• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSSvět po Pádu a jiné PA skopičiny

Svět po Pádu je fiktivní svět. Je to platforma pro PA larpy a akce larpům dost podobné. Ty jsou otevřené všem (po rozumné domluvě) a jejich cílem kromě prožitku je také seznamovat nové lidi s PA žánrem a motivovat je k nadšení pro něj (například skrze zdokonalování PA kostýmů). SpP je svět otevřený kreativním nápadům, kdokoliv se může podílet na jeho tvorbě.

Tento klub pak slouží k debatám o Světu po Pádu, případně aktuální distribuci informací o chystaných akcích. Zároveň zde můžete řešit PA tématiku jako takovou, všiml jsme si že zde na Nyxu oproti Hofy moc zastoupená není. Informace o Světě po Pádu je vhodné čerpat přímo z jeho webu. Jiné věci se busu snažit shromaž ďovat zde na nástěnce...

WEB: http://svetpopadu.blogspot.com/
    Facebook: http://www.facebook.com/svetpopadu

Aktuálně se řeší:
    Skončil SpP 4
    Hledá se místo pro další tématickou akci (ne larp)

rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LORD_SHAPER: co je to včas?
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    !SPAM, METROPLEX, TECHNICKÁ: Kdo nebude mít včas hotovou postavu začíná jako otrok dle našich propozic. Termín zatím není stanoven, ale organizátoři jsou vytíženi, tak to nepodceňte a začněte už teď. Je možné se mimo Petria obracet na mě.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mno o víkendu doufám zveřejníme jak článek o kultech, tak článek obecně o realitě SpP. a dále snad pravidla pro tvorbu postavy - ano budou skilly :-) Ovšem hodně minimalistické - každý hráč bude mít nárok na jeden skill :-)
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    Problém zřejmě je, že jména připadala vtipnám hráčům ačkoliv postavám by rozhodně vtipná nepřišla. Jen opravdu málo vzdělanců by podle mě bylo s to dohledat ve svých pracně shromážděných polozuhelnatělých zbytcích knih jaký ta slova měla původně význam. Pro ostatní, kterým se po generace předávaly jen ústní, čím dál tím více nepřesné informace, by ta slova už měla více emocionální, než exaktní význam.
    Třeba po léta vyprávěná historka o temném mraku, který se vznesl kdysi daleko na východě a hubil vše co mu přislo do cesty, v člověku, který nezná příslušné historické souvislosti a zároveň je to dál, než je schopen se vypravit, vyvolá potřebu v tom hledat nadpřirozené síly boha Černobyla. Prostě lidé si vždycky jevy, které byly za jejich možnostmi pochopení, nahrazovali nadpřirozenými bytostmi.
    Stejně tak zmiňovaná Veolia, jejíž jméno je možné vidět na mnoha zdech ve městě, kde ji lidé vzývali, a o níž jsem slyšel, že lidem dávala čerstvou vodu je pro mě spíše věcí mystickou, k níž se budu i já modlit, abych dostal požehnání v podobě zahnané žízně a neevokuje ve mě nějaký pocit vtipnosti.
    NERION
    NERION --- ---
    LEVI: spravne!
    LEVI
    LEVI --- ---
    NERION:
    MRTREVOR: Cesi jsou smejici se bestie, nedokazu si predstavit, co by se muselo stat, abychom prestali delat fory:-)

Co se tyce nazvu buzku, tak v zasade se mi ten cely koncept take v zasade nelibil, ale pak jsem se zamyslel a zjistil, ze i v mem beznem zivote figuruji minoritni mocnosti, jimz skladam ulitby, pripadne k nim ve chvilich nouze drmolim rychle modlitby, ackoliv tim narusuji krehkou rovnovahu me monoteisticke viry. Cile mych motliteb je vetsinou bud muj automobil, nebo mobilni telefon, ale v mem osobnim panteonu se vyskytuje i "Ctrnactka" - bozstvo noci, pripadne Skoal :-)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Asi jsem divná, mě ty názvy přijdou dost ponuré, když se nad tím zamyslíte, tak je vlastně strašně smutné, že jsou to pozůstatky slov, která sice mi teď známe a přijdou nám běžná, ale v SPP to jsou božstva....
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    NERION: Já jsem to pochopil tak, že měli tak nějak někteří problém s tím, že to rozbíjí atmosféru? A nemusí být imho ani nějak ponurá (to mi spp nějak nejde)...
    MRTREVOR
    MRTREVOR --- ---
    Nojo, to se ví dávno, že staré dobré Fallouty byli tak trochu mimo mísu a kde je těžko žít, vtipum se nedří... šit! :D
    NERION
    NERION --- ---
    buzci tam zatim nejsou, bo se upravuji kvuli tem, kteri problem maji.
    jinak jsme dostali uz i konstruktivni pripominky.

mmch, ukazuje se, ze prave to, ze jsou "zabavna" je problem. podle nekterych ma byt PA svet pochmurny a ponury, na lacine vtipky tam neni misto
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    mě se líbí bohyně Viki, ta mě vyloženě pobavila :-) ale problém s tím rozhodně nemám, oceňují nápaditost :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    navíc - bůžci už tam nejsou, potvory :)

vím, že se mi jedno jméno nezdálo, jinak ok :)
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    PETRIUS: jako já s těma jménama nemám problém. Tak jsem se tam ani nezapojoval.

A ocenil jsem Veolii :)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mimchodem na hofy se opět rozjela docela bouřlivá diskuse. Tentokrát i s názorna, které jsme docela uvítal (ikdyž byly negativní) pokud také nějaké máte tak se zapojte nebo se ozvěte tady...
    Díky!

(v kostce šlo o to, že lidem se nelíbí jména bůžků)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    V tuto chvíli stopujeme registraci. Donahlásit se mohou ti, kteří mají něco rozjednaného ústně nebo jsou navázaní už na někoho, kdo je registrovaný.

Další lidi se můžou zatím hlásit jako náhradníci nebo pro případ, že bychom ještě registraci otevřeli nebo potřebovali ještě nabrat nějaké lidi pro obsazení určitých rolí (zpravidla jednotlivce).

Jde především o to, abychom na hře neměli příliš mnoho hráčů, které prostě nedokážeme obsloužit. Účast na předherních workshopech nebude nijak omezena. Také nevidíme problém v domluvě účasti třeba i jen na menší část hry.

Stále platí, že lidi kteří se nám ozvou do 8.3. mají kilo slevu. Pokud někdo počítá s účastí a není v sezamu přihlášených hráčů, měl by se se nám ozvat celou věc dořešit...
    Děkujeme
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    jednak jsme mírně poupravili konkurz rolí, druhak jsme si pro vás připravili článeček o bůžcích ve Světě po Pádu. Je to rovina, která bude mít ve hře zastoupení, takže dopuručuju načíst si všem, které zajímá mystika...

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/02/bozstva-buzci.html
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    chystají se na vás nové články ať máte trochu představu jak vypadá Praha a další věci, které se hodně týkají hry...

zároveň bych chtěl říct, že registrace prodlužuji zatím do 8.3. (co se týče slevy) ale popravdě teď už vážně platí kdo dřív přijde, ten dřív mele. Letos hodně zvažuji stop stav. Pravděpodobně u stovky přihlášených.
    Doporučuji si projet seznam přihlášených a pokud se tam nenajdete, tak urychleně poslat přihlášku...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    opět jsem aktualizoval konkurz...
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    A jenom upozurňuji, že registrace je triviální - pouze dáte vědět, že máte zájem se účastnit, případně i co od hry čekáte.
    Registrační poplatek není nutné platit teď ani jeho úhrada není nutná k získání slevy.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Pro přehlednost jsem dost překopal pozvánku. Doporučuji si jí přečíst, je dobře členěnná, takže co už víte můžete vynechat. Článek obsahuje i odkazy na dlaší články jako je například seznam zajímavých rolí či seznam přihlášených hráčů.

http://svetpopadu.blogspot.com/2010/02/spp-4-cas-neduvery.html

(dostanete se tam i přes odkaz staré pozvánky)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    spousta lidí stále nevidí červenou barvu takže radši i sólo sem : svetpopadu-gmail.com :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam