• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      ULO: Znám - mě pomáhá pod gumovou rukavici navlkéknou bavlněnou a ruce si před použitím namazat. Mě výborně fungují věci s heřmánkem, naopak konopí vůbec - spíš mnohem horší. Tohle je ale hodně individuální, chce vyzkoušet, na heřmánek hodně lidí spíš má reakci. Každopádně rukavicové "lázně" mi fungují dobře :)
      ULO
      ULO --- ---
      Prima, dík.
      GREGI
      GREGI --- ---
      ULO: Ok tak to mas jinej nez ja. Kazdopadne kortikoidy urcite na ruku muzou. Zacni radsi driv nez pozdeji. Kazdopadne kortikoidy neleci exem ale pouze druhotny zanet ktery vznika prave narusenim pokozky exemem. Takze jakmile se ztrati zarudnuti tak uz za me nemazat.
      ULO
      ULO --- ---
      Ne, trochu jiný, měla jsem suché svědivé ložisko na vnitřní straně zápěstí a ta suchost se rozšířila i do dlaně. Hodně to svědí a praská. Mažu krémem s 20%vazeliny, na domácí práce nosím rukavice ale moc to nepomáhá.
      GREGI
      GREGI --- ---
      ULO: Puchyrky s vodou ktere pak popraskaji a takhle se to opakuje?
      ULO
      ULO --- ---
      Mám ekzem na dlani, pro me je to novinka. Promazavat, tomu rozumim, ale nevím muže dlaň kortikoid? Čím doporucujete mazat?
      HAXAN
      HAXAN --- ---
      CMLKA: Děkuji!
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      HAXAN
      HAXAN --- ---
      CMLKA: V nějakém jiném auditku?
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      HAXAN: Ne, ale zrovna tady na Nyxu někdo nabízí
      HAXAN
      HAXAN --- ---
      Zdravím, rád bych se zeptal zda zde někdo vyrábí konopnou mastičku... pokud možno bez vazelíny jako základu. Nejlépe vepřové sádlo, kokosový olej , bambucké máslo či tak něco. Bez parfemování a jiných aditiv. Mám v podstatě už od puberty seboreu a nic jiného mi v životě na to nepomohlo tak jako konopná mast. Ty co se za nemalé částky prodávají komerčně jsou naprosto k ničemu. Momentálně mám jen malinko konopné co mi dala kamarádka a ta mi za chvili dojde. Měl by prosím někdo nějakou na skladě? :)
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      DIABOLUS: Hele teď naposled to zrovna všechno bylo naturální víno...ale uvidíme, jak říkám, otestuju
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      CMLKA: To bude reakce na ty siřičitany v něm, bych si tipla.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      Kazdopadne potvrzeno, alkohol ma teda velky vliv. Jeste premyslim, zda ruzne druhy budou mit ruzny vliv, zatim vim ze vino mi to fakt zhorsuje dost.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      Ha, tak sem to zakřikla a už mi popraskaly ruce, ale když nad tím přemýšlím dál, tak jsem si dala leden+únor zcela bez alkoholu a teď už si párkrát týdně skleničku dám, takže možná fakt alkohol, ale že by teda tak rychle?
      NUDLINEK
      NUDLINEK --- ---
      JANEK_MAD: Mám skvělou zkušenost s metodou pani Zikové a nejen vlastní, poradila jsem i lidem z okolí, jejich dítě mělo ekzem po celém těle a velmi jim to pomohlo. Má dcera měla pouze na tvářích a pani Zikova neměla bohužel možnost nás vzít, měla hodne klientů a čekali bychom dlouho. Doporučila mi ale svou kolegyni a nám to pomohlo. Bylo to založené na testování potravin ale není to klasická eliminační dieta.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      GREGI: Ještě mě napadlo, že mám nově sušičku a když vidím, kolik chlupů/prachu sundám třeba z povlečení, tak to by taky mohlo mít vliv...
      ULO
      ULO --- ---
      GREGI: uz jsme jsem to tu kdysi psala, jednou jsem si spletla mast na ekzem a kafrovo bylinkovou mast na hruď proti kašli, byly od stejné společnosti defacto stejně balene. Byl to zážitek bolestivý, jako bych si na ruku nalila rozpaleny olej. Ale je pravda, že ekzem zmizel, že bych to někdy chtěla opakovat, to tedy ne.
      GREGI
      GREGI --- ---
      CMLKA: Imho to nove prostredi... Moje teorie je ze exem je nahromadeni neceho co se telu nelibi z prostredi kde clovek bydli. Hadam nejaky alergen coz muze byt vec ze zdi, nekde muze byt plisen, neco ve vode nebo trubkach, ve vzduchu... Proste kolem je nejaky prostredi ktery ti davkuje veci ktery se proste zacnou hromadit a pak bum exem. Samozrejme to dalsi jidlo. Ja ted pil hodne colu a taky myslim ze se neco po delsi expozici nasralo a bum exem...
      GREGI
      GREGI --- ---
      GREGI: Projel sem historii tady a vypada to ze naposled sem ho mel 6 let zpet. Jinak sem si docela jistej ze mi ho ted rozjela cola... Zacal sem ji nejak docela casto pit (4-5x tydne jednou dvakrat denne po pul litru cca). Kazdopadne diky exemu uz 3 mesice piju jen vodu a jine veci bez pridaneho cukru a uz ani nemam chut na limonady a sirupy. Predtim sem pul furt neco sladkyho. Obecne sem cukr dost omezil. Takze aspon k necemu ekzem dobrej:)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam