• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    _BENNY: o tom jsem přesně v tom klubu mluvil. Ptal jsem se jich, jestli jsou ochotni nést hmotnou a právní zodpovědnost za to, že nenechají své dítě očkovat a to dítě pak někoho nakazí. Protože kdyby tuhle zodpovědnost akceptovali, byl by i jejich názor či přesvědčení akceptovatelnější. Nicméně neodpověděli.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    COMMANCHE: nekdo to bere tak, ze je spatna i transfuze. nenadelas nic.

BIDAK: je, a nekteri lidi ti proste na osvicene reseni shora kaslou ;) to neni o pomatenosti, to je proste normalni rozhodnuti, za ktere se v budoucnu ponese zodpovednost.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    COMMANCHE: Jakakoli lecba je neprirozeny zasah do organismu. On je uplne mimo, bohuzel krome te jedine veci - ze pitolmci aa pomatenci budou existovat vzdycky.

Teda ono se k tomu da postavit i z moralnich pozic, ale to se dela jinak a na to malokdo ma.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    _BENNY: Neprirozeny zasah do organismu? A kde je hranice? Meli bychom nechavat lidi vykrvacet, kdyz se zrani anebo jim nedat antibiotika kdyz se nakazi? Geneticka modifikace je neco uplne jineho, tady jsi proste slapl vedle.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PATISLAV: chapu tvou frustraci... ale tak uz to proste s lidmi vytvorenymi systemy byva, ze nakonec ztroskotaji na lidech, kteri misto aby hledeli zajmu systemu, hledi si zajmu vlastnich. sice to ne kazdy deklaruje tak otevrene jako ja, ale nakonec je tomuto tak i u tech, kteri normalne tvrdi opak ;)

to tema se da znasilnit na x ruznych zpusobu. je dokazane, ze automobilova doprava produkuje emise a je dokazane, ze emise = zlo. znamena to snad, ze chodis vsude pesky?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    _BENNY: ale je jich čím dál víc, a pokud jich bude dostatečné množství, ztratí očkování smysl i pro ostatní. Poto to není jen a pouze otázka jejich svobodné volby. To rozhodnutí se netýká jen jich samých.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIDAK: realita je ockovani, a realita je takova, ze ti nekteri lidi na ockovani jebou ;)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    casem se muze prijit na to, ze kdo preventivne nebere leky proti dusevnim nemocem ktere moduluji chovani lidi, tak tim o 23% zvysuje riziko nasili
    může, nemusí. Nevymejšlej si a zůstaň v realitě.

ano, takove postoje existuji a existovat budou. a to navzdory vsem racionalnim snaham lidí
    Jojo, je to tak. Naprostej souhlas.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIDAK: souvislost s ockovanim? nekdo to proste bere jako neprirozeny zasah do organismu, neveri tomu, to staci.

ano, takove postoje existuji a existovat budou. a to navzdory vsem racionalnim snaham lidi argumentacne presvedcit, neni to vec faktu. a to je asi tak cele co jsem tim chtel rict ;-)

BIDAK: casem se muze prijit na to, ze kdo preventivne nebere leky proti dusevnim nemocem ktere moduluji chovani lidi, tak tim o 23% zvysuje riziko nasili v domacnosti nebo na verejnosti. zacnes kvuli tomu kazdej den zobat pilule? ja ne.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Rozdíl spočívá v tom, jestli je to jenom věc individua, nebo jestli tou akcí neohrožuješ společnost (to je případ očkování).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _BENNY: Proboha, co to má společného s očkováním?
    Ale věř mi - majitelé genu pro cystickou fibrózu by s tebou vášnivě nesouhlasili.

Ale chápu o čem mluvíš - třeba jehovisti nenechají svému dítěti operovat nádor nebo dát mu transfuzi. Prostě ano, takové postoje které popisuješ existují.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIDAK: muzes napriklad vedet, ze kdyz geneticky nezmodifikujes svoje dite, tak nebude uspesne v prostredi jinych deti, jejich rodice uvazovali jinak. muzes byt jasne srozumen s tim co to pro tvoje dite znamena a presto se rozhodnout, ze dite nechas ditetem. nepochopitelne?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _BENNY: Prostě se schválně rozhodnu dělat nevýhodnou věc? Mluvíš o víře? Dejme tomu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIDAK: ale to neni vec vzdelani nebo poznani. mohu znat fakta a souvislosti a presto se rozhodnout jinak, protoze to neni jen o faktech.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    _BENNY: No asi tak. Klasickej postoj "jsem nevzdělanej a jsem na to hrdej a vůbec, poznání škodí".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BIDAK: obavam se ze se doziju doby, kdy si budou lidi myslet totez o lidech, kteri svym detem nechteji nechat implantovat nejaky cip
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PATISLAV: Mě to jako perla teda přijde. To je jako by řekl že má právo ohrožovat svoje okolí a děti, prostě proto, že chce.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PATISLAV: ano, vy se celou dobu bavite o faktech a nechapete jak je mozne ze se jimi ostatni neridi. neboli "je objektivne dokazane ze je ockovani prospesne, takze se koukej ockovat nebo vypadni z CR". toto neni vec faktu, to je vec minimalne lekarske etiky, a tam nejde o syrova fakta, ale o neco vyssiho a hlubsiho, neco co ma sirsi presah.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Mažu se a přesouvám se sem. Zjistil jsem, že nedokážu obhájit, v čem vidím perlu. Těžko se mi to vysvětluje, protože v tom hraje hodně roli kontext.

My se v tom klubu celou dobu bavili o faktech a tenhle člověk najednou přijde s tezí, že je to ve skutečnosti morální rovina. Všichni odpůrci očkování tam hovoří o tom, jak je to zdraví škodlivá věc a Benny najednou přijde s tím, že je to prospěšné, ale ti lidi by měli mít na svůj blbý názor vlastně právo.

Prostě mi to přijde jako hrozná chujovina, ale asi to není perla v intencích toho klubu.

PATISLAV --- --- 0:53:21 18.11.2011
    (-4)
    [ _BENNY @ Očkování - pro a proti ]

_BENNY --- --- 0:51:58 18.11.2011
    ^
    PATISLAV: a jedna vec jsou fakta a druha vec je moralni rovina. muze byt namilionkrat fakt, ze plosne ockovani je prospesne, ale stale to narazi na tu skutecnost, ze nekdo do sebe nebo do svych deti nechce nechat neco pichat. s tim proste nic nenadelas, fakta si muzes strcit vis kam, tady se pohybujeme o uroven jinde.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    CHAJIM: kdo jinemu jamu jamu sam do ni sam:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam