• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYUhodni zvíře
    Uhodni zvíře podle obrázku, popisu, charakteristického chování, zvuku...

Pravidla hry:
    1. Vyhledávání odpovědí na Internetu (Google, Seznam, Wikipedia, etc.) se zakazuje. Když nemáš ani trochu tušení, neodpovídej. Toto je vědomostní soutěž, nikoliv kdo je větší guru ve vyhledávání informací.
    2. Otázka se zadává tučným fontem.
    3. Každý může hádat pouze jednou, zadavatel však smí dát druhou (třetí, čtvrtou) šanci.
    4. Otázku zadávejte tak, aby byla jednoznačná odpověď. Pokud bude správných odpovědí více, bere se za správnou tu, kterou měl na mysli zadavatel.
    5. Přesně zadejte, na co chcete odpověď, například zda stačí jen rodové jméno (andulka) nebo i druhové jméno (andulka vlnkovaná) nebo rasu/plemeno (Čivava) a tak dále...
    6. Pokud víte, že nebudete delší dobu na Nyxu, napište správnou odpověď do pošty správci auditoria.
    7. Zadávající může poskytnout v průběhu hádání další klíče k uhádnutí zvířete, tím se automaticky restartují všechna dosavadní hádání a všichni mohou hádat znovu.
    8. Pokud bude otázka nezodpovězena do 24 hodin, správce si vymiňuje právo otázku zrušit.
    9. Další otázku zadává osoba, která předtím správně uhodla zvíře. Prosím nehádejte, pokud nebudete schopni v co nejkratší době od potvrzení správnosti zadat další otázku. Pokud nebude zadána další otázka do 2 hodin, smí zadat kdokoliv jiný.
    10. Osoba, která správně odpověděla, zároveň na další řádek napíše tučným fontem své jméno a BOD. Tedy například takto MISERY BOD nebo BOD MISERY
    11. Hru si užívejte a nehádejte se :-)

Tučný font se dělá takto: <b> Sem patří text, který má být tučně </b>
    rozbalit záhlaví
    HADATI
    HADATI --- ---
    NORDSSON: Tak jsem si to zvíře vygooglil a můžu říct, že jsem takové pojmenování nikdy neslyšel. Pro mě je cibetka jako cibetka :-)
    FIN
    FIN --- ---
    NORDSSON: nemá náhodou takový střapatě-štětečkovitý ušiska? (že by binturong?)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    NORDSSON: Tak jsem si to našla ve slovníku a o tom jsem v životě neslyšela...:)))
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CELLINDRA: aha, no tak já znám p. červenou jen jako red panda :)

každopádně dobrá:
    anglicky je hádané zvíře nazýváno bearcat
    (ačkoliv koukám, že to teda asi nebude tak velká nápověda, jak jsem si myslel, takže přihodím ještě něco a pak si zase chvíli lámejte hlavy:)
    velikost těla je cca 60 - 100 cm + přibližně stejně dlouhý zmiňovaný ocas, hmotnost se pohybuje asi mezi 20 a 25 kg, samice bývají tak o 20% větší a těžší než samci a jsou i dominantní
    zvířeti patří tato lebka:

CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    NORDSSON: Co já vim... ale řekne se "cat bear", což by odpovídalo tvé nápovědě. :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CELLINDRA: panda červená je medvídkovitá šelma - ne cibetkovitá
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    HADATI: káva se nedělá "z cibetek" :DDD některý druhy cibetek ta kávová zrna sežerou, ona projdou jejich zažívacím traktem a poté z nich zase vypadnou - a potom jsou sebrána a dál zpracována a údajně je to nejlahodnější kafe (a rozhodně nejdražší - já ho ovšem nikdy nepil, takže to nemůžu posoudit)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Panda červená? (Cat bear)
    HADATI
    HADATI --- ---
    Ale to asi nebude cibetka, to už bych asi měl bod. Ne, bez goolu už víc nedám.
    HADATI
    HADATI --- ---
    NORDSSON: Přesný název asi nedám. Vím, že se dělá káva z cibetek (před nedávnem dost překvapivé zjištění, které mě ujistilo, že kávu fakticky pít nemusím :-)). Cibetka skvrnitá?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    KOCKUT23: takový zvíře neznám :)
    _AMBRA_: ne
    HADATI: jedná se o čeleď cibetkovitých a podčeleď cibetek
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    (stejně tak i jedno z jeho latinských jmen vypovídá něco o vzhledové podobnosti s medvědy)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    v angličtině je lidově nazýván názvem (který nehodlám takhle rychle prozradit), jenž odkazuje na jeho vzhled - naše zvíře vypadá trochu jako kříženec medvěda a kočky
    HADATI
    HADATI --- ---
    NORDSSON: Cibetka?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    NORDSSON: neco jako lemur? (nahod napovedu .)
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    NORDSSON: opičůt? :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    NORDSSON: nejaka vačice?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    tak já zkusim bejt tentokrát trochu tajemnější:
    Zvíře z oblasti JV Asie (hlavně Indonesie). Zajímavé je svým ocasem, který umí něco, co v jeho řádu není rozhodně obvyklé (tu samou věc umí už pouze jeden další druh z tohoto řádu). Jeho příbuzní jsou známí díky neobvyklé "úpravě" kávových zrn. Ve své domovině není ani příliš ohrožen - domorodci občas bývá chován jako domácí zvíře. Ačkoliv na to úplně nevypadá, tak umí i skákat a plavat (takže občas loví i ryby - jinak by se dal označit za všežravce).

NORDSSON BOD

MISERY
    MISERY --- ---
    NORDSSON: spravne, zadavej :)

a jeste bod pro mne MISERY BOD
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    veleštír obrovský?
    MISERY
    MISERY --- ---
    Pravděpodobně největší ze svého rodu. Největší exemplář tohoto druhu měřil 230 mm. Má velká klepeta pokrytá hrboly a chloupky. V zajetí je nutné chovat je ve skupinách více než dvou jedinců. Jinak mohou zahynout steskem. Prosila bych rodové i druhové jméno, česky nebo latinsky (jak je libo).
    MISERY
    MISERY --- ---
    HOFFMI: to nevadi, alespon se to tu provetra, dam taky neco lehciho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam