Tak najprv by som rad povedal, ze chapem ze v tejto dobe nema vyznam riesit podobne veci a ze poznam samozrejme vela ludi co hraju z pc a hraju dobre. Na druhu stranu ale v kutiku duse suhlasim s Casperom, mixovat v traktore naucim kohokolvek v priebehu pol hodiny, vsetko to remeslo co som kedisy za djingom videl prevezme comp a jedno tlacitko sync. Samozrejme to otvara nove moznosti a clovek sa moze so setom viac vyblbnut, ale kto to robi? Cest vynimkam ale vacsinou vidim ludske jukeboxy co pustaju jeden track za druhym, ziadne mixym ziadna pridana hodnota. Pamatam si jeden komentar pod videom na youtube, kde chlapik prezentoval svoj dubstepovy set nahrany s midi konzoli a traktorom: "I like the parts where you are touching knobs to look like you are doing something" :). Tolko k mojmu pocitu.. v piatok som sa bol po dlhej dobe pozriet na dnb party a aj ked ma to hudobne moc nenadchlo, bolo fajn vidiet ze aspon v niektorych zanroch ten DJing stale stoji za rec. V psytranci mam dojem ze tu je 1 dj na 10 pustacov.. parkrat sa mi stalo ze som bol na akcii moc zhuleny alebo inak neschopny/lenivy rozumne mixovat, v takych pripadoch to odsmrdlam stylom jeden track za druhym cez pasaze bez beatov, je mi za tymi masinami trapne, odvedena praca 0, dobry pocit z hrania 0. To ze ludom to je jedno chapem, staci vybrat dobre tracky a vsetci su spokojny. Ale ze ma po takomto predstaveni cestou k baru ked idem splachnut pivom znechutenie nad sebou poplaca po ramene par djov a pochvalia set, to si vravim ze nieco je asi spatne. Asi v mojej hlave, kde si este stale hovorim ze selekcia je len polovica "uspechu" a ze dj by mal do toho vniest aj nieco viac.
No a na zaver tohto vylevu zopakujem ze chapem aj pohlad z druhej (aj tretej) strany, ze len pridavam iny pohlad do diskusie, ze mi je to v podstate aj tak jedno a ze vam prajem prijemne miunskovanie ;).