• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    ONDRADA: no takže je to jedno:) jestli cd nebo mp3 a pak si to buď vypálit, nebo jak říkáš z kompu.
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    BRENDY: Aby to nedopadlo tak ze budes hrat online z domova z obyvaku :-) A licence budou taky online :)
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    Nebude dlouho trvat, až budeš hrát na akci online z nějaký ultramega celosvětový databanky. Na hraní si vemeš jen sluchátka a licence:)).
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    CHANZZEE: A ze Serata psycko DJ zahraje stejne jak z desek, vyslednej zvuk bude jak z CDcek :) nepodari-li se DJovi sehnat kvalitnejsi zaznam, nejakych 24bit/96kHz treba... Hrat DJe (muzu-li se tak nazvat) psy z desek si mohl videt treba o vanocich bo sem se o to snazil... Playery sem nechal v Brne, mel sem jen par CDcek, kamosi me ukecali at si s nima zahraju a ze prej to dam ze Serata :) No bida s nouzi uprimne receno, kdyz ma clovek v ruce 10 vyberovek a pred sebou gramce, ale nakonec to nak proslo :) Na tu srandaparty ten vykon odpovidal :) Jinak Sernato se da pouzit aji s CD playerem ;)
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    CHANZZEE: V dobe kdy diskove kapacity a konektivita v radu pomalu desitek megabitu/s stoji par korun nevidim duvod kupovat hudbu se ztratovou kompresi, i kdyby MP3 320 byla stejna jako audio (jakoze z principu proste neni). Bud bezztratovou kompresi a nebo proste bez komprese... Hrat z kompu - nakonec proc ne, kdyz k tomu ma clovek nejaky slusny controller a kvalitni zvukovku, nebo idealne treba Serato ;-) Kompl jakozto zdroj zvuku proste proc ne, akorat tam neni ten efekt "menit placky" :)
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    Mám otázku. K čemu se více přikláníte:
    1. kupovat cd
    2. kupovat si jednotlivé tracky a :
    a)je mp3 stejná v 320 jako audio?
    b)hrajete z kompu

a jak jsme se bavili o gramcích, tak jste názoru, ze př ze serata zahrat psycko je stejne jak z vinylu?...těžko ne?...

Upřímně jsem asi máslo, já neviděl psydje na deskách hrát:o)
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    Gramce jsem používal skoro 10let u dnb a mohu prohlásit, že práce s CD a všechno kolem toho spojené, je z daleka příjemnější....
    Kvalita na vinylu je sice dobrá když je kvalitně škráblá, ale to musí být taky zachovalý samotný vinyl, dobré jehly, dobře položený gramec, dobře uzemněn mix a gramce, audio gabely aby byli originál atd.
    U dnb jsem se vždy vztekal s problémem zapojení, nečistotou a prostě levárna (byl sem sám taky:)), takže skladba mohla mít super máster, ale zátiší tomu nepomohlo... Co mám možnost hŕat psyčko na cd, tak je vždy vše v pořádku a maximálně chyba na mé straně a přikláním se k Brendymu a jeho příspěvku.
    Pamatuji ty doby, kdy začínali v Ústí s psytrancem a já hrál na vinylech a kluci ani nemohli, nebylo nic k sehnání (asi jsme špatně hledali), ale také to nebyly tracky, které chtěly....
    Vinyl je kvalitní (kouzlem), když je na pořádné audio soustavě, pořádný (poslechový gramofon). Myslím, že to v současné době neexistuje, kdy vše je tak jak má být, aby z toho ten zvuk šel tak, jak má. Vždy tam je nějaký brum...
    JUNGLEBOY
    JUNGLEBOY --- ---
    INK_FLO: treba je to dany opotrebenim usi vzhledem k veku a poctu absolvovanych parties .)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    INK_FLO: a spirit, rozumiš :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já jsem taky zažil nejlepší zvuk, když se ještě hrálo z vinylů...to, že byli v té době zároveň i dobří hoffmani je spíš takovej detail
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    nejlepsi master pro vinyl co sem slysel (pokud jde o psy) melo remix album S.U.N. Project - The Remixes, jinak vetsina veci od spirit zone byly ok, aurinko ok, twisted ok, exogenic ok...

rozdil jsem poznal akorat u space tribe - album nic moc zvuk a singl nabuseny jako prase
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    brendy: pred 6ti lety byl uz s vinylama utrum, vychazel na nich malinkaty zlomek toho, co na CD, a vetsinou opravdu skladby nic moc. Ten zlom prechodu na CD byl imho nekdy pocatkem tisicileti.
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    BRENDY: zalezi jak co....nektery ty strasi veci meli naopak zvuk lepsi z toho vinylu...starej xenomorph na placce to je veka krasa, ale obecne nekdy v roce 1995-1999 byla kvalita zvuku u okrajovejsich zanru nic moc, domaci technika jeste nestacila na nejakou lepsi produkci a na studio kazdej nemel, dnes na PC za 6litru s lepsi zvukovkou a ukradenym softem udelas cokoli :)
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    Já teda co zažil psytrance na vinylech (moc jich teda nebylo), tak to byly jen samý hrůzy. Myslím si, že psytrance potřebuje (narozdíl od techna, nebo dnb atd., kde je gramec nutností nejen z důvodu spiritu a vizuálna, tak z důvodu zvuku, kterej je prostě vinylovej) digitální průchod. Je to o ostrejch hranách zvuků, který deska prostě neudělá, i když dosahuje frekvenčně dál, než audio CD. Tenkrát (cca 5-6 let zpátky) jsem se pokoušel psyvinyly schánět a jednak se mi to nedařilo a druhak mě od toho lidi od fochu odrazovali, takže jsem je takňák zavrhl už dávno.
    Jinak mám gramce moc rád a jsou akce, kde nesměj chybět..
    YURD4
    YURD4 --- ---
    ja to nezazil, ale slysel jsem par desek, nejakou i koupil, svetla na technixech se mi libyla skoro jako lokomotivy. Basy paradne vynikaji ... to mi chybi asi nejvic chybi. byla to ima posledni akustikckej prvek v digitalnim predpekli.

nejoblibenejsi deska: http://www.discogs.com/Taran-Té-Mean-Machine-Twilight-Zone/master/213029
    paradni psytrance!! na desce, dejove bohate tracky s genialnima basama. k tomu didgeridoo a filmove godzilla motivy.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    klidne se k tomu vyjadrete i v diskuzi. Ja jsem prechod z vinylu na CD nesl blbě, dodnes to beru jako veliky zločin na teto hudbe spachany, pokud to trochu prezenu... Vyrostl jsem na gramofonech, dodnes si myslim, ze basove frekvence, jake mel treba vinyl Time Travelling E.T.´s od Logic Bomb jsou CD záznamem nevylouditelne.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    nová anketa, tentokrát opravdu jenom pro pamětníky :-) a je veřejná
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    pripominam, kdyby chtel nekdo sledovat toto auditko, ozvete se do posty
    [ PSÝ FOTO ARCHÍV zfactor×(x × x + xyfactor × x × y + y × y) - - - klíče visí u mně v poště ]
    CMOUD
    CMOUD --- ---
    NARKOKOTLIKARKA: prej z toho lze vetsi spirit, ne asi
    NARKOKOTLIKARKA
    NARKOKOTLIKARKA --- ---
    PSYLA: budes hrat z gramcu jo ? ty blaho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam