• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: Cože? Co to meleš? Větný rozbor jste na škole dělali?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HAROLD: promiň, ale když napíšeš "Nicméně dneska to vidí stejně, KSČM je poslední racionální volba...", je to vyjádření i tvého názoru, ať chceš nebo ne. Pokud to nevidíš a necítíš, je to jen tvůj problém.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Můžeme se maximálně bavit o tom, že v některých případech je KSČM opravdu jediná racionální volba, ale to může nastat dle mého soudu jen v lokální politice, kde se ohlížím na výsledky hlasování (třeba doma v Liberci mohu celkem transparentně prokázat, že tamní KSČM hlasuje ve shodě s mými představami a požadavky v 99 % hlasování, ať se mi to líbí nebo nelíbí).
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: Ne, jinak bych nenapsal. To je tvý zbožný přání, ale není to k pochopení kontextu vůbec nutný.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Tohle je sice bohužel celkem trefný popis toho, jak se člověk chová k přírodě, ale že by to bylo komunistické?

I řekl Bůh: „Učiňme člověka, aby byl naším obrazem podle naší podoby. Ať lidé panují nad mořskými rybami a nad nebeským ptactvem, nad zvířaty a nad celou zemí i nad každým plazem plazícím se po zemi.“

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: tam ale nic komunistického není, ať hledám, jak hledám. Proto jsem tě prosil o to, abys mi ukázal na samotném textu, kde to tam vidíš. Ale už tě nebudu otravovat. Kdyby to tam bylo, tak bys to copypastnul hned po prvním příspěvku a nedělal tyhle drahoty.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    PATISLAV: Jak říkám, Gn 1,26 a dál.,..je to celý příběh
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CHAJIM: Čtu a nevidím. Laskavě tě prosím o přesnou citaci pasáže, z které se dá odvodit, že Adam byl první komunista. Opravdu, to není provokace. Jsem ochoten uznat, že se mýlím, když to uvidím černé na bílém.

HAROLD: well, máš pravdu to "dneska to vidí stejně" patří k Chajimově dědovi. Nicméně to "KSČM je jediná racionální volba" je právě ta perlovitá zkratka, která působí jako prezentace i tvého názoru, jinak bys napsal "KSČM je (i) podle něj jediná racionální volba".

Omluva Greatdrakeovi i tobě za poukázání na špatnou část Haroldova příspěvku. Druhý den si už člověk tolik nepamatuje kontext.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    !!!
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    HAROLD: Had jako předobraz odboráře?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CHAJIM: Klaním se tvým vykladačským schopnostem. Umíš i Tarot?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    CHAJIM: Ne, kdybys to četl pořádně a správně, viděl bys, že Adam a Eva usilovali o maximalizaci zisku a nesnášeli odbory.
    CHAJIM
    CHAJIM --- ---
    BIDAK: Chceš snad říct, že Adam s Evou nebrali podle svých potřeb a nedávali podle svých možností?
    PATISLAV: čti, pusáčku.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FEMUR:
    Jen jsem chtěl zjistit, jestli proof is beyond reasonable doubt - a není. To mi k ranní kávě stačí :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    FEMUR: Ani ne. Mě docela zajímá, z čeho Páťa dospěl k takový békovině. :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    nechcte se na to vysrat?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    PATISLAV: Si to přečti pořádně, ne? Stejně - jako kdo? He?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GREATDRAKE: Asi tak...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GREATDRAKE: holt asi jinak vnímáme psaný text. Stejnou diagnózu bych mohl vystavit i tobě za to, že to nevidíš, ale argumentační hodnota něčeho takového by byla nulová.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PATISLAV: Tak vykouzlit z tohoto implicitní souhlas je opravdu produkt značné zaujatosti, černé magie, nebo totální debility.
    Choose your poison.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GREATDRAKE: "dneska to vidí stejně"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam