• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)

1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      GREGI
      GREGI --- ---
      NOIZER: Nas malej mel docela dlouho brutalni krupicku na hlave, byl si to byl schopnej rozdrbat do krve. Pomahaly akorat rukavicky nebo rukavy pres ruce, jinak krev vsude...
      Jinak skvele fungovaly https://www.medarek.cz/nase-produkty/zinkova-mast/ a https://www.srovname.cz/weleda-mesickovy-kojenecky-krem-na-opruzeniny-30-ml/srovnani-cen/k.4794322?
      Vim ze to nebyl primo exem ale za zkousku by to mohlo stat.

S tim spanim... Nam poradne nespi uz dva roky, ted posledni stolicky predtim to byly jine zuby nejspis
      ... Tak snad uz brzo zacne spat dyl jak hodku v kuse. Clovek toho bohuzel moc nevymysli. Jediny co ze to opravdu neni na furt a clovek to proste musi preckat.
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      NOIZER: pak asi není co řešit.
      ULO
      ULO --- ---
      NOIZER: zkus si v mateřském citu vyfiltrovat názvy těch UM, vyskočí ti jména rodičů s podobnými příběhy. Dobre je, že jsou psané v době, když se jim to dělo, nezkreslené pamětí v žádném směru.
      NOIZER
      NOIZER --- ---
      DIABOLUS: hele rekly nam to 3 imunolozky (2 z motola, 1 z canadian medical).

VENIKA: Presne toho chceme docilit taky. Jen tedka valcime s tim jak ho preucit na tu lahev, protoze to je peklo. A rady jak uspat mimino jsem cetl asi vsechny a vsechno na jedno brdo.. :/ kazdopadne je dobry si precist, ze to nekdo dalsi mel taky, ze v tom nejsme sami, a ze se to da zvladnout! Takze diky za sdileni!:)
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      NOIZER: Osobní zkušenost nemám, jen dobrou kamarádku, která mi popisovala něco hodne podobnýho. Její syn měl těžkej ekzém, nespali, byl doškrábanej, pořád plakal, ona strašně chtěla kojit, tak měla měsíce brutální dietu a pomohlo to jen málo. Pak už to vzdala a přešli na UM (určitě taky nějaký hypoalergenní) a pomohlo to moc. Potravinový alergie zázrakem nezmizely, ale ubylo všeho - ložisek, pláče, probdělých nocí. Ona se mohla konečně najíst. (jasněže to pak řešili ještě dlouho, teď je mu devět, těch potravin postupně ubývalo, už může skoro všechno)
      Držím palce!
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      NOIZER: asi bych stála o další názory než odstavím mimčo. Každopádně přeji hodně zdaru, ať je prcek v pohodě. Bohužel imunolog nejsem.
      NOIZER
      NOIZER --- ---
      DIABOLUS: rikaj nam to na imunologii, se musime prejit na neocate.. zena drzi uz skoro dva mesice striktni dietu (nesmi mlecne vyrobky, vejce, semena, orechy, syrovou zeleninu a ovoce, koreni, koryse, soju…) a sice se to zlepsilo, ale furt to neni uplne v pohode).. navic se malej budi co pul hodiny a mame strach, ze ma hlad (plus dva mesice nepribral skoro)
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      NOIZER: proč ho chcete přeučovat na UM? To je kolikrát s alergiema ještě horší než pořešené mateřské mléko.
      Synkovi se objevil ekzém hned na konci šestinedělí. Měl to tak hrozné, že nezbylo než mu to v první fázi zaléčit jemnějšími kortikoidy, pak už stačila dieta a kojit, kojit, kojit a mazat mazat mazat. Měsíčková mast ze sádla - promašťování super ale ten zánět nestahne. Já jsem ekzematik celý život, mě vyhpvuje heřmánek, někomu zas konopí (na které mám alergii).
      NOIZER
      NOIZER --- ---
      Mate nekdo zkusenosti s atopickym ekzemem u miminek? Syn 5 mesicu to ma spatny, ma potravinovy alergie a potrebujeme ho preucit na lahev a neocate mliko a naucit se ho uspavat nejak normalne, protoze se co pul hodiny budi a drbe se a uz jsme v koncich:( klidne jestli mate doporuceni na nekoho, kdo by nam pohoml a poradil, budeme vdecni! Dily moc
      ULO
      ULO --- ---
      DIABOLUS: uvidime :)
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      ULO: no to je pěkné, to jsem nečetla. Achjo.

No jinak to trvá poměrně dost dlouho, ta čistící fáze. Tak to chce i trpělivost.
      ULO
      ULO --- ---
      Tak snad to bude jak říkáš, letos už to nezkusime, moře u nás je studené, ale v květnu začneme rachat nohy znovu, snad to pomůže. Díky za naději!
      Jinak jsem četla varování z nizozemského ministerstva zdravotnictví, že severní moře u pobřeží má v sobě nevím jaké látky a rodiče mají dětem bránit hrát si s mořskou pěknou. :(
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      ULO: moře ze začátku hodně zhoršuje, začně ten zánět jakoby vytahovat ven a až pak se to začne klidnit a čistit, ale vydržet tu první fázi je peklo.
      GREGI
      GREGI --- ---
      ULO: Jo kamaradka dospela more nedava. Hodne zhorsuje. Je to dost individualni. Neni exem jako exem bohuzel....
      PILOT45T
      PILOT45T --- ---
      ULO: Dceři teď pomohly termální lázně ve Slovinsku, si nevybereš.
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      ULO: me more naopak pomáhá...
      ULO
      ULO --- ---
      Letos v lete jsme hodně chodili se synem do bazénu, byli jsme dvakrát i ve venkovním, kde voda byla ještě chlorovejsi než v těch vnitřních, koupali jsme se na piskarne. Všechno úplně v klidu, nozicky neměl čisté, ale těch par flíčků se uspokojivě hojilo. Včera jsme vylezli do moře, do par minut mu vyskakaly fleky po celých nohách a vrestel jak tur, že jo moře pálí. Ve vodě měl jen nohy a ruce, ale ekzematicke fleky mu naskakaly i na obliceji (zatím se nám nikdy nepodařilo se jich zbavit úplně, takže tam už byly ale v klidovém stavu). Přes moc se to dost uklidnilo, ale k moři radši už nepujdeme. Ach jo. Chudáci starší deti.
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      ULO: Znám - mě pomáhá pod gumovou rukavici navlkéknou bavlněnou a ruce si před použitím namazat. Mě výborně fungují věci s heřmánkem, naopak konopí vůbec - spíš mnohem horší. Tohle je ale hodně individuální, chce vyzkoušet, na heřmánek hodně lidí spíš má reakci. Každopádně rukavicové "lázně" mi fungují dobře :)
      ULO
      ULO --- ---
      Prima, dík.
      GREGI
      GREGI --- ---
      ULO: Ok tak to mas jinej nez ja. Kazdopadne kortikoidy urcite na ruku muzou. Zacni radsi driv nez pozdeji. Kazdopadne kortikoidy neleci exem ale pouze druhotny zanet ktery vznika prave narusenim pokozky exemem. Takze jakmile se ztrati zarudnuti tak uz za me nemazat.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam