• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUDA_JANDálnice, silnice, železnice, koridory - stavba, plány, realizace, historie, budoucnost
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    RUDA_JAN: Jenže P+R jsou dobrý pro lidi,který přijedou do Prahy. Pokud pražák sedne do auta, tak to rozhodně nezapíchne po 3km na P+R, ale už v něm zůstane sedět.
    Konkrétně linky 3xx jsou vynález, za který by měl být někdo po zásluze oběšen. Hezky tím sfoukli DO okrajů Prahy a vesnic okolo, ale ani jedněm to nevyhovuje. Ti co jedou do Prahy jsou naštvaní, že to vymetá zastávky mezi okrajem Prahy a stanicí metra. A ti co jedou z okraje jsou naštvaní, že se musí mačkat v úzké uličce plného autobusu, pokud se do něj vůbec dostanou, resp. pokud vůbec přijede.
    Jenže se obávám, že po dostavbě SOKP a MO se akorát zavede mýto do centra a na tohle se magistrát+Ropid zase vyprdne. Akorát tak zavedou další daň. Navíc pokud mýtný systém bude stejná levná hračička jako to co je na dálnicích, tak půjdou veškeré vybrané prostředky na splátky systému a skutek utek.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    SAMMAEL: to chapu, ale proto by meo bejt i vic p+r, jejichz kapacita je opravdu zalostna... pokud tam nejses do pul osmy, je to plny...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    RUDA_JAN: O tom ježdění autem místo mhd jsem se zrovna před pár dny dohadoval s kámošem. Tragický stav mhd v místě bydliště (pouze linky 3xx v podivném neintervalu) ho donutil sednout do auta. Nyní, ačkoliv se linky 3xx trošku zlepšily, už se mu do mhd nechce. A na jednu stranu se mu nedivím, když měsíční kupon stojí 550,- a on dá za benzín cca 900,- a ušetří víc jak půlhodiny denně.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    JAMES_DICK: jako nevim - to je dost divna zprava - oficialne se v pracovni den rano to tam pohybuje na petce a zacpa tam je na dennim poradku. takze bych si pockal na oficialni vyhodnoceni instituci co to monitorujou a ne na clanek novinky.cz .. imho..

    jinak k tomu co rikas - mozna mas pravdu, ale je to nekdy nejisty a hlavne jezdit po meste autem kdyz muzu mhdckem mi prijde jako zhuverilost.. kvuli tyhle pohodlnosti jsou pak zacpy.. a kdyz se kouknes do tech zacp, drtiva vetsina aut je obsazena jen na miste ridice.. a to ze je to drazsi je snad jasny :-)
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    a je to tu:
    http://www.novinky.cz/krimi/164048-doprava-v-zuzene-legerove-ulici-rano-stala.html

    jinak prazska mhd je treba proti bratislavsky luxus,ale porad to neni proste ono.
    a osobne i kdyz jedu pres celou prahu autem,tak je lepsi jet autem,nez sockou. casove me to proste vyjde na stejno i se zacpou+mam pohodli
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    RUDA_JAN: Pořád je co zlepšovat. Především odstranit preferenci aut před MHD. Ale na to by mnohdy stačilo, kdyby Pomáhat a chránit zvedli prdel od kafe a kobližků a šli něco dělat.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    HARALD: taky to nechapu.. jejich nazory jsou zcestny...
    SAMMAEL: to je samozrejmy. ikdyz je pravda ze mame opravdu celosvetove nadprumernou, ba primo luxusni hromadnou dopravu, bude se jen zlepsovat, kdyz ji lidi budou vic jezdit..
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    RUDA_JAN: Jo, souhlas, ale ruku v ruce musí jít zkvalitnění MHD, jinak je to o ničem.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Když jsem četl o námitkách radnice Prahy 4 na zúžení magistrály, nemohl jsem se nesmát. právě tahle radnice se snaží dotáhnout na Pankrác co nejvíc aut a spolu s magistráem tam chtějí vystavět další marakodrapy, aby byla situace ještě horší.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    VANEK: ja to rikam - zrusit magistralu az se dostavi mestskej okruh a dovnitr mesta (uvnitr mestskyho okruhu) zavest mytny.. ridicum se nesmi prizpusobovat a delat mesto "prujezdejsi" a stavet miliony dalsich pruhu.. ale prujezd mestem znesnadnit tak, aby radsi auto nechali na kraji prahy..
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    SAMMAEL: taky jsem nejdřív nadávala:-) uvidíme jak se to bude vyvíjet
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    IVUSHA: Aha, tak to bylo ono. Jen jsem, videl ze to popojizdi. V tom pripade beru zpet.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    SAMMAEL: já jela kolem8 hod a kolona byla kvůli bouračce v pravém pruhu
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    VANEK: A ta kolona na D1 od Průhonic byla jen náhoda?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jaké překvapení: http://novinky.cz/domaci/163948-zuzena-magistrala-prekvapila-kolaps-v-praze-se-nekona.html hLAVNĚ ŽE DOTEĎ VŠICHNI ODBORNÍCI VČETNĚ mOOSE SÝČKOVALI...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    XCHAOS: tunel je vždycky důkazem, že automobily zněčišťují ovzduší jako kráva. protože toho sajrajtu, co se z tunelů valí, je hafo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://praha.zeleni.cz/12094/clanek/kominy-blanky-desi-lidi-z-okoli/
    Tunel pražského okruhu bude mít odvětrávací průduchy. Místní stavby nechtějí, bojí se znečištění ovzduší
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    UNDERWORLD: no to asi ne v teto lokalite, ne? :-)
    WOLIZ
    WOLIZ --- ---
    SAMMAEL: neco nejdelsi ma... mozna nejdelsi zavesena delka z jednoho pylonu, taky se tech zavesenych mostu dela cim dal vic... a ja si tu informaci pamatuju z prednasky tak zhruba 3 roky zpatky, takze zas tak moc jisty si nejsem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam