• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARECEKMagazines & eBooks (Casopisy a knihy v pdf, epub, mobi...) - vymena a sdileni digitalniho ctiva
    Magazines & eBooks




  • Upload/Download casopisu, novin, e-books a dalsich veci v PDF(a CBR,CBZ...)

  • Pokud postujete napiste prosim [upload]+ nejakej popis at se da filtrovat. diky


  • :::WISHLIST:::

    CRUEL_ELLEGAN : MAXIM, Computer Arts Projects, CREW a comics HQ,
    THOMASC : futuremusic, veškeré tiskoviny o hudbě v angl., letectví a kousmonautika
    GOURYELLA : Level, score 1997 - 2000
    MOONCOCK : new scientist (leden - americky vydani)
    KEPASO : computer arts, computer arts projects a digital arts
    GOURYELLA : IBM AIX, YANTRA



    rozbalit záhlaví
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    JYRKA: SANTUS: JIMMI15: Díky za reakce. Přiznám, že jsem původně chtěl jen propojit MoonReader s Google Diskem a neřešit to další aplikací pro sdílení, tím spíš vzniká časem chaos než pořádek.

    Zkouším ten Calibre, nakonec to možná může být řešení, ale zajímá mě tohle:

    Po instalaci Calibre jsem tam nakopíroval všechny epuby z MoonReaderu. A evidentně se tam nenakopírovalo žádné info - má hodnocení, štítky… Takže tohle si zřejmě řeší každý program po svém někde bokem, což je přesně to, co bych nerad. Chci všechno info vidět i zadávat přímo v telefonu v MoonReaderu. Anebo ten Calibre pak při sdílení posílá i tyhle informace a uvidím je jak v Calibre, tak v MoonReaderu?

    Dokážete mi nějak stručně popsat, jak to sdílení knih a infa o nich probíhá? Nerad bych si v tom udělal totální zmatek nějakýma pokusama/omylama.

    Díky.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Calibre. Je to sice bloatware docela, UI je sileny, ale umi to presne to, co potrebuju. Hledam dlouho nejakou nahradu a nic poradnyho neexistuje. Ctu stridave v Kindlu a na iPhone v aplikaci Yomu Reader a tyhle svety propojit neni v podstate mozny. Nicmene vse mam ulozeny v iCloudu, coz vsechni dost ulehcuje.

    Moje tweaknuty Calibre vypada takto.

    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Umi, jakmile to je vystaveny na nejaky viditelny IP/domene tak se Moonreader dokaze pripojit (doma praktikuju) - Staci jen pridat v NetLibrary dalsi zdroj (dokonce tam maj cudlik "Calibre IP")
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Resim to pomoci Calibre. Nevim, jestli ma MoonReader propojeni s nim, vyzkousej to.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    nevím, jestli jsem se svým dotazem ve správném klubu, ale lepší jsem nenašel, tak zkusím: Používám výhradně formát epub a pro čtení/katalogizaci androidový program Moon Reader Pro.

    Rád bych si udělal v eboocích 1. pořádek a 2. backup.

    ad1) Pořádkem myslím „přidat ke knihám hodnocení, žánr, sérii…“ A k tomu se chci zeptat — tyhle informace (které mi nabízí Moon Reader Pro) se ukládají přímo do epub souboru, anebo si je čtecí program uchovává někde v sobě?

    ad2) Rád bych měl všechny epub soubory v telefonu, ale zároveň je měl i zazálohované na Google Disku tak, aby se automaticky updatovalo, když do telefonu nějakou eknihu přidám anebo smažu, připíšu nové hodnocení atd. MoonReder by to teoreticky měl umět, ale nedokážu přijít na to, jak to v něm udělat, ani se mi nedaří to vygooglit.

    Dokážete někdo poradit? Díky.
    PESAN
    PESAN --- ---
    Mám nějaký kredit na O2 knihovně, nevyužiju to a je třeba to vyčerpat. Dám to za polovic. Ať někdo čte nebo poslouchá místo mě.
    Stačí si vybrat e-knihy, audioknihy, časopisy o které máte zájem.
    Je tam cca 45 000 titulů na výběr

    Varianty doručení

    a) Dám Vám dám odkaz přímo na stránky O2 knihovna a tam si knihy sami stáhnete nebo pošlete do své čtečky. Doručuje se to jako dárek, nákup pro druhou osobu.

    b) Koupím a stáhnu. Pošlu Vám je ve všech formátech, které tam jsou. Běžně bývá pdf, epub, mobi a u audioknihy mp3. A Vy to pak můžete použít ve Vaší aplikaci či oblíbené čtečce.

    Platba převodem nebo osobně Praha.
    Nabídka platí do vyčerpání mého kreditu, což je tak cca 30 (audio) knih :-)
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    VECTOR: To comixology je soucasti Kindle Unlimited, nebo je to jeste nejake dalsi predplatne?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    XCIDAR: ja si platim prime za 79 mesicne (nevim jak to rozpocitavaj, puvodne jsem to kupoval v dolarech, pak v eurech, ted to strhavaj v korunach) Amazon ma prekvapive debilni stranky a prekvapive dobrou podporu, staci napsat ze mas Prime (a Prime Video a pokud alexu, tak jeste Music na jednom device), na supportu maj tomhle, jako vsichni, bordel, aktivujou Kindle Unlimited.
    Nebo pouzit VPN, ale to dost nabourava jednoduchost sluzby;)

    Nekdo Duna v el.verzi?
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Kindle Unlimited me z nejakyho duvodu nejde objednat, chtel jsem zkusit co tam maj, nabizi 3 mesice za 9.99, ale nejde mi to. Mam prime, je to ten duvod, nebo je to necim jinym a u nas to jeste neni dostupny?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nemate prosim nekdo Deti pulnoci? Nejde to v CZ koupit ani digitalne.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Ahoj,nema tu nekdo v pdf knihu od R. Trestikove "Kde jsi, když nejsi"??Dekuji.:-)
    KEJML
    KEJML --- ---
    ERGOSUM: To bohužel nejde, jde tam zastat jen e-mail končící na @kindke.com nebo @pbsync.com
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KEJML: Co to nechat poslat na libovolný tvůj e-mail. Mělo by to přijít jako příloha.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MILAZAJICEK: mně taky ne. Ale problém je v tom, že většinu světových práv na knihy drží cca 5 nakladatelských gigantů, případně agentur. Ty si diktují vše, včetně cen a podmínek.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JYRKA: A výsledkem jsou ebooky dražší než tištěná kniha a nemožnost koupit ebook ani tak dlouho jako papírovou knihu. Mě to v pořádku neprijde.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MILAZAJICEK: Nemluv prosím o aroganci, když nevíš, jak funguje vydavatelství. Oni to prostě prodávat dál nesmí, je to součástí standardní licenční smlouvy.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Nedávno jsem zjistil, že Respekt se vydává i v epub formátu, ale bohužel jediná forma distribuce, je nechat si ho posílat do Kindle přes e-mail na adresu @kindle.com (nebo jaký je ten formát), nebo obdobně do PocketBooku přes email @pbsync.com

    Bohužel Kobo, které mám já, podobnou službu nenabízí a Respekt žádnou formu podpory pro Kobo nechystá. Kindle ani PB jsem nikdy neměl, ale předpikládám, že bez čtečky tu jejich e-mailovou adresu získat nejde a i kdyby ano, asi bych z ní nedostal ten epub. Nebo se pletu a řešení existuje?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JUNGLER: Z nejakeho duvodu uz ebook neni v prodeji. Vyprodany ebook jen potvrzuje aroganci vydavatelstvi ktera nekdy castecne nekdy zcela nechapou pojem elektronicke knihy. Co jsem pochytil tak za pet dni by te knize melo skoncit hajeni a bude na forech k dispozici. Tak staci pockat kdyz koupit nejde. Euromedia se zda bude delat za pul roku dalsi vydani tak se chteli asi pojistit ze se proda papir.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    napadá někoho kde sehnat eknihu která se prostě nedá nikde koupit? Jde mi o třetí díl Kingsbridge serie od Kena Folleta - Ohnivý sloup. Fyzickou koupii koupit lze ale ebook zaboha nikde sehnat nemůžu. Bejval bych se uchýlil k uloz.to kde řeším ty žabomyší boje o práva k prodeji zapřičiňující nemožnost knihu legálně koupit ale uloz.to už bohužel nefachá. Mile rád za ebook zaplatím, jenom nevím kde :/
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, mam problem. Mam pdf soubor, v desktopu (win) mohu v Adobe Acrobat zvyraznovat text, ale nedovoli se mi to u stejneho dokumentu v Androidu. Nejake rady? Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam