• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEBčernobílá fotografie
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: Každej v tom vidíme něco jinýho, mě tady třeba baví ta páčka kohoutu, jak koresponduje s horním rámem branky a plotu.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: je to digitálem. Památník je záměr, jak vystupuje z tmy, která je dole a navazuje na něj věž, která se ztrácí ve světle (mlze)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: No vidíš, tady je plasticita čitelná.. tedy identifikuju prostor. Tady jsou jiné věci třeba ta větev, dále středová kompozice, ale to mohl být záměr a taky dotyk památníku s linií věže, kterej bije do očí.... :-)

Fotíš digitál nebo klasiku?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    a určitě je to obojí s polarizákem :)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: je to v mlze, tady ze stejného místa ten samý objekt
    (Zámek Pacov), škoda té větve. Jak na plasticitu? Toto je obojí určitě s minimální clonou.

KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: Jo tak to je ono, už tuším kde je problém. Je to v neplasticitě fotek, opět jsem neidentifikoval prostor fotky, tedy identifikoval ale po velmi hlubokém zkoumání. Prostě tomu chybí prostor. Druhá věc je ztráta kresby, tedy je to jakoby v mlze, takže asi neupravuješ na PC.. to mně vadí malilinkato, nebo to není pro mně tak zásadní problém, ale to, že necejtím prostor, to je mnohem hroší.
    Zase to ber prosím jako konstruktivní kritiku. Podobnej problém mám i já třeba na týhle fotce (Flexaret). Taky mě tam ujížděj oči a to i když docela slušně identifikuju co jsem vyfotil. Bohužel nevhodná kompozice to ničí...
    NIRA
    NIRA --- ---
    NYKRUK: není to ve staré boleslavi?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    tak takhle z podzima

KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: Jak jsem psal, jen tak dál, moc fandím BW fotce tedy i Tobě... Dej další kdyžtak...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: Ne, jsou to dvě, to by musela mít dvoumetrovou ruku:) a těch vlasů sis nevšiml. Plasticita tam je - v pořadí "ostrosti" Vlasy+její ruka a v pozadí triko. Je to focené skoro ve tmě, se stabilizací, na objektiv Helios 2.0/50 - manuálně ostřené, takže jsem rád, že se povedlo vůbec něco:)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: Vidíš a já myslel, že je to jedna ženská, co je opřená o levej loket kdy v levé ruce má gumičku... To nic nemění na věci, že mně jdou oči šejdrem... chybí mě tam plasticita, identifikace a to i když teď vím co na fotce je. Možná kdyby byla postava vzadu více rozostřená.. no ale to je těžko soudit. Tak jen tak dál v BW fotce a jdeme dál, ne? :-)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: jde o čb proužky na triku v pozadí a jejich kontrast s rukou, která drží gumičku do vlasů, ale barevně je podobná, ne-li stejná. Přitom je zřejmé, že na fotce jsou dva různí lidé. Samozřejmě, že by to šlo vyfotit líp.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: blbost to není, je to trochu lepší, dal jsem to tak z 1m pak z 1,5m, ale pořád mě utíkal oči šejdrem i když si sundám brejle. Upřímně se mně to moc nelíbí, netuším o čem to je, necejtím emoce, jen ty oči mě migaj a nemohou se na ničem zachytit. (brát prosím jako konstruktivní kritiku, rozhodně nechci být vulgární)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: vím, že je blbost, dávat k fotce návod, ale chce to dívat se z dálky
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: Hele nevím, jdou mně z toho oči šejdrem...:-) Nevydržím se na to koukat dlouho. Zkus si to sám (sama) a zkus to vyfotit lépe...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    DREAMCASTER: och.. ja som vedela, ze tam treba ist.. najblizsie to napravim..
    AETHER
    AETHER --- ---
    DAZ: podle pozadi:)
    DAZ
    DAZ --- ---
    AETHER: je je ;) omylem jsem jí zvětšil obráceně.. poznala jsi to podle něj nebo podle pozadí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam