TMA: Tak s tímhle naprosto nemůžu souhlasit.
Každej člověk přichází na to, co chce, jinak rychle.
Někdo to ví odmala. Někdo si to vyjasní kolem těch 20. Někdo na to přijde, pomocí různých zážitků a zkušeností, kdykoli později.
Mně je 33 a dochází mi to pořádně cca poslední dva roky. Sice jsem to vždycky tušila, ale vidím to pořádně až zpětně, předtím to byly jen takové ty touhy v tom "volném čase" nebo takové ty vzdálené sny.
Myslím si, že vhodnej čas začít je kdykoliv, kdy to člověku dojde :)
Znám dost lidí, kteří přišli nějak pořádně na to, co chtějí, kolem třicítky.
A pak je známých i dost příkladů lidí, kteří to objevili mnohem později. Jsou lidé, co třeba začali psát knihy nebo skládat hudbu po šedesátce, a přineslo to jim i ostatním lidem hodně dobrého.
Někdy taky člověk půl života dělá něco, a je to pro něj OK, a pak se něco změní a přijde na to, že je čas změnit směr.
Myslím si, že to je velmi omezující představa, že by člověk musel mít jasno kolem 20, a pak už by to nešlo.
Zejména nerozumím, proč by měl "tápat". Přirozený mi přijde, že čím jsem starší, tím víc mám zkušeností, a tím pádem líp vím, co chci a jak na to.
Co to je ten "vyšší věk"....?;)))... 24 ? A proč by měl vadit ?
Viděla jsem to takhle nějak, když mi bylo cca 10. V tom věku mi 23-letí připadali staří, a měla jsem pocit, že než budu tak stará, musí mi být všechno jasné a musím všechno dosáhnout. Ale to je dávno, od té doby jsem na to změnila názor ;-DDD