• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEBčernobílá fotografie
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    NIRA: Já třeba černobílé fotky fotím jen na analogový film k tomu určený. Právě proto, že je sakra těžké udělat z digitálu opravdu "černobílou" fotografii. A to s emůžu koukat na fotky umělců donekončena.
    Nevím co je na tom za přírodu - je to jen mázlý barák. Omlouvám se, ale ta fotka nemá nápad, kompozici, světlo, ostrost, nevyvolá žádný pocit a v neposlední řadě nemá ani černobílou a ani šedivou barvu.
    Nevím, proč by člověk nemohl vyjádřit svůj názor, když se dáma sama ptala.
    NIRA
    NIRA --- ---
    _LUCI: celkově nechápu, že jsou lidé tak kritičtí k výtvorům druhých jakoby to byli nějací uznávaní profíci, ta dívka se prostě jen snaží vyfotit přírodu nekýčovým způsobem a to já oceňuju
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    Podle mě to nestojí za nic :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TWARR: tak to řekni autorce. z tohohle těžko říct, jestli byla expozice správně blbě, nebo dobře (ale nevsázela bych na to, to je pravda)
    NIRA
    NIRA --- ---
    TWARR: viď :-DDD chce to si víc prohlížet fotografické publikace od našich předních fotografů...a máš moudrosti až nad hlavu:-))))
    TWARR
    TWARR --- ---
    SIIMA: asi bych spis zacal s tim, ze se naucim exponovat nez odbarvovat, je to cerne jak rit ;))
    NIRA: to jsou moudra
    NIRA
    NIRA --- ---
    ROLNICKATA: ale ne ok, kompozičně zajímavé, rozděleno sloupem na třetiny, pak tam pomyslně vzniká zlatý řez, třetí třetinu máš vymezenu tou vyvýšenou stříškou, není to vůbec špatné! jen tak dál....nenceh se odradit a věř si:))
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    ROLNICKATA: proč se nejdřív neučíš kompozici, volit vůbec předměty focení, než nijaký záběr dohánět podivným odbarvením a tónováním? pročs ten barák fotila? proč takhle? co radši ňákej detail? měsíček ale pěknej :)
    NIRA
    NIRA --- ---
    DADLA: aspoň to není kýč, jinak by byl..hele, znáš miroslava tichého? podívej se na jeho geniální šedé fotografie a pochopíš můj koment :-)))
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    DADLA: to je spíš šedivá než černobílá fotografie, ne? odbarvení by se mělo umět, když už to chceš dělat
    NIRA
    NIRA --- ---
    DADLA: mě se to líbí, ani ne tak ten záběr jako ta technika, nakonec ten záběr v téhleo technice vypadá lépe než kdyby to bylo zaostřené, bravo:))
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    ROLNICKATA: Hlavně to není černobílé, ale v nějaké děsivé sépii či co..
    DADLA
    DADLA --- ---
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    ROLNICKATA: pro mě je to obyčejná fotka domu, snažim se vidět něco víc, ale bohužel nic
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Surreal Digital Collages by Matt Wisniewski | Colossal
    http://www.thisiscolossal.com/2011/11/matt-wisniewski/
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    NIRA: neznám podívám...
    DAZ
    DAZ --- ---
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DADLA
    DADLA --- ---
    MEOW:
    Taky mám jednu Prahu_Cesta do Roztok_opravdu zvláštním vlakem,pro mě do té doby neznámým .)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam