• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)

dodrzujte prosim 2 podmínky:

- drzte se prosim tematu
    - odkazy prosim jen k legalnimu stahnuti / koupi

rozbalit záhlaví
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    DARJEEL: Jsem tady smazal otázku, jaké že hudební ukázky pouštíš, protože mi přišla nepodstatná. Líbilo se mi, jak jsi hrál v Crossu, bylo to dobře živelné, což mi na akcích dnes chybí. Tedy jen pokud považuju psytrancové akce jako převážně taneční.

-

Hodně věcí z oblasti temnějších věcí je spíš posluchačská záležitost, na kterou venku většinou člověk tancuje buď proto, že nechce čekat na ráno, až se začnou hrát tanci přívětivější morningy, nebo se chce na chvíli zahřát...

Pak mě napadá, že když se vyprasí zvuk u nějakého full-onu, že to ještě tak nevadí, jsou tam výraznější motivy, kterých se člověk může chytnout, když ale někdo prasí plochy v dark psytrancu (a děje se to skoro pravidelně!), tak je mi úplně u prdele, že hraje kvalitní věci a ještě je na to pyšný, když ten zvuk totálně zesere.
    Dá se vymlouvat na špatnou akustiku v klubech, OK beru, ale slyšel jsem to i venku.

Čímž chci říct, že občas to bohužel není ani o tom, že na akci chodí posluchači, protože se jim nezřídka servíruje přepálený biftek. (Když mluvím o špatném zvuku, tak jde z mixáku a je špatný v jakékoliv vzdálenosti, není to jen zdání, protože je člověk blízko beden).

Pardon, že používám pojem dark, já ty jiné škatulky moc neznám. Něco se možná jmenuje evil trance, trauma trance, satan trance - to pro mě jsou většinou už naprosté nudící sračky, kdy je tam třeba zaloopovaný hlas křičícího děcka, který lítá zleva doprava a asi to má být děsivé nebo fakt nevím. Mě z toho většinou jen rozbolí hlava, úplně stejně jako z nějakého cheesy full-onu. Možná má někdo smlouvu s farmaceutickou společností a rozdává tam prášky na bolení hlavy, zatím mi nikdo nenabídl.
    Možná to bude tím, že jsem zatím ještě nezařadil do svého běžného života pravidelnou aplikaci všemožných látek a zůstal jsem na losersky opatrné experimentální rovině, pak by mě to třeba bavilo.
    Stejně tak bych možná pochopil produkci zrychleného psytrancu (nad 160 BPM), která se dnes tvoří, aby se vyšlo vstříc i přátelům metamfetaminu.
    Pro mě je to trochu slepá ulička. Freetekno na 200 BPM stále ponechává prostor, psytrance se od určité rychlosti stává nepovedenou změtí zvuků.
    Pokud to navíc ještě má být nějaká temná věc, tak už to vůbec nefunguje. Já mám třeba rád dark ambient, kde mají všechny zvuky prostor vyznít a dovést člověka jinam.

Aby to fungovalo v psytrancu (a ještě celou noc!), tak to musí být opravdu promakané a nesmí se prasit zvuk. Líbí se mi víc věci, které bych než dark, nazval spíš deep space - jako když plujete sami ve skafandru temným vesmírem.

Takoví ti démoni nacpaní do kol lokomotivy, to je úplná fraška, ale na přilákání hloupějších satanistů je to dostačující.

KERRAY: Zajímavé je, že kromě těch, které přestává bavit diskotéka-house party-whatever k psytrancu přičichávají metalisti snící svůj vlhký sen o tom, jak jim trhají prdel knížata temnot.

Já mám nejradši ten meziprostor mezi kýčovitou diskotékou á la "přilákám co nejvíc roštěnek" & masovou popravou á la "Ahoj, chcípni!".
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ATOMINATOR: takže je jasné, na jakém druhu akcí byly :)

chce to evangelisty, kteří budou šířit oblibu vkusného, psychedelického psytrance ,)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Před týdnem jsem náhodou poseděl v Literární kavárně a vedle u stolku se bavily dvě slečny mj. taky o psytrancových akcích, že jsou docela fajn. Prý je to taková psychedelická diskotéka :)
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    Přesněji život... jakmile to uvízne na egu je to konec
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    nejhorší je dělat klubovky zadara... nahrnou se tam pak různé existence, které pak kradou decos...nejlepší je když si pořadatelé u vchodu pustí koho chtějí :-DD
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    darjeel
    nj .. včera v crossu na záchodě se možná chytly nějaký dvě teen-shampoogirlzz
    "tohle je ten psájtrenc?!
    "no jasně!!!"
    "tyjo to je fakt dost hustý!"
    "žejo, žejo!!"
    pak se začly hrabat v kabélečkách a mysim že mě pak obě najednou vystřídaly v chcací komůrce
    :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    brendy: jo, velka reklama zmuze hodne, to jo...
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    COSMIC_MONCHI: stačí udělat čistokrevnou psy párty například u nás v UL v cirkusu a dát reklamní spot do rádia North music a šampón párty může začít. Takže záleží taky na tom, jakou formou reklamy se akce zviditelní. In je hlavně to, co má velkou reklamu a takhle přemejšlí drtivá většina populace. Buďme rádi, že se na akcích sejdeme prakticky v tom samým složení o cca 200 lidech na popud informací z NYXU..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    COSMIC_MONCHI: to jo, ale ono se to dá s tím in zaměnit, protože je to přece jenom taneční muzika.. občas je to na nějaké klubovce vidět...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    darjeel: různé variace na shampoo-like testosteroňáčky s vyhoněnými bicepsy nastesti chodi hlavne na to, co je in, coz psytrance nastesti neni...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSYION, MJUGEN: Asi nejsem ten, kdo by mohl nějak mudrovat a popisovat jak to je nebo není, ale přidám vlastní postřehu k tomu, co popisujete.
    Příjde mi, že ta "ghettoizace" jde překlenout právě různými klubovkami a dalšími akcemi, kde se psytrance dostane ke sluchu i jiných, než skalních posluchačů. To na jedné straně může přilákat nové lidi, na druhé straně je otázka, jestli je t vůbec žádoucí. Mohou to být lidé příjemní a inteligentní (různí hipíci, co už je nebaví poslouchat Janis Joplin, vysokoškoláci se zajímavým hudebním vkusem atd. atd. - škatulky uvádím jen jako obrazné příklady), ale stejně tak různé variace na shampoo-like testosteroňáčky s vyhoněnými bicepsy. Každý účastník tvoří spirit a tak mi příjde, že nový ldé, to je vždy dvousečné....
    PSYION
    PSYION --- ---
    MJUGEN: z toho akorát vyplývá, že "my" stará garda (kurva to zní divně, ale víš jak to myslím) jsme se zasekli ve vlastním ghettu vlastních parties a jiný to už nebude co se přílivu/odlivu návštěvníků psy týče....což je fakt, hodnotit se to objektivně nedá a nejaké tady spekulace jsou mi u prdele, protože mi to už pár let takhle vyhovuje!
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    Nejvtipnější je to, že se tady na NYX písečku bušíte/me do hrudi a mezitím v ČR nejspíše vznikají malé (zatím) skupinky, které nemají absolutně žádné spojení s dosavadním vývojem psy u nás (a troufám si tvrdit že ani hlubší vztah k tomuto fenoménu) a hrají si na svých akcích pro další publikum atakované a také vychované právě onou masovou stádovostí. Jak to dopadne netuším. Bio ale v kolbence určitě nebude, od toho tu budou tyto další nové generace... Zda je to dobře nebo špatně? Je mi to u prdele.
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MAGICM: kompromis ano, ale vetsinou je to total shit....jinak mam ten pocit, ze uz se to deje, akorat tam neni tolik lidi....na nekterych axich je fakt sebreanka na zabiti....

IKOGNITO: tak to neni, neco je treba bourat a neco ne...svet neni cernobilej, bud bourat nebo nebourat, ad primer: je uplne jedno jakou pouzijes stupnici dulezite je nejakou mit, lidi co nerozlisujou jsou pro me na hovno...
    MAGICM
    MAGICM --- ---
    NENUPHAR: nejkvalitnější reprodukci hudby a nejlepší selekci šitou sobě na míru budeš mít vždy doma s kvalitnímy sluchátky / aparaturou. Pak nemáš důvod jezdit na akce.
    Když jedeš na akci musís vždy počítat s nějakým kompromisem jak v kvalitě zvuku tak svého hudebního vkusu napříč víkenden. Na akce přeci jezdíme proto, že je v tom ještě něco navíc. Hudba je pouze jedna z mnoha ingrediencí (ikdyž základní) které rozhodují o celkovém dojmu z víkendu. Tohle, řekl bych, odlišuje psy-scénu od všech ostatních.
    Až tady budou akce ála Carl Cox, jak psal Mimino, jako psy-masovky v německu, ve stejně sterilním prostředí se stejně dementní masou návštěvníků, pak už žádnou akci nikdy nedám, ikdyby tam hral kdokoliv na jakýkoliv zvuk;-)
    Případně až se Bio bude konat v hale v Kolbence a plakáty na akci budou po celé Praze a v hlavních trendy časopisech:)))
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MIMINO: Ano příchází čas kdy je potřeba bourat to čemu říkame "hodnoty". Příměr jako ve škole 1 - 5 je docela prastarej, takový škatulkovač
    CARLOSSANDOZ
    CARLOSSANDOZ --- ---
    MIMINO: nechci zazdívat obyvatele naší země, ale prodej 500.000 výtisků plátku Blesk hovoří za vše... nedivím se už ničemu
    CARLOSSANDOZ
    CARLOSSANDOZ --- ---
    Právě že na Mäelstromu kromě hudby bylo výborný i vegetariánský jídlo, který chutnalo báječně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam