• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IGRACEKRasterbator - z obrazku rovnou na stenu
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    IGRACEK: ok. poslem posly.
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KEPASO: neni nic jednodussiho nez napsat developerum, u opensource softu se nebojim, ze by se toho nikdo nechopil... udelejte neco pro ostatni a napiste jim ;]
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    CAPTAIN_TACUD: taky nechapu proc tam neni volba na vytisk orezovych znacek :(.
    CZCORE
    CZCORE --- ---
    KIWWWI: hodně dobrý
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KIWWWI: sinfest nejvic! super :]
    KIWWWI
    KIWWWI --- ---
    Tak jsem to dneska zkusila, vytiskla a napajcovala na stěnu a s výsledkem jsem docela spokojená..pravda, sem tam mi to taky o 2mm ujelo, ale není to tak moc poznat. Moc jsem se s tím nepárala a nalepila to obyč lepidlem Kores v tubě, šlo to fajně a za 20 minut hotovo. Teď jen jestli vydrží. Vyšlo to na 4x5 A4, 77 šířka 141 výška;

A tady předloha: http://www.sinfest.net/comikaze/comics/2007-06-17.gif
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    EMIS: vcera jsem lepil jednu vec podle toho navodu na http://posterazor.sourceforge.net/ a ujel mi jeden dil asi o centak, je to dost neprakticky, stracilo by aby se udelala malinkata znacka pod dilem presne kde se ma prilozit a lepit, takhle to ujede nejak vzdycky.
    EMIS
    EMIS --- ---
    KEPASO: Tak sup do toho, prakticke zkusenosti s lepenim by se hodily :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    IGRACEK: to uz je trosku moc :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    EMIS: ja sem ho pouzil na jednu vec, ktera mi ovsem lezi ve skrini :( a cekam kdy zvednu prdel a nalepim to na zed.
    EMIS
    EMIS --- ---
    KEPASO: aha ja to nezkoumal, jen jsem hledal na eng webech neco ohledne lepeni a tohle mi prislo nahodou pod ruku.

EMIR_KGB: tj, ale kde ho sehnat. Mozna ty desky co pouzivaj na zatepleni, ale to asi nebude uplne levne.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    jooo polystyren zni jeste lip, akorat se spatne shanej naky velky zadaco
    EMIR_KGB
    EMIR_KGB --- ---
    a co takhle ten obrazek pridelat na velky polystyren a bude to mit i prostorovy efekt....samozrejme u mensich obrazku
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    EMIS: u nej musis pouzit fotku ve velkym formatu. nevytvari poloton. proste jen rozseka obrovskou fotku na mensi kusy.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    a co hodne velekej karton, na ten nalepit jakymkoliv lepidlem a pak uz jen pritlouct rohy
    EMIS
    EMIS --- ---
    jeste jeden programek http://posterazor.sourceforge.net/
    tentokrat open source i s verzi pro linux
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    KEPASO: aby se ti dve vetsi k sobe prilepeny papirovy plochy nekrabatili, musis dbat na smer vlakna v papiru (smer varoby - pricna a podelna vlakna). ted jak to srozumitelne vysvetlit bez ukazky...test provedes asi tak: papir pridr dlani cca 5 cm od okraje a druhou rukou jemne ohybej - toto proved po delce i sirce papiru. u te strany, kde je odpor papiru pri ohybu mensi je smer vlakna rovnobezny. poznac si smer tuzkou..takto lze ohybat i u tvrde lepenky, jen to jde hur...kdyz prilepis dve plochy se souhlasnym smerem vlakna, nebudou se kroutit.
    bohuzel u kanc. papiru nemusi platit smer vlakna na vsech papirech stejny (zalezi jak to rezali), tkze v tiskarne ti to asi tezko budou zkoumat...

no a co zaves udelat potom jako nejaky obraz? napr pomoci vlasce
    EMIS
    EMIS --- ---
    No, ze to nepude dolu je mi celkem jedno. Spis me desi varianta ze to pude dolu prubezne a samo. Jeste me napadlo, zkusit nakej silikon pouzivanej ve stavebnictvi. Toho je kupa a nejsou ani moc drahy. Ta zvejka je dobra, ale zas kdyby to melo ty papiry promastit, tak to asi bude vypadat divne ne?
    KLA
    KLA --- ---
    kdysi davno ve svem detskem pokojicku jsem si lepila papiry na zed obycejnym tuhym kancelarskymlepidlem,papir to nekrabatilo a drzel vyborne... je sice pravda ze se to dost blbe davalo dolu,ale jinak v pohode
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    IGRACEK: lino? no to neblazni. to se bude kroutit. rikam lepenka, krytina, nebo nejaky tabule z papirove drti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam