• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOUZICKAWing/Ving/yong - chun/tsun/tjun - - cvicim/cvicil/budu cvicit
    Zkušenosti s různými organizacemi, mistry a instruktory tohoto rozvětveného bojového umění.
    Odkazy na články a zajímavá videa. Samozřejmě k tématu.
    rozbalit záhlaví
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    Zabít se sám a pořádně je taky kung - fu. Číňani prý všemu, co někdo umí dobře říkají, že má dobré kung- fu a je jedno v čem.


    PIPO: To jo, kluci pepřáci jsou maséři, standartní sadomasochizmus:) TRX? No to bych doma použila jen jako věšák už z trucu, ale buchtičky si teda ujít nenechá!! To jsem zvědavá, se na nějakých zkouškách můžeš předvést, na návštěvě v hradci?
    PIPO
    PIPO --- ---
    ULRIK: a kurva, ja myslel, ze zrovna v tom jsem unikatni :P


    VIOOLA: no tak ja jsem zatim jeste maslo, ale ti co si nechali do xychtu nastrikat peprak jsou fakt krutý mástři :D
    kazdopadne jsem si dnes objednal trx tak te muzu pozvat za par mesicu na (brisni) buchticky :D
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    No já jsem schopnej se nechtěně zabít...:)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    PIPO: No tak super, nikdo si tu totiž o ničem nepovídá. Pojďme si říct jaký jsme zabijáci:D
    PIPO
    PIPO --- ---
    VIOOLA: ano je :-)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    TOM: No nekecej, fákt:D Máš nějakou šťavnatou? Si poslechnu:D
    TOM
    TOM --- ---
    VIOOLA: o něm kolují legendy :)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    Mno by mě zajmalo, jestli je tu někdo, kdo byl ted na táboře v Luštěnicích. Poznávací znamení "ROMAN BITTNER"...:D
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    ULRIK: souhlas vahovy kategorie nejsou pro nic za nic : )) dostal jsem uz ranu od 60 kg ktera mi otocila pouze hlavou a dostal jsem ranu od 110 kg hovada kdy jsem mel na par sekund temno ikdyz jsem nedostal KO :DD

    Tuhle debatu jsme resili i jinde a vysledek byl, cim lehci tim vetsi duraz na kvalitu techniky ale o to vetsi mrstnost, cim tezsi tim lepsi dynamika a pruraznost ale musi se pridat na pohyblivosti : )

    ideal je podle me dostat se mezi, coz ne vzdy telesny dispozice umoznuji, presto by to mel byt cil fyzicky :)
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    ja sem malej a lehkej...kdyz to nekudy nejde musim jinudy...a kdyz to jde rovnou, tak...to uz vsichni znate.)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    (a jo, má cenu trénovat, ne přehnaně filosofovat nad váhou chrousta :))
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    SOPTIK: Lehčí? Já ti nevím... Po roce můžu už něco...trochu...malinko...posuzovat a váha a síla prostě hrají roli. Je samozřejmé, že každý se bude přizpůsobovat svým dispozicím. Bude volit postup podle situace. Ale jakou mám zatím zkušenost já, pokud jsem těžší a silnější, musí se adaptovat protivník, nikoliv naopak.

    Já obecně nemám rád tyhle myšlenky a la "toto je systém, s nímž žena porazí i o padesát kilogramů silnějšího muže" (ať už jde o WCh nebo smrtící špagetový tanec(TM)). To zní jak z tradičního akčního filmu.
    Souhlasím, že je vcelku jedno, jestli je to chlap nebo ženská, jde jen o čísla, ne o to, jaké má kdo konektorky a hormony:) (víceméně)
    Ale platí, že nemusím vysázet pět přesných úderú a pečlivě se bránit, když vím, že tu osobu o 50kg lehčí jednou ranou sundám (a jinou třeba ne, je 50kg a 50kg) a ty malé pěstičky prostě nedělají to samé co chlapík, kterej má přes metr devadesát jako já a díky svalstvu brutální dynamiku.

    Pokud má někdo nevýhodu váhy a velikosti, musí se prostě adaptovat. Jasně, může mi prokopnout koleno...ale to už je ta adaptace. A to, že někdo jinej u toho nebude dělat krásný hoima WCh nebude nic ubírat na pravosti, když jednou ranou po linii pošle druhýho do zdi.

    Hm, to je písmenek...a rozlétaných myšlenek, to je pozdní hodinou:) Tak to zakončím slovy klasika - na velikosti záleží:)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    Nemuzu si pomoct, ale z WT mam pocit, ze je proste z hlediska realneho vyuziti v boji spis koncipovane pro lehci a rychlejsi typy - uplne jedno jestli chlap nebo zena.
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    Zajimava teorie to slysim teda poprvy :DDDD

    btw myslim ze jde o individualni pristup jendo na to co ma mezi nohama : )) Napr. v Aikidu jsme meli 150 cm holcinu co mela 50 KG a hodila by v pohode s 80kg chlapem (ozkouseno :DDD) a naopak na MMA jsem potkal holcinu ktera mela takovy takedowny ze jsem nechapal : ) jak rikam, nema cenu resit, cenu ma trenovat :DDD uz mlcim :DDDD
    PIPO
    PIPO --- ---
    Muj ucitel v irsku nam vzdy rikal, ze WT jde nejlepe dvou typum lidi... ozralejm a zenskejm. Duvod je, ze nemaji predpoklady pro tuhnuti a krasne plynou. Zeny maji tu vyhodu, ze zjisti, ze delaji neco spatne ihned a muzou trvde pracovat na naprave. Na druhou stranu typek, co vazi sto kilo a tlaci vse svalama, bude mit na vyssich urovnich problemy. Ne nadarmo se tvrdi, ze WT styl zalozila zena.

    Kazdopadne pro vyuku je dobre, pokud sparujes s nekym, kdo ma podobnou vahu. Sam mam lehce pres sedesat a typek na mem stupni je o dost vyssi a vazi devadesat. Takze to dost vysiluje a treba trenink boje na zemi, byl opravdu psycho a jsem rad, ze uz to mam za sebou :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NATURELL: jedna nesporna vyhoda zen je v tom, ze jsou vetsinou mnohem flexibilnejsi a tudiz se toho da v mnoha ohledech vyuzit. Kazdopadne prave u wingchun se klidne 100kg chlap proleti vzduchem od 50kg zeny, takze no problemo. Chce to hlavne makat ;)

    NATURELL
    NATURELL --- ---
    TAR: Bereš příliš osobně, tuhle diskuzi jsem vyvyolala já a jsem taky žena a taky cvičím.
    Mě osobně se mnohem lépe spáruje s chlapama taky prostě, je to věc každýho a každý tady napsal jen svou osobní zkušenost, nikoliv obecné odsouzení na účet ženského pohlaví...
    Nicméně drobnější většinou jsme, ale jak píšeš, můžeme bejt techničtější, rychlejší, dynamičtější, mnohdy i silnější, nebo taky ne
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    TAR: problem je v tom, ze v pripadnem boji je vaha a vyska hodne dulezitej faktor a rana od 100kg cloveka je zkratka jina nez rana od 50kg, a schopnost ustat to taky. takze chte nechte se to musi brat v uvahu...
    TAR
    TAR --- ---
    Jestli se mohu pridat do diskuze ...
    Nektere pristupy k tematu zena a bojova umeni/ sporty me opravdou stvou, hesla jako nezna pohlavi, celkova drobnost...nemyslim ze by tohle platilo jen na zeny , myslim ze prave tohle z nas delate. Delame bojova umeni protoze to chcem delat, chceme mit tvrdou ranu a umet to, muzem byt slabsi, ale o to treba rychlejsi, mit lepsi techniku....
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    amen.)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NATURELL: u nas uz holky nejsou, odesly studovat nebo toho jednoduse nechaly. Muzu za sebe rici, ze s holkama je to tezsi sparovat, protoze samo ji nechces nic udelat. Zalezi take na jejich pristupu, kdyz vidis, ze se snazi a nekam to postupuje, tak se snazis pomoci co to jde.

    Je to o technice a taky o kondicce, kdyz jsou obe, tak to jde docela dobre. Kdyz neni ani jedna, tak je to spatne, jak u holek tak u chlapu.

    Nejvice me stve, kdyz se ma trenovat neco a sparring dela neco jineho a snazi se ti "dokazat", ze je lepsi i kdyz mimo misu protoze se ma trenovat dana technika. A je jedno, kdyz je to holka nebo klucina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam