• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRALWHlavolamy {online, solvery, atd.}
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    BOUCHI:
    Vzhledem k tomu ze melo jit o ulohu ze stredoskolske matematiky, kde se nejake specialni aerodynamicke efekty neprobiraji a i odpor vzduchu se vetsinou zanedbava, tak predpokladam ze se predpokladaji idealni podminky a odpoved na ten test je pak jednoznacna.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    ROUMEN: Pokud si dobre pamatuju jeden davnejsi clanek, tak na symetricke rotujici teleso za urcitych podminek (napr. vitr ve spravnem smeru) muze pusobit vztlakova sila.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    GANJALF:
    Ty myslis, ze na letici telesa se nevztahuje gravitacni zakon? Pokud proti nemu nepusobi aerodynamicka vztlakova sila (coz u symetricke a rotujici kulky jiste nepusobi), staci si uvedomit skladani sil. Pak bys jiste za svym prispevkem nevynechal smajlik, ktery by dal jasne najevo ze svuj prispevek nemyslis vazne.
    GANJALF
    GANJALF --- ---
    HYENA: Ak niečo vystrelíme vodorovne so zemou a niečo spustíme dole, skôr dopadne to druhé. to prvé bude ešte hodnú chvíľu letieť.
    PJT
    PJT --- ---
    Kulka je osove symetricka ve smeru pohybu a tudiz jejim pohybem nevznika zadna vztlakova sila,cili srovnani s letadlem dost kulha.Ale cistsi zadani by asi bylo na mesici...
    CIBL
    CIBL --- ---
    Myslim ze u te ulohy se zanedbava daleko vic veci, nez jen zakriveni zeme. ale jinak je to opravdu zakladoskolska fyzika.
    HYENA
    HYENA --- ---
    Nejsem komik, jen si to nepochopil...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    jeste mne napada taky dynamika toho vzduchu ve kterem to pada ..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HYENA: ty ses komik .. jasne vidis ze uletadel neni ta odpoved tak jednoducha a ze zalezi na tvaru a rychlosti (nedej boze treba osove rotaci aj. ) .. a snazis se nam tady neco vsugerovat
    HYENA
    HYENA --- ---
    SEJDA: Jo, je to základoškolská fyzika :)
    Letadla sou něco jinýho... dopadnou v obráceném pořadí, než píšeš
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    treba kdyz jsou tri letadla: jedno pada, druhe leti pomalu a treti leti rychle .. v jakem poradi dopadnou zapocala-li pohyb ve stejny okamzik ?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HYENA: to se da hadat ? do ted jsem si myslel ze odpoved znaji jenom inzenyri balistiky a aerodynamiky, a to nejspise jenom nekteri.
    HYENA
    HYENA --- ---
    Mám hádanku. Je z nějaký přípravy na příjmačky na vejšku, ale je až s podivem, kolik lidí to neuhodne.

Máme 2 stejné projektily a pistoli (nebo pušku). Ve chvíli, kdy vystřelíme vodorovně se zemí pustíme ze stejné výšky druhý projektil volně na zem.
    Otázka zní: V jakém pořadí dopadnou na zem?
    Pozn: Ignorujeme zakřivení země...
    PJT
    PJT --- ---
    SEJDA: Pokud tvym cilem je vysvetlit mi, ze si o me myslis, ze jsem namysleny a arogantni, pak souhlasim. Z toho co jsem sem napsal se asi (kdyz to tak po sobe ctu) neda bez dalsiho dojit k jinemu zaveru a nechci Ti ho vyvracet, (stejne by se mi to nepovedlo...)

A k tem lidem o kterych se neda rici nic jineho
    - Farar ktery temer 50 let fungoval ve vedlejsi obci, krtil mne, me rodice a pohrbival me prarodice
    - univerzitni Doc. CSc. ktery byl 4 roky mym skolitelem
    - byvaly spoluzak (nyni MUDr.) ktery 2 roky stravil v Indii a dost intenzivne se venuje vychodnim filosofiim
    ...
    Problem obcas neni v toleranci viry, ale v netoleranci neviry...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PJT: pomalu si zacinam myslet, ze "velice inteligentni clovek" je oznaceni pro nekoho o kom nejde rict nic jineho :D
    Vubec ti neslo o to mit v tom jasno, on ti tvrdil neco o bohu a ty mu naprosto nesmyslne a dost neslusne neco o sutru, ktery buh neuzvedne .. z meho pohledu bych nad tebou zlomil hul, a odsoudil bych te tak k delsimu pobytu v ocistci nebo kde ..
    PJT
    PJT --- ---
    FOX, SEJDA: Nechci o tomhle diskutovat tady, nepatri to do tohohle klubu, ale "stvoril cloveka k obrazu svemu" je veta kterou jsem si ja nevymyslel. Ale mate pravdu, nevim jestli existuje, nevim jestli se mi podoba. A predevsim: nehodlam se s nim srovnavat, to mi FOX podsouva trouchu prilis velke ego ;-). Neupinam se k jeho predstave, protoze v nej neverim, ale mam snad pravo si overit u cloveka ktery mne prisel presvedcovat o jeho existenci, jestli on sam v tom ma jasno :-) A nemel, protoze jinak by pouzil presne vase argumenty, a nebo jine, ktere jsem slysel jako odpoved na tenhle problem od mnoha velice inteligentnich a mnohdy vericich lidi, kterych si dost vazim... Dal do posty plz....
    FOX
    FOX --- ---
    PJT: Tak to je, kamaráde, pěkná blbost. :) Upnul ses k představě Boha - programátora, který má omezené možnosti - "limitovanou sílu". Myslíš, že pokud Bůh existuje, podobá se ti? Jsi si tím jistý? :)
    PJT
    PJT --- ---
    PERNIK: Spravne
    ALL: Omlouvam se vsem, kterym tahle hadanka prijde nechutna, mym cilem neni vam znechutit tenhle klub, je to proste jen hadanka...
    PERNIK
    PERNIK --- ---
    ...jen upresneni, ani sprcku nemuzu na jednom pyji strkat do ruznych dam, neb bych druhou nakazil od prvni, je to tak?!
    PJT
    PJT --- ---
    DOOMBRINGER: To zalezi, jaky reseni sis vymyslel ;-))) Zatim se mi s nim pochlubil jen ROUMEN. Ale je fakt, ze po vyreseni problemu uz si asi moc neuzijou, takze bych videl jako daleko vyhodnejsi aby zustali monogamni :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam