• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže

Shiatsu považuji za

24 hlasy od 17 respondentů

Jaké máte zkušennosti se Shiatsu?

77 hlasy od 77 respondentů

Shiatsu se nachází někde na půli cesty mezi masáží a léčebnou metodou. Vyvinulo se v Japonsku ze základů čínské tlakové masáže, na rozdíl od ní však klade větší důraz na práci s energetickými drahami – meridiány. Teoretický základ je postaven na tradiční čínské medicíně. Praktické ošetření se provádí přes oblečení, používá tlakových masážních technik, protahování a pasivních cviků, tlaku na akupresurní body, pracuje s meridiány vnitřních orgánů. Zdravotní účinek ošetření spočívá ve vyrovnávání plných a prázdných míst v těle i v meridiánech, čímž se obnovuje rovnováha vnitřního prostředí, a tím i posiluje celková imunita, zdraví fyzické i vyrovnanost duševní.
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    RANGDROL: No jo, máš pravdu. Řekla bych, že jsem v shiatsu čím dál lepší a lepší (odmyslím-li si asi třítýdenní pauzu, kdy jsem nepraktikovala z existenciálních a jiných důvodů) a jakmile to dostuduju, tak budu fakt dobrá a šťastný bude ten, kdo bude mít možnost mé shiatsu okusiti. Je to tak lepší? :))
    Jináč se ráda nechám i namasírovat, jsou-li nějací nadšení dobrovolníci.

LODBROG: A to vše pouze proto, žes zaváhal a nestihl jsi se včas přidat k nám do ročníku. :)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    LILY: ale no tak;)
    OLA
    OLA --- ---
    To je přesně co poslední dobu hledám! juchů. Beru roli laik.
    LILY
    LILY --- ---
    Jéééééééé, konečně shiatsu klub!!!
    Tak já jsem asi něco mezi laikem a praktikujícím.. :))
    REVAN
    REVAN --- ---
    CUCHULAIN: :-) To je moc dobře.
    KOKES: Třeba mohl :), viz. níže

Zítra nebo pozítří sem dám nějaké propozice ohledně sebezdokonalovacích (případně i výukových) setkávání pro praktiky.

Určitě budeme pořádat i nějaké prezentace shiatsu pro laiky spojené s částečným ošetřením, tak sem dám potom také vědět. Kromě sebe tam mám teď tři kolegyně, co dělají shiatsu.
    KOKES
    KOKES --- ---
    já bych mohl být testovací králíček:-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    se hlásím do role laika :-)
    REVAN
    REVAN --- ---
    Vítám všechny v diskuzním klubu o Shiatsu. Myslím, že tento druh masáží u nás ještě není natolik známý, nakolik si zaslouží, proto je jedním z cílů klubu seznámit nezasvěcené s tím, co shiatsu umí. Kromě diskuze budou přibývat články na nástěnku, jednak základní články o tom, co to shiatsu vůbec je, časem přidám i nějaká odborná pojednání na konkrétní témata, třeba klidně na přání.
    Vítáni jsou laici i shiatsu praktici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam