• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Hm, začínam sa cítiť zle, normálne mám pocit, že si robím srandu z retardovaného. To nie je pekné.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    (aneb clavenův primitivismus v praxi)
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    lol
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: kľudne si loluj, ale my dvaja sme sa už v reále videli a ver mi, že prípadný pokus o fyzickú inzultáciu by pre teba nedopadol dobre.

Ty sa tak môžeš schovávať v dave podobných súdruhov a skandovať heslá alebo si občas v tlupe trúfnuť na osamoteného protivníka.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: kdepak jsem se projevil jako násilník? Hrubián - to jo...ale násilník ne-e
    CLAVEN: lol
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: IMO je to hlavne tým, že si zbabelec, ako každé červené prasa. Môžeš to vydávať za ctnosť, ale smutný fakt je, že na to predovšetkým nemáš.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: já nejsem násilník

Tak teď já, jo?

ROFL
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    CLAVEN: já nejsem násilník a nemám ve zvyku vyzývat lidi na netu sejít se, abychom se pobili. Jen jsem konstatoval, že je s podivem, že ty stále existuješ.
    CLAVEN: Nikolivěk.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: ale inak kopíruješ klasickú schému. Najprv akože snaha o argumentáciu, potom násilie a xenofóbia :P

Nesklamal si, súdruh.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CHAJIM: môžeš to skúsiť, v skutočnosti by mi nevadilo mať zámienku na to, aby som poslal jedného marxistu do nemocnice.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: rofl
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    Cywe, to musí bejt strašnej pocit - bejt Slovák a ještě blbej jak bača...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: to je jediné naše štěstí. Kontakt s kritikou (třebas blbou, to je vedlejší), nejsi schopen ustát. Šance, že s takovou přesvědčíš větší množství lidí, než kolik je prstů na ruce, je velmi malá. Díky ti za to.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    Spíš to, že ti ještě nikdo nerozmlátil hlavu dlažebkou.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Podľa mňa je najlepším dôkazom tolerancie spoločnosti voči mentálne postihnutým jedincom Chujimova prítomnosť na Nyxe.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    lol
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: Ty máš opravdu zásadní mezery v logice, vzdělání i přehledu o tom, jak náš svět funguje. Důchodci si, až na výjimky, na své staří vydělali a mají odpracováno. Proč bychom je měli trestat? Mentálně postižené by také nikdo nezaměstnal a nedal by jim ani vindru, kdyby neexistovalo sociální cítění, díky kterému se o ně stát či dobrovolníci dokáží postarat. Toto sociální cítění je tím silnější, čím silnější je pocit spravedlnosti v případě odměny za odvedenou práci a tím silnější, čím větší přebytky společnost vytváří.

Neproduktivní osoby si naše společnost může dovolit vydržovat jen díky hromadění přebytků. V současnosti, kdy společnost dochází k závěru (ať už mylnému či ne), že přebytky již nevytváří v takové míře, dochází k tlakům na redukci tohoto vydržování. Pokud bychom přebytky nevytvářeli vůbec, co myslíš, že by si společnost odpustila jako první? Spokojené důchodce anebo policii, armádu, zdravotnictví a školství?

Jak zajistíš hromadění přebytků v případě tvého ekonomického systému? Kdo si nechá odtrhnout od huby žvanec, který si vlastní dřinou vydělal, když by pracovat nemusel a i tak by dostal obvyklý průměr? A víš jak by ten průměr pak vypadal? Limitně by se blížil nule. V okamžiku, kdy by lidé zjistili, že se nemusí předřít a přesto se přiživí na práci kolegy, "nemuset se předřít" by se rázem proměnilo v "nepracovat vůbec". Protože proč by měli? Proč by měl v tvém systému někdo pracovat?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: s takovou ale ten komunismus nevybudujes
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CHAJIM: ano, v tomto smyslu naprosto schvaluju bozi zamer. kdo jsi ty, ze ho znevazujes? ;)
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    Já navrhuju, abys chcípnul.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam