• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIENJEDNAACIDPAPER - projekt autorských originálních plakátů
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    svého času jsem v Draw sázel noviny :) A když jsem pak po čase objevil InDesign, tak jsem si jen říkal... proč, Proč, PROČ???!!! :)
    WAKO
    WAKO --- ---
    to chápu, taky bych předpokládal...neznám moc sebetrýznitelů užívajících PhotoPaint...ostatně i Draw - kdybych ho nemusel používat v práci tak...tak...ale mluví za mě předsudky...
    COLTCHA
    COLTCHA --- ---
    :) asi nějak automaticky jsem předpokládal draw... teda pardon. A ani tak jsem neměl tak docela pravdu... pár zajímavejch triků s bitmapama v corel draw jde.
    WAKO
    WAKO --- ---
    nutno uvést, že IKOG. používá COrel PhotoPaint...nikoliv vektorový Corel Draw
    COLTCHA
    COLTCHA --- ---
    IKOGNITO: tam si to chce pohrát s nastavením bitmap, ale spíš je to o tom, že vloženou bitmapu to "jen coby náhled" zobrazí jen při 72 dpi (reálně si dpi zachová). Každopádně bych se obecně bitmapám ve spojením s corelem, pokud teda už nesázíš a neznáš přesný 1:1 rozměry, vyhnul... Photoshop...
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    IKOGNITO: corel je pro me tezke spanelsko,
    na ten je exprt mr. Coltcha..

zkus alespon trial photoshopu..
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    ALIENJEDNA: podívam se na to, jinak dělam v corelu a tam když dam foto, který má 450dpi tak mi to rázem smrskne na těch 72dpi s tim si nevim rady..
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    IKOGNITO:
    594 × 841 mm nejlépe na 300 DPI, 250 se také dá (CMYK)

(kdyz si v PH udelas novy dokument s timto nastavenim a hodis tam obrazek, uvidis hned jak jsi na tom)
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    ALIENJEDNA: no právě se s tim snažim pracovat kolik je tak doporučeno rozlišeni a dpi na A1 já jsem zkoušel vytisknout A3 na fotopapir a to neni problem rozlišeni 2100 na 2800 DPI mam ten pocit že 72
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    když to uzavřu, tak bude tedy zelená varianta..
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    IKOGNITO: fiha, mas to v tiskovem rozliseni na a1?
    1 a 2 je paradni
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    zasílam pár pohledů:)

COLTCHA
    COLTCHA --- ---
    a já nahazuju (staro)nový

COLTCHA
    COLTCHA --- ---
    REEFER: no tak něco nahoď, kecy nemaj cenu, ty můj Niki... :)
    REEFER
    REEFER --- ---
    ja mam novinek spoustu, i grafickejch, sem nevedel, ze taky muzu! neni zac, ty muj muJ mUJ MUJ ... Kolco! :)
    COLTCHA
    COLTCHA --- ---
    REEFER: A jako vždy děkujeme za hodnotný příspěvek do diskuze ;) Raději vyploď nějakou novinku, Needlemane...
    REEFER
    REEFER --- ---
    nebo bych to proste vyhodil! (tuhle hlasku venuju coltchovi, co me nema za kamarada, ale za kritika :D ;)) )
    REEFER
    REEFER --- ---
    ja bych dal hodne tmavy cerny pozadi a tiskl stribrne primou barvou
    COLTCHA
    COLTCHA --- ---
    Za mě vede taky zelená
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    za mě zelená a fialová.. (se sovičkou)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam