylo prvně řečeno. Už tehdy jsem zavětřila, že něco není v pořádku, folie byla evidentně "jiná".
    Po roce došlo k nasazení rovnátek. Při odchodu domů mi definitivně došlo, že se o Invisalign nejedná - na obalech folií bylo napsáno "SLX Clear Aligners". Trošku jsem pogooglila a dozvěděla jsem se, že komplexní léčba těmito rovnátky stojí v přepočtu zhruba 32000,- Kč. Moji domněnku potvrdila ortodontistka mé sestry, která vyloženě tvrdí, že se jedná o nízkorozpočtová rovnátka.
    Ihned jsem si sjednala osobní konzultaci u mého doktora a celý rozhovor si nahrála. Na mé otázky odpovídal nepřímo a vyhýbavě, prý jsem přeci nežádala vyloženě Invisalign. Jenomže mě tehdy ani jiná varianta nenapadla, když nabídka jiný typ ani nezahrnovala. V plánu léčby je napsáno "léčba foliovým aparátem" - takže past. Na můj požadavek ohledně snížení ceny vůbec nereagoval a neustále opakoval, že výsledek bude přeci stejný.
    Co mám dělat? Prozatím jsem zaplatila 50000,-.
    Za jakoukoliv radu budu moc vděčná..
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost s Bulovka Dental Clinic a.s.? Diky.
    GILRAEN
    GILRAEN --- ---
    Koho by to zajímalo, teď bere v Modřanech http://ortokk.cz/ a za mě dobré.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAKU: Obecně, pokud máš jakékoli pochybnosti, najdi si někoho jiného. Lepší odejít zavčas, abyste pak neměli mrzení při rozjeté léčbě/rovnání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam