• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NELDESériové psaní fantastiky
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    Ve svém rozjímání byl zanořen tak hluboko, že si nevšiml šouravých kroků na chodbě a tak jej následné zabušení na dveře doslova vystřelilo ze slamníku. „Kdo to k čertu… Celá posádka je přece pryč!“, letělo mu hlavou. Zpozorněl. Byl si jist, že za dveřmi kajuty slyší těžké sípavé dýchání. Ozvalo se další zabušení, tentokrát silnější a zvučnější, jako by na dveře někdo tloukl holí. „Pane Harolde, pane Harolde!“ volal stařecký hlas na druhé straně dveří.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    V přístavu Bílá skála se měli zastavit jen pro doplnění zásob, hlavně vody, nebyl to žádný z důležitých cílů jeho cesty. Přesto by ale mohl vystoupit a pokusit se získat nějaké informace o zdejších končinách a smýšlení jejich obyvatel. Člověk nikdy neví, co všechno se může vládnímu špiónovi na cestách za rozličnými posláními hodit. Jeho prozřetelnost už mu kolikrát zachránila krk v nejrůznějších situacích.
    A navíc mu lodní suchary už lezly pěkně krkem.
    HADATI
    HADATI --- ---
    Prohrábl si své strniště a pozorně naslouchal zvukům na palubě lodi.
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    Osudy jednotlivých členů posádky mu mohly být lhostejné, ale stejně jako panovník plující na lodi poháněné silou otroků, potřeboval je jako celek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jediný, kdo na lodi měl veselou náladu, se schovával v podpalubí. Záměrně, neboť nechtěl vystupovat a nechtěl ani být spatřen. Věděl, že tu nenajde to, co hledá a co ho přivedlo na moře.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Šedavou nehybnost přístavu neprotrhla ani připlouvající loď. Její plachty visely zplihle a tváře námořníků na palubě byly zamračené stejně jako nebe. V očích měli únavu a nehybnost někoho, kdo viděl smrt, neutekl, ale vzal ji za ruku a teď kráčí v jejích stopách.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ale jak se zdálo, i krysy byly v tento pošmourný den zalezlé kdesi v dírách a kanálech.
    ASYD
    ASYD --- ---
    Po starém ztrouchnivělém molu se pomalu vláčel opelichaný pes a vyhlížel sebemenší pohyb, který by mohl patřit jeho příští kořisti. Jelikož už nežral několik dnů, byl by rád i za malou krysu, jež se zde obvykle proháněly, jako by jim patřil celý přístav.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Již týden zakrývaly oblohu husté mraky. Lezavé šero bylo natolik nepříjemné, že kdo mohl, nevycházel ven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam