• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRATNachtdigital festival 13 30.07.-01.08. 10 (Cavertitz - OT Olganitz, DE)
    rozbalit záhlaví
    YARIN
    YARIN --- ---
    ad pobalti, ja planuju pristi rok zkusit tadyhle yagu v litve
    Yaga gathering 2019: Witchcraft - 15 - 19 August, open air festival in Lithuania
    http://yaga.lt/
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MANUVA: Hele Ritchie vůbec nebyla na lineupu a objevil se až na stagei v neděli ráno.
    Jo, český takeover ambientní stage byl fajn.
    MANUVA
    MANUVA --- ---
    ONDRAT:

    Jasný, to jsou ty jména, které už tak moc nesleduju (i když Optimo a Objekt ještě znám:-))

    Na druhou stranu vystoupení Ritchieho Hawtina loni mně o nějakém jasném konceptu vůbec nepřesvědčuje. Místo něj za ty prachy mohli pozvat řadu lepších, teda pokud nebylo vysloveně Ritchieho přání si tam zahrát a sám se tam nevetřel za nějaké zpropitné. Nebo třeba Blawan a jiná tvrdší jména v minulosti mi ke zbytku festivalu vůbec nesedla a myslím to odradilo určitou část fanoušků pomalejších a jemnějších věcí, kterými byl festival proslavený. Ale rozumím, všechno má nějaký vývoj...

    A co vůbec letošní české zastoupení?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MANUVA: Tyjo, vlastně s tebou moc nesouhlasím. Tak jak píšeš to bylo tak cca prvních pět ročníků, co jsem byl. Dál už se to rozvinulo více do současné podoby, kdy je kladen důraz více na jednotlivé dj osobnosti než styly a žánry.
    Bennemann je právě naopak více čitelný dnes, protože začal mít rád přímočařejší techno (i staršího data), to začlo s roce kdy pozval partu kolem Bunker New York, dále už hraje v podstatě to samé,) akorát občas přidá nějakou b2b kolaboraci (Polo, Schulte atd.) Průkopníkem nových žánrů byl naposledy, když ani nenamíchal dva tracky ,)
    Jinak po letošním ročníku bych ti i dal trochu za pravdu, že festival nemá jasný hudební směr, ale po minulém bych ti oponoval, protože tam hrál 3x Schulte s různými projekty, Optimo a skvěle vybraná sestava první noc ve stanu - Mozghan, Violet, Sofay. Další den výbornej Objekt nebo Don´t DJ.
    Jinak pravdou je, že se festival hodně za tu dekádu proměnil a vyrostla mu i silná konkurence - Dekmantel, Garbicz. Navíc si myslím,že areál v Olganitzu už jede dlouho na hraně možností a není kam se rozvíjet, ať už v menším nebo ve větším.
    GEGE
    GEGE --- ---
    MANUVA: vzpominam si, ze 2016 byla prvni vlna v prosinci vyprodana hned. slysel jsem, ze 2017 a 2018 slo koupit vicemene v lete, ze zajem hodne upadl. letos jsem kupoval v dubnu a zbyvalo tam jeste par set.
    GEGE
    GEGE --- ---
    ONDRAT: to jsem byl oproti tobe na ND zacatecnik, poprve jsem jel 2014 a posledni 2 roky jsem propasl, takze jsem to zazil uz jen krasne vytuneny.

    diky za tipy. DTC vypada moc dobre. nekdo mi rikal, at proste vic prohledam Vychodni Nemecko a Pobalti, urcite se neco najde.
    MANUVA
    MANUVA --- ---
    ONDRAT:
    Nebo jim došla hudební inspirace... Spolu s tím upadající zájem...? Je pravda, že letos nebylo hned vyprodáno, jako v předchozích letech?

    Dřív měl každý ročník jasnou vizi a byl zasvěcen nějakému "trendy, ale i tak okrajovému" hudebnímu žánru. Mimal, disco, IDM-neotrance ala Border Community + bývaly poslechovější vystoupení v prime-time (Plaid, Tim Hecker, Aisha Devi, Anstam, Moderat, Siriusmo...), který jsem měl moc rád.

    Osobně mi přijde, že poslední roky nevěděli, jakým hudebním směrem se ubírat... Důkazem toho je pro mne dnes již hudebně nečitelný Bennemmann. Přestože se mi líbí, co hraje, už ho neberu jako průkopníka nových žánrů:-)))

    Ale možná se pletu, protože se v této hudbě už tolik neorientuju:-)))))
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DIOM: To je předmětem spekulací ,) Můj skromný názor je, že už se jim nechce dělat dalších 22 let to samý na stejným místě.
    DIOM
    DIOM --- ---
    proč vlastně končí?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GEGE: Bude třeba něco najít, po 11 letech ,) Pravděpodobně letos zkusíme Camp Cosmic v Chemnitzu, ale očekávám dost jiný vibe. Není tam téměř žádné techno a je to tentokrát městský festival, byť ve slibném prostředí.
    Dále se nabízí například Garbicz festival, ale ten je větší a samozřejmě i o dost vyhypovanější a pro mě osobně hudebně méně zajimavý.
    Někdo letos vyjel směr DTCamp, to se mi jeví jako dobrá alternativa. Pro mě to letos byla varianta místo Nachtdigitalu, ale poslední ročník jsem si nemohl nechat ujít.
    Osobně tak nějak doufám, že se Nachtdigital vrátí v menším provedené opět někde v okolí Lipska.
    GEGE
    GEGE --- ---
    tak jak jste si uzili posledni rocnik? me to prislo hodne jiny, prislo mi, ze DJs nakladaji daleko vic nez obvykle, coz je samozrejme dost subjektivni. kazdopadne to bylo uzasny jako vzdy, kazda cast arealu mela vlastni pribeh, spousta svetel, kosoctverec za jezirkem a ty trojcipy svitici hvezdy me neprestavaly hypnotizovat.

    mate nekdo tipy na festival podobneho razeni? dobry vibe, dobry lidi, DIY dekorace, idealne u vody, par tisic lidi max...
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    Ahoj, s přítelkyní nakonec nebudeme moct je na letošní ND (fňuk), nabízíme tedy dva lístky. Zájemci dyžtak prosím do pošty.
    GEGE
    GEGE --- ---
    telo je v kanclu, ale dusi jsem jeste porad na plazi...
    HASH
    HASH --- ---
    Nakonec nejedu a mam v poste jeden plonkovy lupen, chtel by li nekdo.
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    kdyby někoho zajímalo, tak na tixforgigs je ještě pár refundovanejch lístků....
    TixforGigs
    http://www.tixforgigs.com/site/Pages/Shop/TicketResales.aspx?ID=10847
    MIKEH
    MIKEH --- ---
    CLICK_JOE: nic se nezmenilo, vid
    YARIN
    YARIN --- ---
    CLICK_JOE: do kdy to potrebujes vedet?
    MANUVA
    MANUVA --- ---
    Hier ist das Lineup für ND 18:

    Andy Stott
    Ateq
    Barnt & Joy Orbison
    Ben UFO & Prosumer
    Carlos Valdes & Sandrien
    Chino
    DJ Dustin
    Electric Indigo
    Helena Hauff & I-F
    Karenn (Blawan & Pariah)
    Konstantin
    Lena Willikens & Steffen Bennemann
    Luke Abbott
    Map.ache
    Mix Mup
    Mo Probs
    Monolake
    Neel
    Pachanga Boys (Rebolledo & Superpitcher)
    Polo
    Rroxymore
    Rude 66
    Traxx
    Vai
    Young Wolf (Young Marco & Wolf Müller)

    Lunatic x Ortloff:
    Credit 00 & Usunov
    CVBox & Rekorder
    Fr Fels
    Leibniz
    QY

    Ambient Floor:
    Chez Mieke
    OneTake
    Sven Michelson
    Weber
    GEGE
    GEGE --- ---
    vysel sestrih z lonskeho rocniku:

    Nachtdigital 17 - 2014
    https://vimeo.com/113190230
    GEGE
    GEGE --- ---
    koupit listek na netu bylo daleko vycerpavajici nez se zapsat na zkousky :) na treti pokus se mi to podarilo - 90 velmi vysilujicich minut, ale jeden kamarad bohuzel nemel to stesti, tak jsem se chtel zeptat: nemel byste nekdo listek navic nebo nevedel byste o nekom, kdo by vedel, kde ho sehnat prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam