• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMJaderna fuze aneb spasa svetove energetiky do 30 let
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    hele s bohem jdete do haje, nebo budu zlej ;)
    NIRA
    NIRA --- ---
    NOSPAM: nepojedu kvůli tomu na slovensko...:-(()
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NIRA: Pak tedy nechapu proc tapes tady a nezeptas se na to přímo toho jaderného fyzika???
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak - a je to tu
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    typ diskuze: odborna
    NIRA
    NIRA --- ---
    musíš rozlišovat mezi vědeckým a filosofickým stanoviskem: vůle je filosoficko-psychologická kategorie (viz Nietzche apod.)
    NIRA
    NIRA --- ---
    nakonec z filosofického hlediska se ve vesmíru všechno děje, protože to tak Bůh chce....
    NIRA
    NIRA --- ---
    NOSPAM: seš normální, máme v rodině jaderného fyzika a takovou blbost by snad ani nevyslovil.....myslíš, že Grygar si myslí, že hvězdy scvítí, protože to tak Bůh chce?????
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOTCOM: nebylo by nazornejsi kdyby ty sipky u fusion a fission byly obracene? jako ze fusion postupuje K zelezu, atd.? teda ja vim zes ten graf nedelal :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Ale ne...hlavne at neskoncime u bludne planety chystajici se srazit se Zemi
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    DANNIEL: Slunce svítí nebot to tak bůh chce.. (ještě nějakou další alternativní teorii - tu s aštarem šeranem mám rád.. ale v podstatě je to stejná debilita)
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    tak aniz bych to myslel nejak ofenzivne, bych nejakou tu alternativni teorii rad slysel
    NIRA
    NIRA --- ---
    já jsem si toho na internetu našla spoustu, ale jsou různé teorie, takže fakt děkuju za pomoc
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    NIRA: mno existuje ten slavny graf ukazujici, ze se vyplati stepit jen prvky tezsi nez zelezo a naopak fuzovat prvky lehci nez zelezo.
    u fuze jsou ruzne reakce vice ci mene obtizne dosazitelne, coz zavisi na jejich efektivnim prurezu. Ten je nejvyssi pro fuzi D+T (coz je dane existenci resonantniho stavu He5). Z hlediska zdroju by bylo daleko snazsi fuzovat D+D (nebylo by treba vyrabet tritium), ale tam by bylo nutne zahrat plazma v reaktoru jeste minimalne o rad vyse.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    NIRA: na slunci to funguje uplne jinak, i Naznalek vedel ze slunce žblunce.
    NIRA
    NIRA --- ---
    ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda jaderný reaktor je vždy založený na štěpení jádra atomů těžkých prvků (uranium, plutonium atd.) a jak to funduje ve sluci? díky za odpo
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SUMIE_DH: to je elektroda na doutnavy vyboj, ktery se pouziva k cisteni povrchu komory. behem normalniho vyboje je samozrejme zasunuta.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Na copak je tam ta "pružina", která kouká dole ze stěny?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Tokamak COMPASS - pohled dovnitr

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam