• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOUZICKAWing/Ving/yong - chun/tsun/tjun - - cvicim/cvicil/budu cvicit
    Zkušenosti s různými organizacemi, mistry a instruktory tohoto rozvětveného bojového umění.
    Odkazy na články a zajímavá videa. Samozřejmě k tématu.
    rozbalit záhlaví
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    CYBEROOS: :DD .... myslim ze od 10 000,- do 24 000,- zalezi (s zebrinou nebo bez atd.)....tady kluci asi budou vedet vic :)
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    Tomick: mas moji plnou podporu :)) jinak premyslim jak opatrit drevenyho panaka za co nejrozumnejsich podminek : ) ani jsem necekal jak moc na to musim myslet : DDD
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    CYBEROOS: kurna uz muzu chodit.... a taky bych zasel, ale pockam asi az se odstehuju do Plzne :I ......
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    To vypada zajimave, dobra informace vedet kdo co cvici. Taky mozna nekdy k Romanovi zajdu ;)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    GANJAMAN: boli to i a rukavici hele:))

    jinak na ten pytel stacej dva kusy platna, prosit nekolikrat svisle i vodorovne a vznikly kapsy naplnit rejzi:)
    ale myslim ze klasickej pytel je lepsi/realistictejsi nez pevne neco u zdi

    jinak i v ramci vintsun.cz jsou velky rozdily, s Ladou Hodacem jsem cvicil hodne veci o citeni a energii, s Jirkou Hlinovskym drily a s Romanem k nemuz jezdim nejvc jedem spis reakce a rizeny sparringy
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    LOUZICKA: nechci zacinat zadnej flame, asi jsem te spatne pochopil. Rozhodne nechci nekoho napadat nebo si v diskuzich na nyxu posilovat svoje ego - na to uz jsem moc starej :-P.

    Mas pravdu, je potreba si nakym zpusobem overit jak ti to funguje. My kazdej trening aspon chvili cvicime udery na lapy. To je docela dobrej trening a i potom poznas jak kdo umi bouchnout. Pri volnejch utocich vetsinou ten kdo kreje dela retezaky na hrudnik - delame to takhle protoze nepouzivame rukavice a chranice a do obliceje by to bolelo ;]. I tak z toho mam obcas modriny.

    Taky jsem si poridil boxovaci pytel a doma na nem obcas trenuju (s rukavicema i bez), je vhodnej i pro kungfu udery, i kdyz ty boxersky na tom jdou lip. Pro kungfu je spis doporucovana pomucka pytel s nakou obilovinou co si povesis na zed (prodava to hayashi), to zatim nemam.

    Btw koukal jsem na stranky http://www.vingtsun.cz, a celkem me to zaujalo. Docela bych trening v naky skole kde to delaji tim "tvrdsim" zpusobem (chranice, escrima..?) rad vyzkousel. Jinak nejsem fanatickej zastance jednoho systemu, myslim ze je nejlepsi, aby si kazdej nasel svou cestu a vytvoril "vlastni styl" (mozna trochu ve stylu Bruce Leeho).

    Ja jsem delal driv aikido, chodej k nam lidi co delali karate, taewkondo, kickbox, atd.. Casto je ta tech lidech poznat co delali predtim a obcas se to vtipne doplnuje. Nemit tam ti lidi z taekwonda tak se nikdy nenaucim poradne kryt kopy. Myslim ze je dobry vyzkouset vic stylu a udelat si takovej celkovej obraz (a pripadne hledat ten "meta-styl" co maj vsechny skoly spolecnej...)
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    GANJAMAN: Me nejde vylozene o silu a rychlost a nikdy jsme to ani nerekl.
    Dobre asi jsou veci, ktere prijdou po case. Ale (zpet k te holce) kdyz civic s nekym, kdo ma devitky a tu rychlost tam nema, tak se mu asi nevyvinula za ta leta co to cvicil a tudiz je neco spatne.
    A nemusi se delat tvrde a realisticky,ale jestlize se dela tak mekce a pomalu, ze pak clovek ani nevi co je rychli a tvrdy pohyb tak to podle me neni dobre.
    A myslim ze trening jak lap-saa tak chi-saa ti pomuze natrenovat tu techniku, a mozna i to jak dat ranu telem. Ale kdyz to nejedes realisticky a ani to netrenujes treba na pytel(a nikdo po tobe ani nechce abys to trenoval) tak neverim ze se to najdnou v tobe zjevi, kdyz to bude potrebovat. Nebo jak teda vubec poznas, ze ted umis dat ranu?
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    LOUZICKA: No, jestli ti jde vylozene o silu a rychlost, tak by mozna bylo nejlepsi zkusit kickbox nebo tak neco... je sice pravda, ze i wingchun se da delat realisticky, tvrde, s chranicema a tak, ale neni to ten hlavni zpusob jak trenovat. Treba u nas se driv pouzivaly chranice na nohy, ale pak se od toho upustilo, protoze to nikoho nebolelo a vsichni to delali spatne.

    Rychlost a sila prichazi postupne hlavne pres cviceni lap-sao a chi-sao ve dvojicich. Sila do uderu prichazi pres koordinaci celyho tela, pokud to nekdo tlaci svalama, tak to dela spatne a vetsinou se pak spatne adaptuje na zmenu bojovy situace.
    Zase pokud to nekdo jenom tak "simra" a ma sice ruce ve spravny pozici ale uplne "chciply", tak je to taky k nicemu. Ruka musi mit spravnou pozici a taky spravny napeti, odpovidajici sile a smeru tlaku od protivnika. Tohle natrenovat trva roky, lidi co to delaj tak pet a vic let uz to zacinaji trochu zvladat.

    Nase skola ma tak cca 50 clenu, na treningu je vzdycky tak 10-30. Zkousi nas kolega sifu z Kladna, a u tech pokrocilejsich si s kazdym zacvici, aby zjistil jak na tom ten clovek je (heh, vetsinou te hned dostane, ale s tim se neda nic delat).

    Celkove si myslim, ze se to u nas dela docela poctive, ale neni to nic pro klasicky bitkare, ktery se chtej honem naucit bouchat. Drilovat tu samou techniku 1000krat dokola je docela vopruz pro lidi ktery tomu uplne nepropadli. Me to treba vyhovuje ze se dela porad to samy, ale nektery lidi to zacne po case nudit a odejdou. Kdo chcete klidne prijdte, treba se vam to taky zalibi.
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    A jaké jsou tréningy, jsou tam zkouskové semináře atd?
    Mě třeba na ewto vadilo, že tam se jen "šmrdlalo" ale nakou rychlost nebo sílu tě nikdy použít nedonutili. A pak cvičís holkou co má devítky,sice má dobrou nechniku a možná bych ji nikdy netrefil,ale když ona trefí mě tak si toho ani nevšimnu.
    A zkouškové semináře, hrůza a děs. Naženou do velký tělocvičny třeba 600 lidí a roztříděj je podle stupňů a nakonci jim to plošně daj nebo nedaj. Prostě řeknou: hmm tak jedničkáři dobry(cca 200 lidi) dvojkaři taky (cca 150 lidi) a trojkaři no ty nic moc ty si to daj znovu. A přitom je to třeba 100 různejch lidí od 5 ruznejch instruktoru.
    A pak prachy. Nechci hodnotit cenu, protoze neexistuje zadnej metr na cena/vykon u BU. Ale spis mi vadilo jak nosis ty prachy tomu instruktorovi, kterej te tam s tebou tráví čas atd a pak vidís jak se ty prachy sypou nahoru k tem mistrum nekde v nemecku atd. Ktery si pak za to poridej tohle: http://www.sifu-hage.de/cms/upload/bilder/langenzell3_gross.jpg
    Pak jeste,potom co zaplatis na rok dopredu, zacnou prudit at si koupis za (cca)4 kila triko. V pohode tak si koupis triko,jenze za chvili musis mit i ewto kalhoty a ty uz nestojen 4 ale asi 9 kil. A furt se to vsechno sype nahoru. Proste mi to fakt prijde jako organizace na vybýrani penez a tak me zajima jak je to jinde.

    Rozhovor s Bozdepem,ktery byl taky u ewto a pak jako vetsina dobrejch odesel, stezuje si tam na dost podobny veci.

    http://www.bojovaumeni.cz/bu//modules.php?name=News&file=article&sid=96
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    Ganjaman:rozhodne mam v planu se k vam prijit podivat : ) co jsem tak koukal jinde tak sem me to tanhle nejvic : ) takze uvidime jak to dopadne : )
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    Ja delam uz pres 3 roky Lok Yiu Wing Chun u sifu Petra Brunnera. Prijde mi, ze skola ma docela dobrou uroven - nektery lidi co tam chodej to delaj treba 10 a vic let. Lok Yiu se ucil primo u Yip Mana byl este nedavno na zivu a v kontaktu s nasim si-gungem, takze myslim ze to mame docela z prvni ruky. Pokud nekdo vahate jakou skolu si vybrat, tak urcite doporucuju se k nam aspon prijit podivat...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    k ewto sem nechodil,
    konfrontaci sem zazil spoustu, ale nejsem wingchunista, deam to jako doplnek k dalsim vecem, takze si z toho vybiram co mi sedne, ae treba sestavy neumim vubec zadny:)

    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: Jeste otázka. Jak dlouho to děláš? A už jsi zažil nějakou konfrontaci od té toby co to děláš?
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    CYBERKOTLIK: Tak to je hezka nahoda. Ja jsme tam prave zacal chodit. Na zizkove v utery a ctvrtek. Vede to Hlinovsky. Myslim ty treningy.
    Pripada mi, ze skoro kazdy z tech co se dostanou nekam vysoko, nakonec z EWTO odejde.
    A k EWTO jsi pred tim nechodil?

    http://www.bojovaumeni.cz/bu//modules.php?name=News&file=article&sid=96
    Vtipny clanek s Eminem Bozdepe, kde si celkem na EWTO stezuje.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ja osobne chodim na http://www.vingtsun.cz/

    jsou pod Heinrichem Pfafem, kterej dlouh leta pusobil v heidelbergu jako jeden z vyskokych sifu EWTO a ak sel dal.....pricmz ja sdilim jeho nazor, ze BU se maji vyvijet, a ne zustat zakonzervovana tak jak byla ve stredoveku
    jeho stranky jsou http://www.sifu-pfaff.com/ pricemz missing link ma byt chybejici clane, jenz spjuje svechna bojova umeni dohromady (henrich cvicil a sparoval s boxerama, judistama, ultimatnikama a pod, nez upgradoval svoje kung fu timhle smerem)
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    rok a půl jsem cvičil u EWTO, ktere jsem ale z nespokojenosti a i z financnich duvodu opustil. Záhy jsme zjistil, ruznych WT skol je jen po praze desitky. Tak me zajimaji vase nazory na ne a i na ewto atd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam