CELLINDRA: Já chodím na Kvizour, dělá to parta postarších týpků, tak jsem někdy trošku mimo, co se kultury týče. Ale přijde mi takový serióznější a dost zajímavý a nám to zrovna moderuje jeden z tvůrců otázek, ten člověk má neskutečný přehled. Jako u všech kvízů se vyplatí mít hodně variabilně poskládaný tým (lidi různých věků, zájmů a tak). V každém kvízu jsou 3 kola po 2 okruzích otázek, první jsou vždy "aktuality".
Nedávno vydali knihu:
https://www.academiaknihy.cz/kniha/velka-kniha-hospodskych-kvizu/ (kdyby tě zajímalo, jaký typ otázek dávají)
Pak jsem byla jednou na Na kvízu, tam mě vzala známá doplnit tým (mají stálé osazenstvo, ale když se nesejdou v plném počtu, doplňují to sem tam náhodnými lidmi zvenku), ti mají dokonce postupně nějakou celorepublikovou ligu či extraligu, mají to trošku víc odlehčené a zaměřené na současnost, kulturu, memy, i takové ty věci, co trendují mezi mladými. Co jsem koukala, tak asi každý jejich kvíz má nějaké zastřešující téma. V Odolene Vodě to moderuje jeden můj známý, jak jsem zjistila poměrně nedávno. Tady to bylo někde v centru v suterénním podlaží nějakého báru (bych ti to našla, kdybys chtěla), moderátor byl mladý a neuznává panákové výzvy nebo jak se to kde jmenuje (což mi bylo sympatické - tohleto, že když si všichni dáte panáka, dostanete body navíc, my stejně u toho našeho nevyužíváme, já jsem abstinent a pak tam máme lidi, co řídí).
Jinak teda vím, že do Milé tchyně chodívala jedna moje spolutanečnice a docela si to užívala.
Nevím, jestli ti to pomůže, je to vlastně sbírka mých dojmů, já jsem na ten Kvizour zvyklá i na tu partu lidí, co se tam nakonec nějak utvořila.