• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.

Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

"Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"

Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILTU: No jo, medvěd! syna absurdně bavilo, já u toho lezla po zdi :)))
    ILTU
    ILTU --- ---
    ANNIE: Od Dahla rozhodně Matylda, tu holky milovaly.
    Pak No jo, medvěd
    No jo, medvěd! - Hubert Schirneck - 2013 - Restorio.cz https://share.google/aJX8Yyl2KxvMLNbPZ
    Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa
    Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa - Juster Norton - 2013 - Restorio.cz https://share.google/RPY1sQAybI8sVXIvj
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANNIE: Erin hunter kočičí válečníci mi přijde fajn
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANNIE: od Dahla se dceři líbil Velikanánský krokodýl, ale Zdivočelé pohádky byly už moc, to jsme nedočetly.
    Zkusili jste už Děti z Bullerbynu nebo Medvídka Pú?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    napada mi Hilda ale to je komiks
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Prosím o doporučení. Dceři je 4 a půl a nějak se nám podařilo přeskočit kategorii dětských knížek, kde je hodně obrázků a málo textu. Naopak už zvládla knížky, kde obrázky téměř vůbec nebyly (původní Čaroděj ze země Oz, Karlík a továrna na čokoládu). Roald Dahl je určitě cesta, ale taky ne všechno, teď dočítáme Jakuba a obří broskev, ale třeba Moc hodný obr nedopadl. Tam už se bála.

Hledám tedy knížky s klidně složitějším příběhem, ale milejší náturou a hrdiny, se kterými se zvládne takhle malý dítě identifikovat. Astrid Lindgrenovou máme celkem pročtenou a vracíme se k ní. Poradíte, prosím? Já jsem trochu v koncích, náhodně lovím v knihovně, ale je to pořád pokus-omyl.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAJACHUNATA: jo, Korunní myslím v programu je. Mám pocit, že jsem to tam viděla, tak můžu pak poreferovat až ji zas otevřou.
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    ILTU: ja taky. ta knihovna je skvela, ale bohuzel nam rekli, ze v programu nejsou - byly jsme tam osobne
    ILTU
    ILTU --- ---
    MAJACHUNATA: A na Jezerku jsem dost sázela 🥺
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    MAJACHUNATA: pro ostatni jen varovani, mapa neznamena, ze tam ty knihovny opravdu jsou. Jezerka, Ostrcilovo namesti ani Zahrebska nic (ctvrta byla Korunni, ta je jen zavrena)
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    Diky, to je dostatecne blizko :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAJACHUNATA: jsme, ale chodíme do Ústřední na Mariánské náměstí. Není teda od Karláku tak daleko, jezdíme tam z Výtoně 17 nebo 2. :)
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    nejste nekdo z prazskych s detmi v programu Lovci perel?
    dcera si to nekde vyhlidla, ale uz asi ve 4 knihovnach, co jsou v mape jsme zjistili, ze v programu nejsou. Nevite o prazsky knihovne, co je? co nejblize karlaku. Diky
    FIFI
    FIFI --- ---
    IDLE: Diky!
    IDLE
    IDLE --- ---
    FIFI: Zima je první.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Prosím - kterým dílem Bernerové se začíná? Pokud si to pamatuji, tak to nebylo Jarem, je to tak? Nebylo to Podzimem?
    J0AQIM
    J0AQIM --- ---
    JANISKA: Jezerka je super. A docela pěkná je pro děti taky městská knihovna na Smíchově.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    kniha Řekni koleje! od Paseky, máte někdo zkušenost? kluci milují To je metro, cece, je to taky tak dobrý nebo ne?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    kolegovi sa narodila dcera, tak mu chcem dat ako darcek svoju najoblubenejsiu knihu, ale teda ten cenovy rozptyl je obrovsky :) do 500 este v poho ale 2000 za takuto knizku mi pride uz trochu extrem

https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=you%20are%20stardust&_sacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Život je smrtelně nebezpečný! – Vývoj života na Zemi od bakterií až k tobě – Reidar Müller | Nakladatelství Host
    https://www.hostbrno.cz/zivot-je-smrtelne-nebezpecny/

Od osmi let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam