• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AILASGamebooky - Sci-fi & fantasy
    Tipy, rady, zkusenosti, hodnoceni, kde kupovat, a vse kolem. Co je Gamebook
    Uz dlouho jsem zadny gamebook nekoupil ani necetl a nevim jestli jeste vubec nejake ceske vychazeji, ale budu rad kdyz se zas na nejaky podivam, ci na doporuceni koupim. Pokud nekdo dohrajete nejaky, muzete napsat kritiku (zapornou i kladnou). Doplnujici ci upresnujici informace jsou vice nez vitany.

    Par autoru:
    Joe Dever (serie Lone Wolf)
    Steve Jackson & Ian Livingstone
    Tom Sorcer (Ohniva Poust)
    Robert Wolf (Kral Artus)
    Altar 1993 - Ve sluzbach krale Reginalda
    Dech Draka 1995 (Zlelekova dobrodruzstvi, Zlodhuv hrad)
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: tak jsem ho právě dohrál! Ještě si ho sjedu jednou, protože jsem skončil neslavně i když víceméně úspěšně 🙃

    Za mě peckova záležitost, maximální spokojenost. Btw je těžký jako svině, pokud sejdete z cesty, tak to nedáte.

    Za ty prachy rozhodně stojí a ještě i pěkně zpracovaný, doporučuji hrát v noci se soundtrackem!

    100% a pokud máte rádi cthulhu mýtus 200%
    VALOR
    VALOR --- ---
    PECA: super. Říkal jsem si, jestli to půjde sehnat.
    PECA
    PECA --- ---
    VALOR: To už vyšlo, ne? Přihodit se nedá, je skončeno a úspěšně. na fb někomu odpovídali, že to bude mít do Vánoc doma. To vypadá, že s křížkem po funuse. :)
    Na fb jsem si naštěstí všiml i odkazu na jejich e-shop:
    Na rozkaz krále
    https://orbislitera.sumupstore.com/vyrobek/na-rozkaz-krale

    Po pravdě, spletl jsem si to s nějakým jiným GB, o tento zájem nemám. Víte někdo prosím, jak se jmenoval GB od Michala Bronce?
    Jsem to dohledal na netu, Ve službách krále Reginalda – Do hradu goblinů. Bude to podobně "beznadějný" případ jako O Norikovi. Vydavatel Altar. Tedy na nějaký nátlak by to mohlo vyjít znovu, podobně jako O Norikovi.
    VALOR
    VALOR --- ---
    https://hauntedgeneration.co.uk/tag/fighting-fantasy/ Jeden moc zajímavej článek o tom jak vzniklo Games of Workshop a FF gamebooky.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    KEB: Celou Lone Wolf sagu si muzes zdarma stahnout jako aplikaci na android v Aj...funguje to velice dobre... inventář skrze knihy si to pamatuje...na cesty supr.
    KEB
    KEB --- ---
    FRIZER: co je to zdarma v appce? Co je to za appku?
    KEB
    KEB --- ---
    FRIZER: město zlodějů musíš najít kanál a k němu jít jen jednou cestou, sám jsem měl nedávno problém to najít

    Za sebe jeskyni sněžné čarodějnice nebo talisman smrti, skvělý příběh a nezamota té to na nějaké kravine
    VALOR
    VALOR --- ---
    FRIZER: Prokletý Hvozd i Ve službách krále Reginalda jsem našel za super ceny v antiku tak jsem je objenal. Taky ještě pár dalších LW a Livingstone. Toho Artuše mám ještě někde u rodičů z doby kdy jsem ještě hrával já jako kluk. Tam se někde válí i Reketoplán poutník a další perly. Mě se na tom Norikovy líbí ten Pratchetovský styl humoru. Je to pro děti přístupnější než gamebooky, který se snaží o Howardovskou atmosféru.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    VALOR: Sluzbu krale Reginalda jsem hral asi od sedmi let...je dost tezka mimochodem...Fighting Fantasy...tam se musi vyzobavat...ale Proklety hvozd byl supr. Tam jsem si taky kreslil mapku a znal ji nazpaměť a naprosto vyborne je Mesto zlodeju...Magnakai je celkove asi temnejsi, ale taky jsem to jel kolem deseti let veku...a tim ze je to zdarma v appce, tak si to obcas projdu i ted. Je to skvely uvod do temnejsihk Fantasy a takovy Stin na Pisku, nebo Dzungle hruzy jsou na urovni dobre Fantasy novely. Serie Magie nebo tak nejak z Fightin fantasy jsem bozsky propracovana a taky me moc bavil Kral Artus a jeho druzina...tam je ke konci cely stredoveky rytirsky turnaj a clovek pricichne k legende o Artusovi...na druhou stranu, je tam i trochu sexu a zlepsujes milenecke umeni. Norik je vice na zabavnou notu, jiny takovy Gamebook neznam. Segre jsem ale posilal Carodeje ze zeme Oz a jeste vysla Alenka....ale nevim, nehral jsem je.
    VALOR
    VALOR --- ---
    MURPHY: díky. Já si to schéma částečně načrtnul, ale nestihl jsem to celý. Bohužel na to dítě nemá trpělivost, tak jsme to přeskočili. Jak napsal sám velký Vlaada na Zatrolenkách ve vlaknu jestli je ta hra pro děti: “Jen pozor, někde ve druhé čtvrtině (bloudění v lese) je to zbytečně těžký (těžší, než bych to udělal dnes). Při hraní s dětmi bych se mírnému šizení nebránil :)”
    VALOR
    VALOR --- ---
    FRIZER: takže pak pokračovat Lone Wolfem? Nebo Ve službách krále Reginalda? Chtělo by to něco lehčího.
    KEB
    KEB --- ---
    GAMEBOOKY PERSEUS | knihkupectví
    http://www.knihkupectvivalhalla.cz/www-valhalla-cz/eshop/14-1-GAMEBOOKY-PERSEUS

    Jen připomínám 😀
    KEB
    KEB --- ---
    FRIZER: mám ji v PDF takže by šla udělat DIY anebo si je můžeš na trhu knihy koupit asi za pětku 🤣
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    VALOR: Norik má dost vysokou znovuhratelnost, takže celkem doporučuju si schéma toho lesa poctivě zapsat, přiložit ho ke knížce a při dalším hraní už je to brnkačka;)
    VALOR
    VALOR --- ---
    VALOR: jako ta kapitola v lese nám zavařila hlavy. Jak se odtamtud dostat? Musel jsem to po hodině bloudění a kreslení mapy přeskočit.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    VALOR: Skvelej...a pak rovnou Lone Wolf ktery nove vychazi. Ta 4 dilna magie jen tak asi k sehnani nebude.
    VALOR
    VALOR --- ---
    Vybral jsem synovi první gamebook od Vládi Chvátila O Norikovi. Co myslíte? Je to dobrej výběr? Je mu 9. Právě začínáme.

    KEB
    KEB --- ---
    MURPHY: a tak i kdyby to bylo šme, tak čert vzal 6$, co mě to stálo mě nesere. Spíš by mě to mrzelo, vypadalo to docela dobře.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    KEB: tak komunikaci s ní tady zmiňoval spíš můj skoro jmenovec;)) 'Marty', pravda ale je, že jsem si s ní tehdy vyměnil pár zpráv na KS a pak i docela dost emailů (ještě chvíli po kampani, jestli mě paměť nešálí). pak komunikace ustala a já měl dost napilno, tak jsem na to skoro zapomněl. záhlaví emailu měla nicméně nastavený na ukr. azbuku (a asi sis sám všimnul azbuky na obrázcích v kampani). upřímně, mám to teď v nejbližších tejdnech fakt hektický, ale časem se jí můžu zkusit ozvat. mám ovšem pochybnosti, že to k něčemu bude... (nevypadá to na klasický šméčko, spíš na nějakou dost divnou story, ale o tom nemá smysl moc spekulovat)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam