• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: tak prý spíš ne, ale o ban můžete zažádat na x dní :)
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    zrovna tohle na kyberce (kyberia,sk) funguje krasne .. dokonce to danymu idecku da nejakej prefix nebo jak to je .. prima funkce .. :o)
    KULHY
    KULHY --- ---
    znám ID co napsal přímo Nyxovi ať mu na týden nebo možná i na dýl zablokuje přístup .. takže kdo touží tak cesta asi je :) .. ale funkce by to byla užitečná zkusím mu napsat :)
    FORACE
    FORACE --- ---
    mohl by nyx udelat pro prokrastinatory funkci - zablokovat ucet na X hodin :) pak by se sam odblokoval do ty doby bez sance :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    POZITRON: tak nějak ;)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Kéž by se moje problémy s p. projevovaly pouze u takovejch malicherností jako je placení za telefon či vracení knih...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KULHY: jj, staci si predstavit, ze kdyby clovek platil mesicne pitomou pokutu za obnoveni sluzeb v týmobajlu 130káčé, tak to mas za rok 1560 a z toho uz daj uhradit 3 vetsi pokuty v knihovne. :)) ale jasny, asis mel na mysli jinaci castky, ze?
    KULHY
    KULHY --- ---
    POZITRON: s tím placením potvrzuji, nejednou jsem si nadělal potíže
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    POZITRON: potvrzuju...
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    CATZILLA: a to se tam u vas jako nelze jo? Samej Mirek Dusin, jo? Tomu se me, mila zlata, nejak nechce verit.. :o)))
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    POZITRON: mazej z nyxu delat co mas delat! :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JAMILLOS: tohle je presny

    "Pokud se například máte učit na zkoušku, je vidina jejího úspěšného složení sice lákavá, ale relativně velmi vzdálená, zatímco např. brouzdání na internetu, sledování televize nebo příprava či konzumace jídla přináší uspokojení ihned, a ačkoliv toto uspokojení není zdaleka tak výrazné, přesto tyto činnosti nad učením vítězí."
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nevedela jsem, ze se do prokrastinace pocita i napr. neplaceni uctu a nevraceni knih do knihovny. :) skoro kazdej mesic zaplatim pozde za telefon, protoze si rikam "udelam to zejtra" a bud mi omezej sluzby (tak jednou za 4 mesice a zaplatim 100 za obnoveni), nebo mi aspon nauctujou penize za upominku. v knihovnach uz jsem na pokutach zaplatila tisice korun (mesic si rikam "zajdu tam zejtra"). naposledy ted v pondeli pres stovku, coz bylo jeste levny. jak jste na tom vy?

    jinak predpokladam, ze stejne vysledek jsme tu meli vsichni

    Výsledek:
    Jste těžký prokrastinátor. Z Vašich odpovědí se zdá, že Vám prokrastinace způsobuje významné potíže, a to pravděpodobně ve všech oblastech Vašeho života. Doporučujeme Vám vyzkoušet svépomocnou aplikaci pro zvládání prokrastinačního chování. Pro vstup do tohoto programu je nejdříve potřeba se zaregistovat.
    CATZILLA
    CATZILLA --- ---
    Mne hodne pomohla prace, kdy mame rano poradu, kde kazdy musime nahlasit, co hodlame ten delat a pred koncem pracovni doby je dalsi porada, kde musime zkonstatovat, co jsme za ten den opravdu udelali,) Tam se uz misto pro prokrastinaci moc nenajde...i kdyz s trochou vule, vsechno jde....,))
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JAMILLOS: Pár dobrejch rad, zdarma testíky, docela doporučuju.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Otestujte se - Adiktologická ambulance
    http://poradna.adiktologie.cz/otestujte-se/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TRISSIE: Tak tohle je přesně můj případ.
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: ono mě to nutí,nejsem schopna rychlých výkonů. Jsem statik. To znamená, že prostě s musím připravovat průběžně,jinak já to do sebe prostě za těch pár hodin před zkouškama nenasoukám. V práci to mám tak,že si sama plánuju do kdy bude co hotové a rozvrhuji si práci, dokonce jsem si vymohla pravdila,podle kterých mám dostatečnou časovou rezervu..... Jak mám za pět minut dvanáct,je to pro mě prostě nereálné to sithnout tak,jak bych sama chtěla,takže už na to dlabu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: výrazně víc, než když neuděláš vůbec nic. To je základ.

    Můžeš si podtrhat kapitolu textu, vyřešit příklad, projít poznámky, vytisknout podklady, prostě cokoli. Důležité je, že něco uděláš - s každým kouskem, který uděláš, se posouváš dopředu.

    Jak si myslíš, že stavěli pyramidy? Taky po jedno šutru, i když jeden šutr je v porovnání s celou pyramidou úplně nic :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REK11: to jsem vždycky toužila umět... jako mít věci hotové dopředu...

    měla jsem jednu takovou spolužačku na VŠ, zápisy z laborek a přípravu na příští týden měla hotové hned v den, kdy ta laborka byla.
    Ne jak já, která jsem si k tomu sedala pravidelně někdy okolo jedné druhé ráno v den, kdy to mělo být odevzdané.
    Taky se mi to vymstilo s ročníkovým projektem, kdy jsem si jaksi na poslední týden před odevzdáním nechala asi 100 hodin práce, pak jela asi 30 hodin v kuse, kdy jsem nejedla a nepila, a pak jsem se probrala na podlaze s epileptickým záchvatem (a to jsem nikdy epileptička nebyla, ale tělo už nevědělo, jak mě zastavit - máti mě vezla na neurologii, kde mi ten záchvat potvrdili z EEG a byli na mě dost protivní, že bych měla mít rozum a takové věci si příště nedělat).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam