• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLEVAJZZGUITAR HERO!! ROCKSMITH!!
    KEJML
    KEJML --- ---
    A když už jsem tu, musím se podělit o zkušenost. Mám doma několik měsíců půjčenou baskytaru jako svůj první nástroj v životě a tak nějak a jako samouk jsem si tu tak nějak brnkal, přičemž bych řekl že tak 80% času s baskytarou připadalo na Rocksmith, celkem jsem v něm nahrál cca 60 hodin.
    Teď od října jsem začal hodin na kurzy baskytary a upsal jsem se samozřejmě mezi úplný začátečníky. No a hned na začátku jsem se dozvěděl, že jsem rozhodně dál než většina úplnejch začátečníků, co tam chodí, takže Rocksmith k něčemu určitě je. Sice mám mezery v technice (např. jasně, že v úvodním videu mi říkali, že mám prsty pravý ruky pravidelně střídat, ale z části jsem na to zapomněl a z části jsem na to prostě kašlal) a nulový znalosti teorie a not, ale na nějaký seznámení se a sžití se s nástrojem to funguje skvěle.
    A teda po pár hodinách jsme přešel mezi mírně pokročilý (částečně teda z administrativních důvodů) a celkem se chytám, jen v ty noty a hledání tónů na hmatníku chvíli potrvá..
    KEJML
    KEJML --- ---
    PIETA: Já první díl bral před půl rokem na Green Man Gamming za 10 dolarů, jen to chce hlídat akce :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    PIETA: tak se na čekání na slevu vybodni a někomu blízkýmu to navrhni jako inspiraci pod stromeček :)

Mě osobně ta cena za druhej díl přišla v pohodě - 4.599,- za RS 2014 + RealTone kabel + Les Paul Junior (u který je i klasickej kabel jack-jack, taky fajn), nepřijde mi to ani moc, ani málo, ale tak akorát. A ten způsob výuky mě fakt baví. Hrál bych (si), jak já bych hrál, ojojoj! :) Ale bříška prstů jsou kaput :(
    PIETA
    PIETA --- ---
    TURBO: Ha, tak on už vyšel ten druhý díl... A první ještě pořád neslevil tolik, abych si ho pořídil. (:
    TURBO
    TURBO --- ---
    Akorát jsem strávil svoje první 3 hodiny s kytarou a RockSmith 2014, osobně jsem nadšenej začátečník ;) RS2014 podle mě není moc co vytknout (předchozí verzi neznám), baví mě. Bude to asi chtít někoho, kdo mi ukáže, jak si nezmrvit zápěstí a ramena/záda :) Za mě super, jsem nadšenej. Co mě baví na výkovejch songách, že i když to hrajete na nějakym nízkym levelu tak když od ucha hrajete i ty další noty, co ale nutně hrát nemusíte (neobjevujou se na "highway"), že vám v dalším hraní toho songu hra hned ty další noty ukáže a nabídne další atd (prosimvás bavíme se tu o tech úplně prvních výukovejch songách, abyste si nemysleli "tak von veme kytaru poprvý do ruky a hned si to takhle dává" ;)).

Můj jedinej problém je prstoklad - mám krátký ruce i prsty a hlavně střídat např. na dvou strunách dva prsty je docela peklo, ale to se asi za jedno hraní nenaučim ;)

Jinak jsem jako dárek za drobné zpoždění dostal od eshopu černý tričko s nápisem Guitar Hero (na prsou a na zádech, je to tohle http://www.i-do-t-shirtsstore.com/products/mini/220309.png ), je ve velikosti L, moje velikost bohužel začíná až na XL ;), takže kdyby ho chtěl někdo z Prahy a přijel si pro něj třeba na metro Skalka nebo Háje, milerád mu ho přenechám jen za to, že si pro něj přijede.
    KEJML
    KEJML --- ---
    BLEVAJZZ: No tak některý ty jednoduchý ty jednodušší věci zahraju na 99-100% při největší mastery (tedy že už hraju všechny noty), ale teda musím u toho koukat na obrazovku, nejsem pořád schopnej to dostat celý do hlavy, i když je fakt, že jsem se o to ani příliš cíleně nesnažil. Každopádě o moc víc, než takovýhle přehrávání hotovejch věcí to člověk myslím nenaučí. Kombinuju to i s jinejma metodama učení, ale je nutno říct, že Rocksmith je z toho asi nejzábavnější.
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    KEJML: a umíš teda něco na tu baskytaru? :-D já to nehraji..ale rád bych si to koupil
    KEJML
    KEJML --- ---
    A vůbec, co tu trochu rozjet debatu? Jakej je váš názor na Rocksmith s odstupem? Já ho používám jako pomůcku při mejch pokusech s baskytarou, jakožto mým první nástrojem vlbec a jsem z toho lehce v rozpacích. Na jednu stranu to učí ještě méně než jsem doufal, ale zase nemůžu říct, že by mě to nebavilo, strávil jsem ve hře 45 hodin a níže zmíněných slev jsem využil pro rozšíření repertoáru...
    KEJML
    KEJML --- ---
    Jestli tu někdo hraje Rocksmith na PC a nevšiml si, tak na Steamu teď běží běží letní slevy, v rámci kterých lze koupit všechna DLC se slevou 35%. Žádnej velkej vejvar, ale tak lepší než drátem do oka...
    KULA
    KULA --- ---
    Pořídil jsem si od EZEEho za superprachy DJ Hero na PS2, četl jsem kdysi, že se to dalo napojit na PC a udělat si z toho midikontroler, nemá někdo trochu přehled? Dík
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    Teď čerstvě National Headliner, ale nemám moc času na hraní :(
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    tak jak jste daleko? ja zatim local support act ;)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Batch of Rocksmith PC boxes shipped without CD keys | GamesIndustry International
    http://www.gamesindustry.biz/articles/2012-10-22-batch-of-rocksmith-pc-boxes-shipped-without-cd-keys
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PIETA: neco takoveho jsem myslel, spatne drzeni ze ktereho pak plyne a] bolest b] neschopnost zahrat urcite sekvence = frustrace
    PIETA
    PIETA --- ---
    MYSHAAK: Na druhou stranu je docela dobře možný to držet špatně a zničit si na tom časem zápěstí, takže bych to úplně nezanedbával.

(Sice ještě rocksmith nemám, ale aktuálně bojuju s tím, jak chytit baskytaru, aby z toho levačka po celkem krátké době nerozbolela.)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    MIKEE: Na rozdíl od youtube ti Rocksmith dávkuje ty songy postupně (nejprve semtamtón (tm), pak přidá nějaký ten dvojhmat a nakonec hraješ to stejný, co původní kytarista v té skladbě), což považuju za jeho hlavní přínos. Držení kytary, natahování prstů, správný držení trsátka apod., to je všechno fajn, ale přijde to víceméně samo, jak se budeš ve hře na kytaru zdokonalovat. Upřímně s tím "správným" držením hrajou hlavně konzervatoristi, kdyby Jimi Hendrix padl do rukou nějakého učitele na kytaru, tak se zhrozí (učitel i Jimi)...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    MYSHAAK: jedna vec je, kdyz ti nekdo na videu ukaze jak se to hraje (to se muzes podivat i na youtube, nemusis k tomu mit rocksmith), druha je kdyz ti nekdo vezme ruku v realu a rekne ti, takhle ne, a natahne ti prsty a ukaze jak je spravne pritlak
    ja bych se proste bal toho, ze z toho bude plynout nejaky zlozvyky, ktery ti pak treba zabrani prekonat urcity obtiznosti, ale osobni zkusenost s tim ted nemam, zatim hraju rocksmith jen tak ale snazim si davat bacha na to abych tony chytal naplno a se spravnym prstokladem a ne jen tak aby to znelo :)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    MIKEE: Hra obsahuje i výukové lekce a vysvětluje vše od úplného začátku, jak vůbec zahrát tón až po složitější techniky jako flažolety apod. Myslím, že pro začátek bude stačit, že člověk z TV odkouká jak se drží kytara a může hrát Rocksmith, hra je výborně navržená tak, že se v podstatě přizpůsobuje hráči a přidává obtížnost až ve chvíli, kdy se začíná trefovat do správných tónů. Učitele bych doporučil až v případě, kdy to někdo začne myslet s hraním na kytaru vážně a bude mít pocit, že se chce naučit víc, než co nabízí Rocksmith.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    asi zalezi jak moc zacatecnika, kdo uz nekdy drzel kytaru v ruce a vi nejaky zaklady techniky, treba chodil par let do lidusky, tak asi v pohode
    pro cloveka co videl kytaru jen ve vyloze, tak by se urcite hodilo soubezne s tim chodit nekam na hodiny, aby nabral techniku (to ta hra pri nejlepsi vuli kontrolovat nemuze)
    ja o tom treba premyslim, na hodiny jsem chodil naposled tak pred sedmnacti lety, takze nejaky refresh by to chtelo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam