LAZARETHA: Pro mě EMO znamená především hezký roštěnky. To jim musím nechat.
Jinak si myslím, že EMO se u nás zbytečně moc prožívá.
Hlavně ho moc prožívají lidi, co k EMO nemaj vůbec žádný vztah :-)
A Ti dělají informační zmatek ... EMO pravidla (viz co jsem ukazoval já) jsou k smíchu a myslím si, že to psal spíš chudáček s metalovým tričkem, kterej dostal od svojí spolužačky s piercingem ve rtu výprsk smíchu do ksichtu před celou třídou, když ji pozval do kina.
A co pro mě EMO znamená dál?
Kombinace černý a růžový barvy je geniální. Prostě veselý smutek. Žádnej drsnej hevymetalovej umaštěnec.
Černorůžová barva a lebka - vždyť to je ideální možnost dospívající mládeže, jak dát najevo, že se jim líbí odvrácenější stránka bytí.
Nechtějí být temní satanicti, umaštění metalisti ... chtějí být prostě hezcí a nesnáší hip hop :-)
To že se jim občas objeví jizva na zápěstí? Za mé puberty se tomu říkalo sebepoškozování a trpělo tím dost lidí.
Někdo se pálil žehličkou, někdo cigárkama, někdo opravdu šáhnul po žiletce a někdo radši chlastal.
Prostě normální dospívání ;-)
EMO mělo tu smůlu, že nějaká mladá novinářka chtěla udělat dojem na svého šéfa a napsala "objevnej" článek o tom, jak se dnešní mládež chce zasebevraždit :-)
Vždyť to tu bylo odjakživa ... fanoušci The Cure by mohli být EMO jak vyšití, nemluvě o Depeche Mode :-)
Jen prostě EMO si svoje partnery vybírá jen mezi EMO a to hrozně sere neEMO lidi, protože se jim vzhledově strašně líbí a chtěli by je s prominutím oškukat.
Jenže dostanou vždycky košem a tak píšou dezinformační články o tom, jak je EMO škodlivý .-)