• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    COURT: Celulózové jsem normálně prala, daly tak 10 cyklů.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COURT: Aha, takhle. No, rozhodně je to užitečný. Jen nevím, kolikrát se ten Perlan dá vyprat, než se taky rozpadne...
    COURT
    COURT --- ---
    PISKVOR: jo, no já viděla buď celulozové jednorázové, a ty se prát nedají, anebo bambusové/froté/bavlněné separačky, po kterých se malý vždy oprudil.. ale jak říkám, třeba jsem objevila ameriku, no..:)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COURT: Jsem myslel, že takhle se to má dělat - Perlan je jako "separačka".
    COURT
    COURT --- ---
    ahoj, nevím, jestli jsem neobjevila "Ameriku", ale pochlubím se objevem.občas se malý v látkovkách zapařil, oprudil..začala jsem vkládat mezi zadeček a plínu ještě proužek Perlanu. Po opruzeninách ani památky! Navíc i ten obdélníček z Perlanu lze prát v pračce spolu s plínami, a nějakých 30 praní vydrží, než se začne trhat. Super!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ALDEMIK: ano. na stridacku fleece a z lekarny.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Používám flísovky od PetitLulu, jsou fajn. Celulozový jsem používala na začátku, než jsem si koupila ty flísový, mám z nich lepší pocit :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ALDEMIK: u novorozence jsme používali celulózový (aby šly vyhodit i s nákladem, takže šlo hlavně o náš komfort než o pocit sucha u mimina) a později jsme najeli na flís prostě kvůli tomu, že dcera protestovala, když se cítila v mokru - a flís se ukázal jako funkční.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    možná trochu tupý dotaz - používáte separačky i u novorozenců? podědila jsem sadu plen popolini a koukam na to, jak se to vlastne kompletuje :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    IFKA: Opravdu bych nebudil kvůli přebalování. Noční látkovky jsou výrazně savější, a mám pocit, že se budí právě na čůrání.
    RYNA
    RYNA --- ---
    IFKA: naše mimino bylo schopné (přes den) určitě spát v úplně pročurané pleně a ani si nevšimnout. Ono by to vlhko mělo při použití fleecových separaček zůstat od těla trochu dál, ne? Moc nevím, možná bych to řešila u holčičky, u kluka mi to nepřišlo zase tak podstatné.
    Novosklad jsem používala až do těch cca 10 měsíců, kdy jsem látkování vzdala. Až tehdy mu začínal být trochu těsný.
    IFKA
    IFKA --- ---
    ok, dík za rychlý rady :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    IFKA: Já začala skládat narovno, když začala mít dcera pevnou stolici, protože je to rychlejší a z mýho pohledu stejně funkční jako novosklad, když nemusíš řešit pochytání vaječiny.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IFKA: ja balila novosklad az do odplenkovani. Asi dokud se ti tam vejde :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    IFKA: dite nebudim a na noc posledni dva tydny davam jednorazovky. za noc dvakrat prebaluju.
    pres den jak si kvikne. pouzivam fleece separacky a vychazi to tak co dve hodiny
    IFKA
    IFKA --- ---
    to je fakt, že během spánku nekontroluju, takže nevím, jak dlouho zůstává plenka suchá. tak snad se vyčůrá až na konci spánku, když sebou už šije, nebo po probuzení. Když ji rozbaluju, i přes mokro je vždy pod svrchňáky teplo.

mám ještě jednu otázku, jak dlouho balit do novo skladu? malé jsou 3 a něco měsíce. na draka? nebo jen nějak narovno složit?
    TABBY
    TABBY --- ---
    IFKA: Jak pise Kotence. Plus teda ještě dvě věci ke zvážení: svrchnaky a obleceni pusobi, ze miminu - i kdyz je pocurane - není tragicka zima. Na plavkach mas malokdy dve tri dalsi vrstvy oblečení.
    Druhá věc: některé děti si jenom ucurnou, nespi v plene, která je durch promachana.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IFKA: spici mimino nikdy nebudim! Moje deti tak od tri mesicu behem spani vetsinou necuraj, obzvlast pres den, kdyz spi max. par hodin. Myslim, ze to tak ma vetsina deti a curaj az po probuzeni. V noci prebaluji, kdyz je potreba.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Holky, řešíte nějak, když vám mimino spí v látkové pleně hodinu i déle? na noc dávám jednorázovky, přes den přebaluju co hodinu nebo dvě, ale prcek si někdy klidně na tři i čtyři hodiny schrupne, takže tuším, že nějakou část té doby spí v mokrém. sice používám separačky a vím, že minima spí běžně v látce i přes noc, ale stejně mám trochu obavy, aby jí vlhkost nějak nepoškodila ledviny a močák. mokrý plavky si taky sundavám.
    když se do látkovky počůrá v bdělém stavu, hned kvíká, ze spánku jí to ale nevytrhne. jaký na to máte názor?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HC_: stavime se u vas :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    Omlouvám se za spam

a poslední chvíli sháníme výpomoc na stánek Petit Lulu na veletrhu For Babies v Praze (kolegyně onemocněla), který se koná od zítra do neděle. Ideálně nějaká maminka/tatínek, který má zkušenost s našimi plenami. Prosím hlašte se na email infopetitlulu@gmail.com nebo do pošty sem. Díky.

Jinak na veletrhu budeme nabízet také plenky druhé jakosti s drobnými vadami - sleva 30-50%. Doporučuji.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Prodávám nějaké nové svrchní kalhotky a plenky, nic nebylo použito a vše je v záruce :)
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Nepoužité plenky / Praha ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam