• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Já třeba nevím proč bys nutně musel "piklit" s lidma co řeší něco nahoře :-)
    Piklit můžeš i o něčem úplně jiném a s jinýma lidma. Koneckonců Frael třeba rozjížděl výpravu do Německa. Hledači zase na druhou stranu moc nerozjeli iniciaci nových Hledačů. To jsou jen nějaké příklady, nehodlám tu plácat munici jen proto abych vás přesvědčil o tom, že to jde (aspoň z části). Zajímavý mi přijde i nápad jen se snažit získat nějaké informace zezhora. Měl jsem pocit, že se o to lidi moc nesnažili...

Rvačky jako vůbec, teprve až se lidi trochu opili tak si dávali přátelské duely, nic moc :-)

Nemůžeš prozkoumávat terén? Ty jo já teda nevím, ale prolejzáním haly jsem strávil na začátku asi hodinu. A to nebyly otevřené některé prostory, které jsme kvůli tomu vyklidili...
    DRUI
    DRUI --- ---
    SEBEL: Ano - to je roleplay... Ale co tam delat, abych se nenudil? Osobni herni linie - vrazdit nemuzu (omezeny prostor), piklit nemuzu (na to nemam informace shora), prozkoumavat lokace nemuzu (omezeny prostor)... Tak co muzu? Sedet a vyrabet decky neni moje predstava zabavy... Ano, to by delal "vidlak" - ale to koncim zase u toho delat kulisu pro atmosferu ostatnim...
    Omlouvam se. mozna to porad nechapu, proto reptam...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Takže se na ten neparty Metroplex moc těším:-)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    DRUI: Jenže celá ta zvědavost a pocit, že chci vědět co se děje u těch nahoře plyne z toho, že se nudíš. Kdybys měl vlastní cíle, úkoly, zápletky, problémy. Tak jsi rád, že to ostatní vyřeší ti nahoře za tebe.-)
    DRUI
    DRUI --- ---
    SEBEL: Pokud hraji nekoho, kdo nepotrebuje vedet, delam kulisu ktera pari na party. A to pry uz neni cilem - i kdyz nevidim prostor ani casovy ani lokacni na cokoli jineho pro chystanou PA... :) Workshop si delam doma pred akci a mam to v klidu a v teple - i kdyz moznost parazitovat na kobercovce nekoho jineho... :D
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    PETRIUS: Jde o to, že lidi neumí hrát, že jsou věci které nepotřebují vědět. Lidi mají pocit, že musí vědět všechno a na jajich postavení v dané společnosti nezáleží. Ale to je zase debata někam jinam:-)))
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PETRIUS: to jsem posledně zkoušel, ale naběhly na mě takové polonahé ozbrojené slečny a odtáhly mě odtamtud :)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    SEBEL: nebo prostě poslouchat za dveřmi... někoho uplatit. Možností je hafo...
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    argon to už prezentoval na hofylandu, ale pro vás, co tam nechodíte:

http://postvoda.rajce.idnes.cz/Zimni_PA_pochod/#album

(PA puťák tento víkend)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SEBEL: tady něco smrdí jako "Eau de Homme"
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    TRIKSTRA: jenže o tom to je:-) Ty jako "plebs" to nevíš, můžeš se to zkusit dovědět od těch vyšších, ale ti toho taky většinou moc něvědí. Aby jsi neměla důvod se to dozvědět, potřebuješ spoustu starostí/zábavy na tvé "plebs" úrovni.-) Pokud chceš všechny informace z vyšších/rozhodovacích vrstev, musíš se stát milenkou šéfa, nebo hrát třeba jeho pobočníka:-)
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    celý to chápu,ale já bych chtěla alesoň vědět o co jde a co se projednává tam kam nemůžu......
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ALDARION: kobylky :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    PETRIUS: Takže vlastně chybí jen ten děj, pro ty níže postavené:-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Larp samotný bude opět sobota večer/noc
    přes den by byly neherní aktivity typu výrobní workshopy apod...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    LORD_WANG: souhlas. Je to tak na všech akcích. Zabíjení málo a když už tak je daný člověk obvykle vyřazen nebo použit orgy k něčemu co se nedá splést...

SEBEL: ano téma jinam, proto to píšu...

Konkrétně? Zasedání Pražské rady - tzn. opět vysoká politika v rovině jedné a "běžný" život obchodní stanice na straně druhé. Kdo přijd,e přijde buď jako diplomat, nebo jako doprovod (i tak by si ale měl s orgy zajistit nějakou zábavu) dále lidi kteří do Plexu z nějakého důvodu přišli sami (za zábavou, obchodem blablabla, například Fionor to napsal pěkně...)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Leši: to zní lákavě!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Hmmm... Přeýšlím, zda bude Lyrel znovu ochotná připravovat potkany... Rád jí s tím pomůžu (stejně tak i nějakému jinému hospodskému), byl to docela mile absurdní zážitek, sice strašný, ale hezky se na to vzpomíná. ;)
    Přemýšlím o jídle z hmyzu - stravě budoucnosti ;) - co sehnat kýbl krmných, čistých moučných červů a udělat z nich křupky nebo placky?
    DRUI
    DRUI --- ---
    PETRIUS: Tak v tom pripade si neumim moc predstavit vicedenni akci omezenou na jednu stredne velkou halu. (predpokladam ze se nebude moct vychazet ven jako minule - aby se nerusilo okoli)
    Kazdy akcnejsi larp pracuje s terenem (schovavani se, moznost prichazet/odchazet, prepady o samote, atd.) - a prostor jedne (dvou?) mistnosti staci tak maximalne na tu party.

Muze se zdat ze moc stouram, ale spis se snazim pochopit jaka to ma byt akce :)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    FIONOR: To jsem v podstatě už psal já. Hráči jako poloinformovaná CP, která budou rozdmíchávat atmosféru, když bude mrtvo a vyvolávat konflikty (Vlk je na to ideální kandidát:-)

PETRIUS: Tak to nebylo jen o Metroplexu, ale třeba na Camelotu, zimním bezkrálí a jiných akcí, kde je daná hierarchie, je nezapojení těch níže postavených častým jevem.

Příprava před hrou je strašně důležitá a když se jí hráč nevěnuje, hru si pak užije méně. Netvrdím že to je pravidlo, ale častý jev ano. A stejně tak častý jev je, že se přípravě nevěnuje:-) Ale to je, jak píšeš, téma někam jinam:-)

Zkus konkretizovat, jak by měla další akce vypadat a pak ti možná navrhnu, co by se mi tam líbilo. Myslím, že téma Metroplex, tak jak byl nastavený minule, už něčím více konkrétním vyplnit nešel. Bylo to nastavené jako velká párty s hudbou, sexem, casinem, barem, velkou hrou a byla to moc pěkná velká párty.-D

LORD_WANG: +1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam