• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Hlasuju za vlňáčky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Chtěla bych koupit několikery svrchňáky pro pidimimino, jak jste psaly, tak tak 3ks, zatím jsem si objednala jedny novorozenecké Petit Lulu, jaké jiné dvě značky? chci každé jiné, abych si zkusila, co pak dál kupovat. budu ráda za radu. Mám od kamarádek celou krabici věcí na látkování, ale svrchňáky, pokud tam jsou, tak na větší děti nebo víc jeté, takže zatím nic jiného nekupuju. Díky :-)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    KLAIR: mně se dobře osvědčily bambo nature, vydrží od cca 19:30 do 6:30. měly by být docela eko, o chlup víc než DM nature bych řekla. ale mně se dítě z těcg DM nature navíc oprudilo. bohužel jsou BN tedy o dost dražší.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pro priznivce vicevrstvych plen tu mam ty nejvetsi (50 x 33,5 cm): [ OFFERINGNABÍZÍM: Vícevrstvé pleny, vel. 3 / Liberec - Jablonec - Praha / 160 CZK ]

A taky 14 ks tech mensich, tzn. 36 x 28 cm.

K tomu svrchnaky Bambino Mio, vel. L (9 - 12 kg):
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Svrchní kalhotky s PUL vrstvou, vel. L (9 - 12 kg) / Liberec - Jablonec - Praha / 180 CZK ]

A taky dvoje vel. M (7 - 9 kg) ve velmi peknem stavu, 120 Kc / ks.

Pro dobrodruhy rostouci flisove svrchnaky (nejak jsem je moc nepochopila, ale zavada je mozna na me strane prijimace ;):
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dvoje rostoucí flísové svrchní kalhotky / Liberec - Jablonec - Praha / 100 CZK ]
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Taky zvaž, jestli budeš chtít látkovky úplně od narození, já vždycky na ně přecházela až tak cca po měsíci (a to už obě moje děti měly k pěti kilům, nevyrábím zrovna drobky), protože úplně na začátku má člověk dost jiných starostí, než se učit manipulaci s plenama tak, aby neprotékaly. U obou dětí jsem první cca dva týdny neřešila nic jiného, než kojení.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KLAIR: my máme na podobné akce doma úplně obyčejný pliny z Lidlu
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KLAIR: DM babylove vydrzely i pres i noc, pokud se postesti, budou mit i eko verzi nature, ale byva posledni dobou vyprodana
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    sos - jsem zvyklá na látku, ale na víkend mimo prahu jsem vzala jednorázové ekologické mon peri. a dítě už druhou noc durch.... ano, teď jsem prevlikala celé dítě. Mokrý i spacáček, prostě všechno :-( jaké mám koupit pleny? jedu dnes do Vimperka, protože tohle nejde....
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    CAMELLA: Jednovelikostní plíny jsou na novorozenci fakt dost obří... osvědčily se mi až tak od 5 kg...

JANISKA: Hele, SIO od PetitLulu mají jen jeden lem, a drží daleko líp, než dvoulemové Bambooliky, nebo aspoň na mých dětech.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CAMELLA: Pokud můžu přidat svoji zkušenost k AIO a SIO, připadá mi, že to není úplně optimální řešení pro malý mimino. Minimálně pokud častěji kadí (což může provozovat i šestkrát až dvanáctkrát denně jako mé exempláře). Nevím, jestli se už vyráběj modely AIO a SIO s dvojitým lemem na svrchních kalhotkách. Když jsem je sháněla před iks lety, nesehnala jsem je, a ty bez dvojitých lemů byly... no, k posrání. K posrání nejen pleny, ale i dalších vrstev oblečení.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Díky moc všem :)
    Musím to poradně omrknout, původně jsem si rikala, ze koupím nějaký ty aio/sio, ale ty jsou na novorozence imho moc velký. Aspoň tedy to co mam doma rozhodne
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    CAMELLA: pro orientaci jaké jsou rozdíly a možnosti mě hodně pomohlo video "prezentace látkových plen" co mají http://www.latkovky.cz hned na úvodní stránce. =)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CAMELLA: Třeba tady: http://www.anavy.cz/bambus-2/bambusova-vicevrstva-plenka-svetle-ruzova/ A na ten kalhotkovej sklad bych k nim doporučila koupit snappi sponku, bude se hodit i ke čtvercům.
    Jinak jak píše Tapina, to, že oproti plenkám s gumičkama rychle schnou, je další velká výhoda. A samozřejmě taky neuvěřitelně dlouhá životnost - kde nejsou gumičky a vzory z bavlněnýho úpletu, tam je životnost vždycky vyšší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem nikdy nic jiného, než vícevrstvé nezkoušela, ale taky jsem s nima spokojená už u druhého dítěte. Vzít plenku, párkrát ji přehnout, položit do kalhotek a oblíct mi přijde nejjednodušší, když pominu ty dlouhoschonucí a poměrně drahé varianty SIO a AIO.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANISKA: Muzu poprosit třeba o odkaz? Já v tom mam hrozny bordel - aio, sio, kalhotkovy, janevimjaky :)))
    Existuje v Praze třeba nějaký obchod, kde by měli většinu druhu a člověk se na to mohl podívat?:))
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CAMELLA: Osobně mám na novorozence ze všeho nejradši tzv. vícevrstvé pleny. Když si je pořídíš ve velikosti S, využiješ je na novorozence na kalhotkovej sklad a později je můžeš využívat "narovno" až do odplenkování, takže je to za mě super univerzální, relativně dost low-cost a hodně savá (oproti čtverci) varianta. Novosklad se čtverci jsem jinak taky měla celkem ráda, ale kalhotkovej sklad s vícevrstvejma má tu výhodu, že si ho nemusíš předskládávat, je hotovej fakt raz dva.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: jsem jedno ucho, dtto, jen mám o par týdnů víc času :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    CAMELLA: na novorozence je IMHO nejlepší řešení čtvercovka na novosklad, zajistit snappi sponkou+svrchnaky. Pokud si troufas, tak vlnacky, nebo jednodušší varianta jsou s PUL. Například zrovna PetitLulu novorozenecké svrchnaky jsou moc fajn. Potřebuješ na plné latkovani aspoň troje. 30 starých ctvercovek je poklad! Otázka jak často hodláš prát... Asi by to chtělo ještě nějaké sehnat, takže by to asi bylo s dost odřenýma ušima... snappi stačí teoreticky jedna.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Ahoj, pomalu bych se měla začít porozhlizet po moznostech plenek, zatím mam představu, ze budu používat látkové pleny hned od začátku, minimálně tedy na den. Doma mám balík čtverců starých tak 30 let (babi dělala v porodnici, jsou to takové ty klasické, silné plíny) a jednu petit lulu sio complete + náhradní vnitřek, co jsem dostala od kolegu. Počítám, ze to na novorozence úplně není, takže co začít shánět? Asi ideálně spis co nejjednodušší řešení...
    HC_
    HC_ --- ---
    JANISKA: teplota bohužel sama o sobě nestačí, dřív takové prášky nebyly a muselo se vyvářet.nejsem ale chemik.hrozne ráda bych eko prášky doporučovala a i prodávala, ale zkušenost mi to nedovolí :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam