• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    QUANTI: Co jsem to tak projizdela, tak tam bylo hodně knížek se školní tematikou a mě zas Erik nepřijde tak velký fanda školy. Zatím jsem vybrala jednu, kde dva kluci cestují o prázdninách kolem světa. Ale Astrid se nám líbila, to zas jo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SINSEMILLA: nevím jak pro kluka, ale "já chci taky do školy" bude myslím docela roztomile přínosné pro kluky s mladší sestřičkou :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LUSYM: da se objednat? :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: já vlastně zapomněla, že je celá ta řada první čtení, tak na to mrknu, ale kdybyste měli nějaký tip pro kluka, budu ráda
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz, máme doma prvňáka a chtěla bych mu k vánocům pořídit nějakou knížku, kterou by v brzké době mohl s pomocí louskat sám. Co doporučujete prosím?
    LUSYM
    LUSYM --- ---
    Ahojte, chtěla bych se podělit co jsme letos s pár přáteli vytvořili :)

    Nejoriginálnější dárek je ten, který nikdo jiný nemá

    Tenhle si navíc můžete upravit podle toho, komu jej budete dávat. Ať už pro holku ‍ nebo pro kluka ‍, vyberete barvu vlasů, jméno a můžete přidat látkovou postavičku Yksy — průvodce příběhem v plně ilustrované knížce , ve které je i několik kreativních úkolů!

    Cesta do vesmíru a zase zpátky domů , která ukazuje, že věda nemusí být nuda .


    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Aha, tak v tom to možná bude. Mně to přišlo divné.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LADAVAZA: já mám v novém vydání jednou "co koukáš" a na další stránce "co čumíš".
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Koupila jsem kamarádčině holčičce nový dotisk knihy Z deníku kocoura Modroočka a doma jí položila vedle mé staré salátovky z roku cca 1970. Já se moc nevyznám v tisku a ilustraci, ale ty kresby v novém vydání jsou jakoby "plošší" a je to hodně dané o fous jiným stínováním a tenčími čárami. No a pak jsem se podívala dovnitř a pro mě památná věta Sysla Brzobohátého "Co čumíš?" je přepsána na "Co koukáš?". Já se na to schválně podívala, protože jsem touhle kapitolu nedávno četla s dcerou a samotnou mě to "čumíš" překvapilo, ale přišlo mi v kontextu přijatelné a že ho není třeba nějak zkrášlovat. Ale v Albatrosu měli očividně jiný názor.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: ja ted nasi dospělou knihovnu chci probrat, ale zbavovat se ji rozhodne nehodlam, miluju ji. A detska je taky celkem velka, kus ji máme v obýváku a kus v pokojíčku. Ale knizky bereme do ruky denne.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Až vyrostu, budu mít barák s knihovnou - místností plnou knih, s pohodlným gaučem, krásnou lampou - a budu v ní trávit dlouhé zimní večery. Hrozně se na to těším! :-)

    Zatím navštěvujeme městskou knihovnu a v nákupech se snažím mírnit... Zachraňuje mě hlavně to, že se moc často do knihkupectví nedostanu. Ale Vánoce ani narozeniny se bez knižního dárku neobejdou :-)
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    MEDVED007: Tsss, každý intelektuál přece ví, ze dobrá knihovna, je nejlepší tepelná izolace :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANDREJKA: mám to jako Nienna - nejen dětských knížek už kupuju minimum. v dětství jsem snila o místnosti nacpané knihama a teď mě to totálně opustilo a vidím to jako naprostou zbytečnost - finanční i vzhledem k prostoru, protože kolik knížek člověk/dítě reálně vezme do ruky víc než jednou. my frčíme v knihovně, protože pražská je naprosto famózní. ale v cizině je to holt jiné :-(
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANDREJKA: To je super nápad s tím českým koutkem v knihovně, držím palce a dej vědět, jak se na to tvarili, zajímalo by mě to
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: vzhledem k tomu, že máme tři děti v knížkovém období (nejmladší je moc malá i na leporelo, tak dostane pod stromeček aspoň knížku do vany :-) , se snažím nakupovat nové knížky už jen na Vánoce (pro každého dvě) nebo k narozeninám - jenže krom nás knížky dětem koupí občas i někdo jiný, plus občas se prostě odolat nedá, no a pak je tu kolekce dětských knížek po mně...
    začínám plánovat vestavnou skříň do pokoje holek (přes celou delší stěnu pokoje, jako jediný úložný prostor), a její součástí rozhodně bude i HODNĚ poliček na knížky :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANDREJKA: NIENNA: Podpisuju knihovnu. Máme to do pěkných knihoven bohužel dost daleko, tak je to vždycky svátek - ale stojí to za to! Doporučuju vyhlídnout si nějakou pobočku s pěkným oddělením pro děti, je to pak příjemně strávený čas pro všechny zúčastněné.

    I tak knížky nakupujeme, a dostáváme, a je jich moc. Příliš moc. Snažím se průběžně to probírat a ty, které nejsou nic moc, posílat dál - ať už adresně nějakým jiným dětem, nebo máme tady na nádraží knihovničku kam lidé nosí a odkud si berou knížky. Což je další zdroj knížek do domu, ale co se dá dělat :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANDREJKA: Stejný problém řeším knihovnou.... Kupuju pak už jen to, co vím, že je držák... takže cca 5 ks za rok...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANDREJKA: radeji nepocitam, kolik bych chtela koupit knizek a uz vubec nepocitam, kolik jich koupim.
    FIFI
    FIFI --- ---
    FIFI: pardon, to nebylo pro AnnuWa
    FIFI
    FIFI --- ---
    LADY_MYSKA:
    ANNAWA: vypada to na 1.11:
    Moliére - Renáta Fučíková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/234059/moliere/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam