• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MORPED: KAIAFOX: Já znám označení turkáčky/ tepláčky. Mám je kdyžtak od yháčka a jsem moc spokojená. Jinak u extendorů bacha na to, že existujou různý typy patentek a může se stát, že koupíš extendor, jehož patentky ti k bodýčkům nesedí. Proto je dobrý vzít s sebou na nákup extendoru nějaký "typický" body. Asi nejuniverzálnější (sedí mi na C&A a H&M) se mi zdá extendor manymonths.
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAIAFOX: nejlepsi na latkovani jsou odycka z hmka. Jsou pekne jakoby narasene a vydrzi dlouho,plus ten extendor. No a taky hodne firem,co sijou latkove plenky sijou taky kalhoty (prdelacky tomu rikaji)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NAKALUZICHOLEJ: Diky moc :). O existenci teto vychytavky jsem nemela tuseni.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Koupila jsem sadu Bambino mio miosoft (od narozeni po nocnik)..pouzivate je nektera? A proboha, do ceho ty deti oblikate? Mam plnou skrin hadriku, bodycek, dupacek a s tou obri plenou se mi vejde tak do procenta. Pocitam, ze tohle je "problem" u vsech latkovek. Vyrobci obleceni s tim asi jaksi nepocitaji.. Vzit vetsi velikost se jevi jako logicka, ale bohuzel narazi v sirce, kdy v tom syn plave a z vystrihu mu lezou ramena, coz je naprd..
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JANISKA: tak u toho to platí asi taky - co jeden nevnímá, druhej nesnese. Ale podstatný asi imho je nakonec to, jak si ta plena, at už parfémovaná nebo ne, sedne s pachem konkrétního dítěte a s citlivostí konkrétního nosu rodiče. A to je těžký předvídat.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SEBIEN: Já jsem to četla tak, že plena smrdí = plena je chemicky parfemovaná.

Kdyžtak moje známá si pochvalovala tyhle http://www.branakdetem.cz/moltex-nature-newborn-2-4-kg.htm
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Když už kupuju jednorázové pleny, tak Bybylove z DM a nebo Babydream z Rosmanna. Jsou dost podobné. Nesmrdí ani jedny.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    MISERY: Ja do porodnice kupovala DM Babylove a spokojenost. Prvne jsem kupovala tu Eko verzi, ted uz ty klasicky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MISERY: ja nemam skoro zadny jednorazovkovy zkusenosti, ale jestli ti smrdi ta chemie, tak Kikko eko. Jsou z kukurice, kompostovatelny a jsou cejtit spis jako mokry piliny. Podle me je to i lepsi pro to miminko, nez nejakej hnusnej gel. Maj je ve vetsich DM a pak v brane k detem a diteti v satku. Akorat jsou drahy, coz snad u toho jednoho baliku do porodnice nevadi.
    Ja budu brat rovnou ctverce.
    MISERY
    MISERY --- ---
    SEBIEN: Já bohužel cítím snad všechno, jak blbě vidím, tak čich mám až moc dobrej :D
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRISSIE: Jaký to jsou netuším, já se v tom zatím vůbec nevyznám, jsem ráda, že se už trochu vyznám v těch látkovejch (alespoň teoreticky) :-D
    ZU_22: Super, Albert tu máme kousek. Sice tam nikdy nechodím, protože Albert ráda nemám, ale tu jednu návštěvu pro balík plen asi zvládnu :-D
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MISERY: to je těžký, co jednomu smrdí, druhej necítí. Nám s mužem zrovna smrděly ty z Lídlu. Ale ty nejmenší jsem pro obě holky měla z DM, protože jsme to měli nejblíž. A u nás dobrý.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    MISERY: pampers urcite smrdi i zelene :) za me teda Albert smouli pleny ve vsech smerech nej, lepsi i nez ty tesco...ty z lidla protekaji, aspon mam takovou zkusenost :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MISERY: LIDL asi 3-5 měsíců zpátky změnil dodavatele, minimálně u jedné části plen, a ty nové jsou v licenci Pampers.
    Pampers ti smrdí všechny, nebo jen ty oranžové? Ty jsou prý peklo, zelené prý tolik nesmrdí.

Jinak za mě, úplně nejlepší bývaly Huggies newborn s organickou bavlnou, ale mám takový pocit, že ty už v ČR nejdou sehnat.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jaké jednorázové plenky byste doporučily do porodnice? Někdo mi chválil lidlovské, což by bylo fajn, protože máme věci z lidlu rádi, ale pak jsem četla recenze a je to tak 50/50. V porodnici se mi látkovat nechce, protože nechci muže zbytečně prudit s odvážením plen, navíc, když sama pořádně nevím, co všechno s tím bude potřeba udělat, aby se to správně vypralo. Ale chtěla bych nějaké kvalitní jednorázovky a hlavně, aby nesmrděly. Když někde cítím pampersku, tak mi navaluje :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Tak já jsem právě oželela na celé léto látkovky a i v těch děsných vedrech ji v tom držela. Kupodivu se netvářila, že by jí to vadilo. Ale lepší se to :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: já byla připravená oželet (na čas) látkovky a dávat jí to, ale ještě jsem zkusila, zda se to nezlepší samo, se šátkem a plenama, nemělo to moc blbý, a stačilo to.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNAWA: Tak to bylo rychlé. Dcera jí má ještě teď v osmi měsících. Sice už ne na spaní a to přiznávám, že jí nedávám, protože mántak naducanou plínu, že to nejde.
    U nás to tedy zdědil i syn, ale ne tak silně.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DALEEN: a holky to dědí casteji. Tři kluci nic, Josefína nosila decku, ale už to má ok. Teda nosila, priznavam, vsadila jsem nakonec spis na široké balení a satek, v decce blila jak Amina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam