• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže
    LILY
    LILY --- ---
    MIRIS: to je dobře,zejména pro tebe jakožto klienta. Já bych za ty prachy nezaplatila ani nájem za studio. Natož pak nájem za byt, jídlo, výdaje za dítě apod.
    Navíc bych musela masírovat od nevidím do nevidím, čímž bych se během krátké doby buď naprosto odrovnala, nebo by šla kvalita dost dolů.
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    ...čtu tady o cenách ... v mém městě /taková prdel na jihu moravy :D ) je chlápek který chce jen 200Kč za hodinu a přitom má zkušenosti a je kvalitní. leckdo by si řekl že za tu cenu tam nemá ani cenu chodit, ale opak je pravdou : )
    LILY
    LILY --- ---
    PSYCHOPATICK: tý jo, teď koukám, že jsem tu LILY zapomněla ten odkaz na futoncentre.cz připojit :))
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    S DIASTIMA: už jsme si to řekly v poště, pro ostatní dobré doporučení kupovot futony ve futoncetru (www.futoncentre.cz) - je to česká ruční výroba celoživotní záruka. U ostatních obchodníku i u nej nejfutonu je to pouze poslká nekvalitní výroba.
    LILY
    LILY --- ---
    DIASTIMA: tady mají přímo shiatsu futon.
    A jak píše Revan, ideální pořídit široký, tj. 180x200cm.
    REVAN
    REVAN --- ---
    DIASTIMA: mám jiný, ale hlavně mám 180-tku. Na té 90-tce se mně osobně masíruje o dost hůř, nemáš tam moc místa, kam se vejdeš ty, pořád to vychází že klečíš na hraně futonu. Když klientovi natáhneš ruce, leží mu mimo futon. Samozřejmě se tak masírovat dá. Jen já osobně preferuji 180-tku.

    Co se materiálu týče, bavlněný je vhodný. Tvrdost akorát, což se o vystlaných dekách říci nedá. Občas se musí provětrat. Menší mínus je, že je trochu studený, když leží na chladné podlaze, chlad pronikne mírně skrz, takže na něj stejně stelu fleecovou deku.
    Kamarádka zkoušela pohankový futon. Prý nedoporučuje. Jako, leželo se na něm dobře. Je ale strašně těžký. A pohankové slupky se časem stlačí a je potřeba je doplňovat, čímž se stává futon ještě těžším.
    DIASTIMA
    DIASTIMA --- ---
    ahoj, zajímalo by mě, na čem masírujete. se shiatsu začínám a zatím stelu několik dek na sebe, ale zvažuju shiatsu futon. máte s ním někdo zkušenosti, nebo nějaký jiný tip? děkuju moc.

    Futon k masážím Shiatsu
    http://nejfuton.cz/matrace-futon/72-futon-k-masazim-shiatsu.html
    LILY
    LILY --- ---
    Tak hlásím, že od příštího týdne mě naleznete zde:
    http://www.studiocestakezmene.cz/terapie.html (Z. Kazdová)
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: aj v Tišnově jsem to tak měla, u úplně cizí paní, která to tak přímo chtěla, že si od terapeutů bude brát peníze vždycky za klienta. je fakt, že to pak nikoho nemotivovalo mít těch klientů nějak přehršel.
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: Tak to nepokrytě zírám 8-)
    U kámošky, chápu, to budiž, je to kámoška. Jinak se pronajímají celé dny, občas někde i půldny, ale i to už bývá problém, a vždycky se závazkem, ať tam klienty máš nebo ne.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: tak se zdá, že jsem sehnala. Našli si mě nějakým neznámým způsobem sami, tak jen budu doufat, že si sedneme.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: fakt? Mně to takhle fungovalo u kámošky v Brně a fungovalo by mi to i u kámošky v Praze, ale nemá to studio schválené hygienou, tak tam můžu dělat akorát kraniosakrální terapii, na kterou provozovna není potřeba.
    Mně to přijde z hlediska toho, kdo má to studio, výhodné, když mu tam v čase, kdy má volno, masíruje někdo jiný, takže má z toho nějaké peníze navíc. Samozřejmě v případě, že není sám plně vytížen.
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: myslíš něco jako "na dvě hodiny, pokud mám zrovna masáž, a nejlépe ještě pokaždé v jiný den a čas"? Jsem zvědav, jestli se někdo ozve, bylo by to poprvé, co jsem se s takovou netržní formou pronájmu setkal.
    LILY
    LILY --- ---
    PSYCHOPATICK: já ti ji s radostí i prodám.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Ahoj, našla by se tu nějaká dobrá dušička, která by mi na chvíli zapůjčila jakoukoliv knihu o shiatsu? Děkuji :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Od Darji (od koho jiného) z FB.
    REVAN
    REVAN --- ---
    LODBROG: odkud to je? To vypadá jako text z nějakých stránek Shiatsu asociace.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Líbí se mi tenhle text, tak ho sem hodím.Snad nebude překážet :)

    Co je shiatsu?

    Shiatsu nebo též psáno shia-tsu či počeštěně šiacu se řadí mezi masážní techniky, její původ sahá až 5 000 let zpátky do staré Číny. Svoji definitivní podobu a jméno dostala však až v Japonsku ve 20. letech 20.století. Tato japonská masáž v sobě skrývá i prvky přikládání dlaní, pracuje se systémem akupunkturních drah známých z čínské medicíny a teoretickou základnu shiatsu poskytuje právě tradiční čínská medicína.

    V překladu shiatsu znamená tlak prsty, proto se při ní narozdíl od akupunktury nepoužívají invazivní jehly, ale hlavně palce, prsty a dlaně, ale též kolena, lokty nebo chodidla, kterými se znovu nastoluje energetická rovnováha těla. Děje se tak bez nepříjemné bolesti, zato s pocitem celkové relaxace a pohody. Tato energie (čchi, Ki) proudí sítí drah, které se nazývají meridiány. Shiatsu pracuje s 12 hlavními meridiány, které jsou pojmenovány dle tělesných orgánů a do určité míry s nimi souvisejí, např dráha Ledvin, Jater apod., mají všakmnohem širší význam, jelikož zahrnují fyzické, emocionální i mentální projevy celé osobnosti. Každý meridián má určitý počet akupunkturních bodů neboli tsubo, což jsou body s vyšším energetickým potenciálem a ovlivňují místní i vzdálené části těla.

    Shiatsu pracuje na celých drahách pomocí strečinku, tlaku nebo doteku, čímž uvádí tok Ki do pohybu. Ki se může dostat do postižené oblasti a obnovit její správnou funkci. Diagnostika v zen shiatsu určuje energeticky nejplnější a nejprázdnější místo nebo meridián těla. V momentě, kdy se tato místa vyrovnají (prázdné zaplní a plné jakoby rozpustí) se automaticky srovnají i další části těla. Při shiatsu jsou stimulovány i svaly, klouby, krevní i lymfatický oběh, což umožní zlepšení cirkulace, ohebnosti, vitality i schopnosti myslet.

    Typické sezení shiatsu trvá 60 - 90 minut. My upřednostňujeme 90 minut, jelikož určitý časový úsek je věnován pohovoru s klientem a určováním energetické nerovnováhy, jež je prováděna formou dotazování, pohledem a pohmatem. Samotná masáž by měla trvat asi hodinu (nenechte se ošidit!), provádí se v oblečení na futonu na zemi, proto je dobré s sebou mít nějaké pohodlné bavlněné kalhoty, triko a ponožky.

    Cena za jedno ošetření by se měla pohybovat v rozmezí 550 - 1000,-Kč za 90! minut dle vzdělání a zkušeností praktika. Občas se však objeví i částka kolem 2 000,- Kč (nebo i dvojnásobek) za 60! minut. Pak je na místě zjistit, proč je částka tak vysoká. A zda návštěva za to stojí.

    Také pozor na nejrůznější masáže, které si na shiatsu jen hrají. Proto, když někde uvidíte nabídku zvlášť na shiatsu ruky, zad nebo nohy a ještě s rozděleným ceníkem, shiatsu rozhodně nečekejte. Masáž shiatsu by se měla odehrávat na futonu u země, aby praktik mohl využívat váhy svého těla k uvolnění nahromaděných blokád, takže ani masérské lehátko není pro shiatsu to pravé – jdou tam plně použít jen některé techniky a ztrácí se důležitý kontakt se zemí. Jednotlivé techniky navíc nemusí splňovat jeden z hlavních principů shiatsu, kdy každý pohyb vychází ze středu těla – z Hara.
    Vždy se ptejte na vzdělání praktika shiatsu. Evropské standardy předepisují alespoň 2,5 leté vzdělání v minimálním počtu 500 hodin.

    Nezapomeňte, každý má volbu, ke komu půjde.
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: my teď máme salon thajských masáží a já tam dělám vedoucího. Kromě toho si tam můžu brát i svoje klienty v určitých hodinách za svoje ceny, takže na část úvazku stále masíruji. Takhle napůlené mi to vyhovuje nejvíc. Dělat jenom masáže, to už jsem viděl několikrát, jak někdo celkem dobrý díky tomu spadl do rutiny a zkazil si styl. Takže já jsem takhle spokojený.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: děkuji moc!
    Shiatsuovala jsem i chvíli v Praze při mateřské, ale víceméně jen pár měsíců před stěhováním do Brna.
    A ty stále masíruješ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam