• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMJaderna fuze aneb spasa svetove energetiky do 30 let
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Vcera se na tokamaku COMPASS podarilo dosahnout vyssiho modu udrzeni plazmatu, tzv. H-modu. Zprovozneni COMPASSu tak prekrocilo jeden z nejdulezitejsich milniku, odted jedeme vyzkum na skutecne svetove urovni!
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Občanské sdružení Fórum Věda žije! hledalo a našlo peníze, které chybí na rozvoj vědy a školství v ČR. Na možné zdroje financí ukázuje v sérii grafik: Máme na to? | Věda žije!
    http://vedazije.cz/node/2261
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOTCOM: moderatorovi imho bylo jasne, ze kdyby dal prostor protijadernym aktivistum, tak uz se k fuzi nedostane :)
    chudak panek holt neni takovy medialni profik jako drabova. ale ty ses tam mel objevit a zamavat na kameru :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KAERO: no ac jsem zainteresovana strana tak mi to prislo zoufale jednostrany. Prehlidka nazoru Drabove s nulovou moznosti nejake polemiky. Nemam rad kdyz se dava prilis velky prostor antijadernym aktivistum, ale tady je mohla Drabova smaznout v primem prenosu a bylo by to myslim lepsi nez ten monolog. A Panek vypadal desne nervozne :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOTCOM: namalovana Drabova, no to je zazitek. ale vlastne nevim, proc jsem se na to koukal, zapomnel jsem co je porad hydepark zac.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOTCOM: rozkaz, sefe! :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    V sobotnim hyde parku bude okolo 20:00 cast venovana tokamaku COMPASS, tak se nezapomente divat :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    19.1. pd 20:00 budu mit v Krasnych Ztratach seminar o jaderne fuzi, vice zde: http://www.facebook.com/events/205052649587613/?context=create#!/events/205052649587613/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ...nebo za studena...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KAERO: Nebo bez toho tokamaku :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARCHIMEDES: skoda ze u toho nebyl sam cimrman. to by jim neco hezkeho poradil, treba jestli by to neslo bez toho vakua nebo tak :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    CYBERWOLF: tojo, vsak na tom kolegove delali do noci :)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    CYBERWOLF: Asi byl v týmu nějaký uvědomělý cimrmanolog :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DOTCOM: vyslo vam to na hezky datum :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KAERO: jo, v podstate 3.5 let
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOTCOM: super. jak dlouho teda trval transport a znovuvystavba? 3 roky?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    dnes se podarilo na tokamaku COMPASS dosahnout plazmatu trvajiciho o neco dele nez 300ms s proudem 140kA. Tim jsme dosahli typickych podminek na ktere bylo toto zarizeni projektovane!
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Vazeni, zitra bude u nas den otevrenych dveri, prijdte se podivat!!!

2011DOD_Nabidka.doc (546304 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam