• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYUhodni zvíře
    Uhodni zvíře podle obrázku, popisu, charakteristického chování, zvuku...

Pravidla hry:
    1. Vyhledávání odpovědí na Internetu (Google, Seznam, Wikipedia, etc.) se zakazuje. Když nemáš ani trochu tušení, neodpovídej. Toto je vědomostní soutěž, nikoliv kdo je větší guru ve vyhledávání informací.
    2. Otázka se zadává tučným fontem.
    3. Každý může hádat pouze jednou, zadavatel však smí dát druhou (třetí, čtvrtou) šanci.
    4. Otázku zadávejte tak, aby byla jednoznačná odpověď. Pokud bude správných odpovědí více, bere se za správnou tu, kterou měl na mysli zadavatel.
    5. Přesně zadejte, na co chcete odpověď, například zda stačí jen rodové jméno (andulka) nebo i druhové jméno (andulka vlnkovaná) nebo rasu/plemeno (Čivava) a tak dále...
    6. Pokud víte, že nebudete delší dobu na Nyxu, napište správnou odpověď do pošty správci auditoria.
    7. Zadávající může poskytnout v průběhu hádání další klíče k uhádnutí zvířete, tím se automaticky restartují všechna dosavadní hádání a všichni mohou hádat znovu.
    8. Pokud bude otázka nezodpovězena do 24 hodin, správce si vymiňuje právo otázku zrušit.
    9. Další otázku zadává osoba, která předtím správně uhodla zvíře. Prosím nehádejte, pokud nebudete schopni v co nejkratší době od potvrzení správnosti zadat další otázku. Pokud nebude zadána další otázka do 2 hodin, smí zadat kdokoliv jiný.
    10. Osoba, která správně odpověděla, zároveň na další řádek napíše tučným fontem své jméno a BOD. Tedy například takto MISERY BOD nebo BOD MISERY
    11. Hru si užívejte a nehádejte se :-)

Tučný font se dělá takto: <b> Sem patří text, který má být tučně </b>
    rozbalit záhlaví
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    FIN: aha, tak o kuprejovi jsem četl akorát v Saole :)
    FIN
    FIN --- ---
    vzdávám se, bez bodu: Kuprej (Bos sauveli)

někdo zadejte.
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    FIN: tak to jsem asi nikdy neviděl, možná že jsem slyšel jeho jméno (které ale nevím)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIN: jasně, já přesně dle popisu věděla, co mysolíš, ale že bych si vzpomněla na nazev? Ani nahodou :)
    FIN
    FIN --- ---
    asi nejpozději objevený velký savec vůbec
    FIN
    FIN --- ---
    CAMELLA: já myslím, že jsem prakticky přesně řekl, co to je :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIN: Ono je to fakt těžký, ja jsem nakonec nevydržela a vysledek vygooglila, páč mě to zajimalo. Max. můžeš ještě hodit obrázek ...
    FIN
    FIN --- ---
    Do Paříže odjel s trofejí a jedním odchyceným exemplářem. Nově popsaný druh nazval po svém příteli...

a víc už to asi nepůjde, se obávám.
    FIN
    FIN --- ---
    v kampučii...???
    3L1NK4
    3L1NK4 --- ---
    bizon?
    FIN
    FIN --- ---
    V polovině 30. let podnikl studijní cestu do Kampučie, kde pobýval u svého přítele, veterináře Sauvela. U něj si všiml zajímavé trofeje. Zjistil, že patří turu, vyskytujícímu se ve zdejším okolí.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: bod
    FIN
    FIN --- ---
    upřímně: kolik antilop váží až 900 kg a vláčí kožní lalok málem po zemi?
    DEMIURG
    DEMIURG --- ---
    antilopa kudu
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FIN: viz bod 10 pravidiel - ty sam si pises body ;)
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    FIN: antilopa losí?
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    to mam ještě za tu impalu..
    FIN
    FIN --- ---
    Samci dorůstají ke 190 cm kohoutkové výšky, samice 140 cm. Váha dospělého samce může dosáhnout až 900 kg. Jedná se o poměrně štíhlé zvíře na vysokých nohách a s výrazným hrbem na hřbetě. Velmi silně bývá vyvinut kožní lalok, který sahá od brady až do středu břicha. U některých samců je vyvinut tak, že ho zvíře otírá o travní porost pod sebou. Jedná se o kriticky ohrožený druh. Zvíře popsal Achille Urbain v roce 1937 (toho času byl ředitelem pařížské zoologické zahrady).
    FIN
    FIN --- ---
    HOFFMI: spíš bys ten bod měla dát mně, řekl bych...
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    HOFFMI BOD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam