• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIREBORNEGhettolege - Crosstalks
    UFOSS
    UFOSS --- ---
    [ Diskuze na téma svobodné kultury / konferenceconference / 5.11.2013 / CR - Praha - klub Cross, P7 - kavárna ]

    Otevřenou diskusi rozehrají dokumentarista Jan Šípek a vizuální umělec Kryštof Pešek.

    Diskuze na téma svobodné kultury (FREE CULTURE) jako obecného pojmu i stejnojmenné knihy jednoho ze zakladatelů iniciativy Creative Commons, Lawrence Lessiga. Problematika patentovaných softwarů, soukromě vlastněných vědomostí a restrikcí k užívání děl se v informačním věku, více než kdy předtím, stávají překážkou přirozeného kulturního rozvoje ve společnosti. Jestliže je informační veřejný prostor vystavěn na kódu, do jaké míry je legitimní jej soukromě vlastnit?

    Večer je připraven ve spolupráci s Centrem audiovizuálních studií FAMU.

    VSTUP ZDARMA

    UFOSS
    UFOSS --- ---
    [ Volby 2013 - budete někoho volit? / ostatniother / 22.10.2013 / CR - Praha - klub Cross, P7 - kavárna ]

    diskuze o předčasných parlamentních volbách

    Má smysl smysl volit? Můžou volby něco změnit? Tři dny před předčasnými volbami jsme pozvali dvě kandidátky, které se ucházejí o vaší podporu. Za Zelené přijala pozvání Lucia Zachariášová, expertka na rovné příležitosti, která kandiduje v Praze. A za Piráty výtvarnice Dominika Michailidu, která vede středočeskou kandidátku Pirátské strany. Výsledek politického duelu ovlivní samozřejmě i vaše otázky.

    VSTUP ZDARMA

    [ Gaza – vězení pod širým nebem / ostatniother / 29.10.2013 / CR - Praha - klub Cross, P7 - kavárna ]

    O svých zkušenostech z Gazy bude vyprávět Češka, která se z pásma nedávno vrátila, pPřednášku doplní komentované fotografie a krátká videa.

    O svých zkušenostech z Gazy bude vyprávět Češka, která se z pásma nedávno vrátila: o každodenním životě v podmínkách blokády, situaci farmářů v nárazníkové zóně a rybářů na moři, tunelech v Rafáhu a uzavřené hranici, o akutním nedostatku pitné vody, hluku generátorů, F16tek a dronů, ale také o středomořské atmosféře a bohaté kultuře Palestinců. O lidskosti, hrdosti a naději lidí žijících na území o velikosti Bratislavy, z nichž 70 procent jsou uprchlíci a více než 40 procent děti do čtrnácti let. Přednášku doplní komentované fotografie a krátká videa.

    Organizuje ISM (http://ism-czech.org).

    VSTUP ZDARMA

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam