• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    CRINOS10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    rozbalit záhlaví
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PATISLAV: LOL, jsi kretén. Nejde jen o živý vystupování.
    PATISLAV: ROFL, evidentně mám lepší přehled, než ty, ty idiote z praxe.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    PATISLAV: Dokud budes na nej reagovat, bude psat. On zoufale potrebuje, aby na nej nekdo reagoval. Proste to nedelej :).
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Raděj už nic nepiš, prosím... je zjevný, že trpíš klasickým syndromem "nic o tom nevím, ale mám stoprocentně lepší názor, než lidi z praxe"...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SI_WANG: teda, ty jsi ale kus bolševického blbečka. Autor knih si může vydělat živým vystupováním? Autoři softwaru taky??? A co sem motáš hardware?

Aneb, jak by řekl Chajim: LOL.

A tole:
    Jestli si na sebe nevydělaj, je to tvoje chyba, coby jejich manažera. Ne toho, že existujou CD

Nemám slov... za prvé nejsem jejich manažer, ty trubko, ale pořadatel koncertů, za druhé to je prostě realita skoro celé oblasti nezávislé hudby, i když se ti to bude sebevíc nelíbit, a za třetí, kdo říká, že je to "existencí CD"? Omg :))
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    Jestli si na sebe nevydělaj, je to tvoje chyba, coby jejich manažera. Ne toho, že existujou CD.

Knihy, divadlo, film a další a další oblasti zábavy. Software i hardware je na tom zrovna tak. Akorát to bys musel chápat, že svět není produkt a úspěšnost není dána lisováním CD, atd. Ale to bych od idiota tvého formátu chtěl moc, takže se tím nebudu zdržovat.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Ale když už jsi to nakousl, tak by mě opravdu zajímalo, ve kterém dalším umění si může autor dovolit dát produkt zdarma a živit se živým vystupováním. A tím samozřejmě nemyslím nějakého jednoho výjimečně slavného autora, myslím tím umění jako celek.

A k té hudbě - asi budu muset vysvětlit všem těm kapelám, jejichž koncerty pořádáme, ať se vykašlou na prodej cédéček a vydělaj si na ty svoje "reklamy" (rozuměj cédéčka) koncertováním. Ale raději si vezmu něco pod zadek, aby mě to nebolelo, až mě do něj budou kopat.

Jen pro info: většina kapel je ráda, že koncertováním vydělá na náklady. Když se turné hodně povede, vydělaj si koncertováním na novou placku. Živit se tím nedá.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PATISLAV: Ano, vím.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SI_WANG: to víš, že jo, hlavně se zase nerozčiluj a založ si raději nějakou novou identitu, ať mi můžeš dát mínuska hned dvě!
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PATISLAV: evidentně víc, než ty.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SI_WANG: blábláblá, ty o tom asi hodně víš, teologu, viď?
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PATISLAV: což není pravda
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HAROLD: což platí jen pro hudbu a navíc prakticky jen pro "umělce" typu Karla Gotta.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    CLAVEN: :-) me vyhovuje RO:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CLAVEN: a to si pockej na to, az piratska strana urve kresla v parlamentu jako v nemecku ,)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Piči musel som si to ACTA auditko vyraziť z histórie, lebo by ma to tam furť z morbídnej zvedavosti ťahalo a v rámci zvýšenej psychohygieny som si auditká s vysokou koncentráciou kreténov zakázal.

To je brutálna žumpa rozumu.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    FEMUR: áno, aspoň do tej miery, že sťahovaním nevzniká zásadná škoda.
    Je tu viac sťahovačov, čo si nič nekupujú, to je fakt, ale to sú práve tí, čo by si to nekupovali aj tak, lebo na to proste nemajú peniaze.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    CLAVEN: jj o tom jsem slysel. problem ale lezi v tomto priklade jinde. opravdu si myslis ze co je aplikovatelne ve svajcu je aplikovatelne u nas v debilistanu?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    A velmi střízlivě o tom mluvil tenkrát v tom slavným rozhovoru Kája Gottů... Prostě věci jako CD nejsou produkt, to je dneska tak maximálně podpora prodeje. A Uložto je pak v podstatě nejlevnější reklama, ale hlavní složka příjmu je pak prostě z koncertů a přidružený výroby...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    FEMUR: Já zrovna tam žádnou zvláštní perlu taky nevidím... Mam to podobně: co se mi líbí natolik, že to chci vidět víc než jednou, nebo sám mám pocit, že chci interpreta podpořit (pokud si to třeba prodává sám), to si prostě koupím. Co ne, to si nekoupím. Co mě po stažení zaujme, to si taky koupím. Co ne, to smažu...

Ale je fakt, že u filmů podle mě hodně pomohlo, když je začali prodávat v trafikách za pade... to jde, to si leckdo prostě koupí, když de pro noviny, místo aby se sral se stahováním... Koneckonců onehdá byl v TV Lindaur (tuším... kritik hudební) a toho se moderátorka ptala: čím si myslíte, že to je, že se u nás stahuje mnohonásobně víc, než třeba v USA? A on na to odpověděl: Cenama... V USA vás CD přijde na tolik, co dvě piva. Až vám tady budou stát cédéčka tolik, co dvě piva, taky vám to nikdo nebude stahovat...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CLAVEN: svycarskem jsem v ACTA argumentoval nekdy pred tydnem s tim, ze i svycari jsou zapojeni do dohody ACTA a pritom maji, co se tyce piratstvi tenhle konkretni vystup v legislative a snazil jsem se tamnejsim agilnim revolucionarum na prave tomto prikladu vysvetlit, ze ACTA neni primarne postavena na tom, aby zavedla koncentracni FEMA tabory illuminatu. Marne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Uprimne, z ACTA auditka by si repost do perel, zaslouzil kazdej druhej prispevek, ale to bych poslednich 14 dni nedelal nic jinyho, nez jen tapetoval vedlejsi topic.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    FEMUR: hele, prečítaj si toto:
    Piracy Pays for Itself, Swiss Government Says | News & Opinion | PCMag.com
    http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2397173,00.asp

k dispozícii je aj tá samotná štúdia, bohužiaľ v švajčiarskej nemčine, takže z nej moc nerozumiem, ale možno to budeš mať inak:
    http://www.ejpd.admin.ch/content/dam/data/pressemitteilung/2011/2011-11-30/ber-br-d.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam