• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAFIMO
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    já tu mám taky jedny, křiklavý a svítivý...žádný extra umění, ale já mám prostě ráda jednoduchý věci :o)



    PIZMA
    PIZMA --- ---
    RBLS: tak ty se mi líběj!!!:) (ale nesedí mi tam trochu ty skleněné korálky, kdyby byly taky z fima, nebo alespoň ze dřeva...)
    RBLS
    RBLS --- ---
    až budu objednávat fimo, koupim i toto, ozkoušim a pak ukážu. :)
    KLA
    KLA --- ---
    RBLS: jo to je zajímavá věc... Dá se s tím dělat strašně moc věcí, ale chceto dost cviku nežse naučíš dělat takovou konzistenci jakou potřebuješ...
    RBLS
    RBLS --- ---
    link už nemám, je to tak týden a klikala jsem na další a další odkazy. Těžko bych to našla. Ale toto je ončo. Takže tekuté fimo. Děkují :)
    KLA
    KLA --- ---
    RBLS: máš link na to video?
    Jinak s větším množstvím tekutýho fima to určitě jde... jestli myslíš takovouhle konzistenci

    RBLS
    RBLS --- ---
    nedávno jsem někde viděla video kde do fima nakapali nějakou vodičku a fimo se naředilo na krémovou konzistenci. Nevíte co by to mohlo být za vodičku / spešl tekutinku na fimo?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    DENULE: co na tom chces studovat? proste udelas hadka pozadovaneho prumeru a s tim si pracujes=) akorat doporucuju mit pri ruce posuvny merak - na kontrolu prumeru, aspon pribliznou....
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    DENULE: v poradku, tak to uz je tvuj boj...ja jen kdybys o tom nahodou nevedela
    DENULE
    DENULE --- ---
    PSYCHEE: Jo ;-)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    DENULE: tohle mas predpokladam nastudovany? http://www.tunnels.cz/?pos=clanky&clanek=21
    DENULE
    DENULE --- ---
    Ahoj, co se tyce fima jsem zacatecnik a rada bych chtela vyzkouset roztahovaky. Bohuzel tady v diskuzi ani na netu, nemuzu najit, zadny navod na ne. Dekuju moc za pripadnou radu :-)
    SVETLO
    SVETLO --- ---
    GATTA_NERA:
    ja mam doma tropuby dve..jednu na vareni, plynovou, ta se na Fimo nehodi a jednu minielektrickou na Fimo. Spravne by se to nemelo michat, i kdyz to lidi delaj...stejne tak nepouzijes strojek na testoviny na jidlo, kdyz ho pouzivas na Fimo, zejo. Troubu na Fimo nemam ani v obytny casti baraku, aby sem to furt nemusela vetrat, mam dilnicku.
    KLA
    KLA --- ---
    1PIFKO
    1PIFKO --- ---
    GATTA_NERA: zabil/a

    jinak já taky peču fimo v 1 troubě a všichni FIMOKAMARÁDI taky...což samozdřejmně nic neznamená:D ale žijem bez příznaků poškození
    KLA
    KLA --- ---
    ELANORKA: mám remosku
    PSYCHEE: podloženou ne,každej ať si dělá co chce, ale já to tedariskovat nebudu, svýho zdravísi celkem vážím
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PSYCHEE: tak jasně v největším ohrožení jsou lidé na dialýze, v nemocnici, děti co olizují nevhodné hračky a ženy používající nevhodné vibrátory :))
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    GATTA_NERA: no tak ja uz pouzivam nahodou v podstate jen cenit ,)
    diskuze pod timhle clankem http://www.fler.cz/blog/fimo-jeho-nevhodnost-jako-roztahovaky-do-usi obshuje prispevek, ktery rika, ze ani Fimo od roku 2006 uz neobsahuje ftalaty.....overovat to nebudu, ale treba se nekomu bude chtit...

    nicmene ftalaty obsahuje hromada veci kolem nas, dokonce uz i materske mleko. moje stanovisko je, ze dodrzeni teploty a casu pri peceni a vetrani je pri obcasnem peceni Fima ok.

    kdo se boji ftalatu, ten by se mel rozloucit s veskerymi predmety z PVC, tedy i v ramci zdravotni pece, jako treba hadicky, taky s plastenkami, holinkami atd ,)

    viz
    Mechanismus vstřebávání ftalátů:

    * Vdechováním: Ftaláty představují 30 až 51% hmotnostní podíl PVC. Jelikož ftaláty nejsou v PVC pevně vázány, uvolňují se do ovzduší. Následně jsou vdechovány a plícemi se dostávají do krve.[zdroj?] Příklady kontaminace: holínky, pláštěnky, plastové ubrusy, často takzvaně gelové erotické pomůcky, PVC linoleum, interiéry některých automobilů.
    * Sliznicí: Přímým kontaktem se sliznicí jsou ftaláty přenášeny opět rovnou do krve, což může být rozhodující právě u takzvaně gelových erotických pomůcek, anebo u některých zdravotnických pomůcek.
    * potravou: Většinou se týká potravin balených do PVC (například stále Termix — viz spodní strana obalu), nebo zahradních hadic které jsou vyrobeny z PVC. Vodovodní roury a hadice hojně využívané v zemědělství jsou také často z PVC.[zdroj?]

    Ftaláty - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Ftal%C3%A1ty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam